Connect with us

STORY

Φαβορί η Μπαρτσελόνα

Published

on

Ξεκινά απόψει η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς λιγκ. Πιθανότατα του πιο αμφίρροπου των τελευταίων ετών. Πολλά εκατομμύρια άλλαξαν χέρια, όπως επίσης και αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες. Οι παραδοσιακές δυνάμεις παρείμεναν ισχυρές, όμως η ψαλίδα έχει μικρύνει και γι’ αυτό έχουν φροντίσει οι Ρώσοι ολιγάρχες και τα αραβικά πετροδόλαρα.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το αμερικάνικο δίκτυο, Bloomberg προχώρησε σε μία έρευνα αναλύοντας τα δεδομένα της κάθε ομάδας που συμμετέχει στους ομίλους και έφτασε στο συμπέρασμα, πως η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Τη συγκεκριμένη ανάλυση, το Bloomberg την κάνει και για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα μπέιζμπολ, αμερικάνικου ποδοσφαίρου, χόκει και μπάσκετ των ΗΠΑ και τις περισσότερες φορές επαληθεύεται.

Οι Αμερικανοί ειδικοί κατέληξαν στην Μπαρτσελόνα, καθώς θεωρούν πως με την προσθήκη του Νεϊμάρ και τον Μέσι υγιή, είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση κατατάσουν την κάτοχο του τίτλου, Μπάγερν Μονάχου. Απολύτως φυσιολογική επιλογή καθώς και οι Βαυαροί εμφανίζονται ενισχυμένη συγκριτικά με την περσινή απίστευτη χρονιά που έκαναν το τρεμπλ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης του Αντσελότι, το Ρονάλντο και αισίως του Μπέιλ. Ίσως αν ο Ιταλός κόουτς είχε καταφέρει να “δέσει” την ομάδα και να παρουσιάσει το σύνολο που φαντάζεται, η Μαδριλένοι να ήταν ψηλότερα στη λίστα. Παραδόξως ψηλά βρίσκεται η Τσέλσι και ο λόγος είναι προφανής. Ο επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο έχει επαναφέρει την ομάδα του Αμπράμοβιτς μεταξύ των διεκδικητών του Τσάμπιονς λιγκ και ας είναι η ομάδα που μαζί με τη Ρεάλ ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να το κατακτήσει.

Ιδιαίτερα πεσμένη εμφανίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς οι Αμερικανοί ειδικοί δεν πιστεύουν πως ο Μογιες (τουλάχιστον στην πρώτη του σεζόν) θα καταφέρει να γεμίσει τα παπούτσια του Άλεξ Φέργκιουσον. Μάλιστα εμφανίζουν την συμπολίτισα Σίτι να έχει περισσότερες πιθανότητες (7,2% έναντι 6,4%).

Παραδόξως οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στις δυνατότητες της Γιουβέντους και του Κόντε και την τοποθετούν κάτω από τη νεόπλουτη Παρί. Όσον αφορά το μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας, Ολυμπιακό, εμφανίζεται με καλά ποσοστά πρόκρισης 41,4%, ενώ του δίνουν και ένα 14,1% να τερματίσει πρώτος, πάνω και από την Παρί Σεν Ζερμέν. Για κατάκτηση του τροπαίου, ούτε λόγος. Με 0,2% δεν ήταν ούτε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Euro της Πορτογαλίας.

σκ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/