Connect with us

STORY

Χειρότερος δε γινεται

Published

on

Τρεις φορές έχουν τύχει να επιλέξουν πρώτοι στο νταφτ οι Καβαλίερς. Τις δύο πρώτες πέτυχαν διάνα, φέτος όμως κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά…

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Το 2003 η θεά τύχη τους έφερε τον Λεμπρόν Τζέιμς. Το 2011 επέλεξαν σοφά τον Κάιρι Ίρβινγκ ως Νο1. Φέτος έκαναν την έκπληξη, αφήνοντας μεγάλα ονόματα για χάρη του Άντονι Μπένετ. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι Καβαλίερς μπορεί να έχουν κάνει χειρότερη επιλογή κι από τον Μάικλ Τζόρνταν το 2001!
Ο απόφοιτος του Νεβάδα Λας Βέγκας (UNLV) φόργουορντ, που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με 16,1 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής, άκουσε πρώτος το όνομά του από τον Ντέιβιντ Στερν τη μέρα του ντραφτ τον περασμένο Ιούνιο στη Νέα Υόρκη. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε και το δήλωσε κιόλας! “Είμαι έκπληκτος όπως όλοι οι υπόλοιποι! Δεν είχα ιδέα ποιος θα πήγαινε στο Νο1 ή ποιος θα ήταν στο Νο2”, είχε δηλώσει τότε.
Ο Μπένετ επιλέχθηκε από τους Καβαλίερς για να αναπτύξει την συνεργασία με τον Ίρβινγκ στο πιν εν ρολ. Προς το παρόν ο 20χρονος Καναδός φόργουορντ προσπαθεί να μην γίνει η χειρότερη επιλογή Νο1 σε ντραφτ. Σίγουρα κάνει το χειρότερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να κάνει παίκτης που επιλέχθηκε πρώτος σε ντραφτ. Σε τέσσερις αγώνες μετράει μόλις 0,5 πόντους μέσο όρο, έχοντας 0/15 σουτ εντός παιδιάς και 3,3 ριμπάουντ μέσο όρο σε μόλις 12,5 λεπτά συμμετοχής.
Οι Καβαλίερς έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά… Προφανώς έχει να κάνει με την επιλογή τους, αφού βλέπουν πως ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς ως Νο11 από τους Σίξερς κάνει… όργια.
Για την ιστορία, ο Κιουέιμ Μπράουν, Νο1 του ντραφτ το 2001, πρέπει να είναι μακράν του δεύτερου η χειρότερη επιλογή, όχι μόνο από άποψη στατιστικών, αλλά γενικότερης παρουσίας στο ΝΒΑ. Επιλογή του Τζόρνταν στην πρώτη του χρονιά ως παράγοντας των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς… Την χρονιά του ως ρούκι ο Μπράουν είχε 4,5 πόντους και 3,5 ριμπάουντ σε 57 αγώνες. Στην καριέρα του έχει παίξει 607 αγώνες με μέσο όρο 6,6 πόντους και 3,4 ριμπάουντ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/