Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ, Ολυμπιακός-Κηφισιά 3-0: Τυπική διαδικασία

Published

on

Κόντρα στη λαβωμένη από τον κορωνοϊό Κηφισιά, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 με εξαίρεση το γ’ σετ όπου έγινε κόντρα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το ματς βέβαια είχε πολλές ιδιαιτερότητες καθώς διεξήχθη μία ημέρα πριν συμπληρωθούν 30 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τραγωδίας στη Θύρα 7, ο Κώστας Στιβαχτής έγινε ο πρώτος αθλητής της βόλεϊ λιγκ που αγωνίστηκε με… μάσκα λόγω κορωνοϊού, ενώ ο Δημήτρης Νικολάκης έπαιξε για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στον ΑΟΠΚ την ομάδα που υπηρέτησε επί 18 χρόνια.

Στα δύο πρώτα σετ η απουσία έξι αθλητών στους φιλοξενούμενους δεν επέτρεψε να γίνει παιχνίδι, αλλά στο τρίτο κι ο Καζάζης έκανε αλλαγές (έβαλε τον νεαρό Στράτο) και είχαμε κόντρα με την Κηφισιά να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ, αλλά οι ερυθρόλευκοι με Μιγιαΐλοβιτς, Φρομ προηγήθηκαν 24-22. Ωστόσο ο Κοντοστάθης με μπλοκ στον Έγκλεσκαλνς έκανε το 24-24 και η Κηφισιά έχασε πέντε σετ μπολ, για να γίνει το 32-30 με μπλοκ του Ανδρεάδη στον Κοντοστάθη.

O προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7» Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πρώτα από όλα αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα αυτά. Ήταν μια στιγμή πάρα πολύ δύσκολη και για την Ελλάδα και για τον Ελληνικό αθλητισμό και για τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα στόχος σήμερα ήταν η καθαρή νίκη και να παίξουν, όσο περισσότερα παιδιά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα η προσπάθεια της Κηφισιάς ήταν αξιόμαχη αλλά εμείς κρατάμε τη νίκη, τους τρεις πόντους και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

O προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς εκτός από τις έξι απουσίες που είχαμε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάναμε μόλις μία προπόνηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας στο τρίτο σετ θα μπορούσαμε να το κατακτήσουμε και να διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο στο τέταρτο. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χθες. Δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες μέσα σε 48 ώρες να προετοιμαστούν αγωνιστικά, ψυχολογικά και πνευματικά. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε με αγωνία την πορεία της υγείας των έξι αθλητών της ομάδας που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Ελπίζουμε σταδιακά να επιστρέψουν υγιείς στις προπονήσεις και να μας βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, η οποία είναι δύσκολη λόγω και των διπλών παιχνιδιών κάθε εβδομάδα. Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα αναβολή παιχνιδιού στην volley league λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Εδώ και δέκα ημέρες κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες και τους φόβους που είχαμε εκφράσει για αυτό που περνάγαμε εμείς. Για κάποιους το κόστος των πανηγυρισμών ήταν πολύ μεγάλο. Ο κορωνοϊός απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα από όλους. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους σε έναν αγώνα για την υγεία τους. Επειδή δεν θέλει και πολύ το κρούσματα να γίνουν ντόμινο πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των αθλητών αλλά και όλων των ανθρώπων των ομάδων. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους όσοι έχουν προσβληθεί από τον covid-19 να επιστρέψουν σύντομα υγιείς».

Τα σετ: 25-15, 25-16, 32-30
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 44 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 3 άσσους, 34 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 7 (6/9 επ., 1 άσσος, 55% υπ. – 36% άριστες), Στιβαχτής, Μιγιαήλοβιτς 16 (12/18 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ. – 57% άριστες), Έγκλεσκανς 23 (19/36 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουλκίδης, Όκολιτς 1 (1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 81% υπ. – 50% άριστες), Τζιάβρας (λ), Χαραλαμπίδης 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 1 (1 μπλοκ), Νικολάκης, Στράτος 2 (2/5 επ., 38% υπ. – 25% άριστες), Ριζόπουλος, Εφραιμίδης 4 (3/11 επ., 1 άσσος, 60% υπ. – 60% άριστες).

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνι 15 (14/33 επ., 1 άσσος), Τσάμπερλέιν 10 (8/12 επ., 2 μπλοκ), Σπυριούνης 6 (5/16 επ., 1 άσσος, 60% υπ. – 60% άριστες), Κασαμπαλής 1 (1/2 επ.), Παπαδόπουλος Π. 3 (2/12 επ., 1 άσσος, 50% υπ. – 38% άριστες), Κοντοστάθης 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. – 38% άριστες) / Σωνάκης (λ, 67% υπ. – 33% άριστες), Κοσμάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/