Connect with us

STORY

Πρώτη και στην Ιταλία

Published

on

Πανέτοιμη για μία ακόμη παγκόσμια πρωτιά ταξιδεύει η Κατερίνα Νικολαϊδου στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας ,εκεί όπου θα διεξαχθεί το δέκατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, από τις 23 ως τις 27 Ιουλίου. Η 22χρονη Κατερινιώτισσα είναι η μία από τους συνολικά δέκα αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν τα επτά πληρώματα της ελληνικής αποστολής, η οποία συνοδεύεται και από τρεις προπονητές της ομοσπονδίας..

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας της Λουκέρνης, η αθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης μίλησε για την επερχόμενη πρόκληση που την περιμένει στην πανέμορφη πόλη του ιταλικού Βορρά, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 800 αθλητές και αθλήτριες από 51 διαφορετικές χώρες. Μάλιστα στο αγώνισμα της Νικολαϊδου, το σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 αθλήτριες. Η Ελληνίδα χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση του Λιντζ-Ότενσχαϊμ της Αυστρίας γνωρίζει καλά τί την περιμένει στο Βαρέζε. «Σίγουρα δε θελω να χάσω τον τίτλο που κατέκτησα την περασμένη χρονιά. Ίσως έχω λίγο άγχος λόγω του γεγονότος ότι πλέον όλοι ξέρουν ότι είμαι το φαβορί. Ελπίζω και εύχομαι να έχω την ανάλογη επιτυχία όπως και πέρυσι».
Όσον αφορά στο επίπεδο των αντιπάλων της, καθώς όλες θέλουν να νικήσουν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια τα πράγματα είναι ξεκάθα. «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το επίπεδο έχει ανέβει. Όσο για τις αντιπάλους μου, κάποιες είναι καινούριες, ενώ κάποιες τις γνωρίζω από προηγούμενους αγώνες μου» δήλωσε η Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία αναφέρθηκε και στη σπουδαιότερη αντίπαλό της, τη Νεοζηλανδή χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια της Λουκέρνης, Τζούλια Έντουαρντ, η οποίο όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού έχει κλείσει τα 23 της χρόνια (είναι γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1991).
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στο ζήτημα της ενδεχόμενης κόπωσής της, μιας και αγωνίζεται αδιαλείπτως το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από τις αρχές του Ιούνη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Βελιγραδίου. «Σίγουρα κούραση υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι πάντα στους αγώνες δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και στην Ιταλία».

Η ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο κάτω των 23 ετών
Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟ Κατερίνης) σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών
Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ) σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ) σκιφ γυναικών
Διονύσης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ) σκιφ ανδρών
Κώστας Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ)/Απόστολος Λαμπρίδης (ΝΟΙ) δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών
Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ)/Μαρία Περγούλη (ΝΟΘ) διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών
Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ)/Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ) διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/