Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ALTEREGO: «Αλλάζουμε, δημιουργούμε, προχωράμε»

Published

on

Από την κίνηση για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, Alterego λάβαμε και δημοσιεύουμε τη διακύρυξη της.

«Φίλες και φίλοι της Γυμναστικής,
Η Διακήρυξή μας, αποτελεί κάλεσμα ενότητας, εγρήγορσης και ανασυγκρότησης σε όλη την οικογένεια της Γυμναστικής, σωματεία, διοικητικά στελέχη, αθλητές και προπονητές. 
Η δημιουργία της παράταξής μας “Alterego” και η ισχυροποίηση αυτής, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα για την ανασύνταξη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, καθώς είναι αποτέλεσμα σκέψης, αγωνίας και θέλησης πολλών ανθρώπων του χώρου μας να σταματήσει η διάβρωση και ο ολισθηρός κατήφορος της ομοσπονδίας, και να μετατραπεί η απελπισία σε ελπίδα αντικαθιστώντας τον αυταρχισμό με τη δημοκρατία.

Η “Alterego”, βασίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας απέναντι στα μέλη της, τα σωματεία, αλλά και στην κοινωνία, μέρος της οποίας αποτελεί.

Στηρίζει τα σωματεία στις κοινές μας επιδιώξεις και στην κοινή μας προσπάθεια για ανάπτυξη, υψηλές επιδόσεις και κοινωνική προσφορά μέσα από το ρόλο της ύπαρξής της. 

Σταθεροί σε αυτές τις αρχές που πηγάζουν από τη Δημοκρατία, θα δώσουμε τον αγώνα μας, μέσα από ένα συγκροτημένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα. Στόχος μας, δεν είναι άλλος, από το να εκφράσει τους πόθους των οραμάτων και των αναγκών των αθλητών και των αθλητριών.

Με στρατηγικές κατευθύνσεις, υλοποιήσιμους στόχους και με ορίζοντα 8ετίας, έτσι ώστε να μην αποτελεί εξαίρεση για κανένα άθλημα της Γυμναστικής, η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Διακήρυξή μας αντικατοπτρίζει τα πιστεύω και τις απαιτήσεις όλων μας, αποτελεί εκκίνηση για επανίδρυση και πυξίδα ενός αθλητικού φορέα ανάλογου της μεγάλης ΙΣΤΟΡΙΑΣ του. 

Ταυτόχρονα συνιστά και κάλεσμα που αποσκοπεί όχι μόνο να εκπροσωπεί τα σωματεία της γυμναστικής, αλλά ΜΑΖΙ με αυτά να συνδιαμορφώνει τη ΝΕΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Η πολύπαθη σήμερα Ομοσπονδία με τα πολλά κενά και την πληθώρα προβλημάτων, λειτουργεί υπό καθεστώς ομηρίας, αδυνατώντας να εξασφαλίσει πόρους και προσφεύγοντας στη χειρότερη δυνατή επιλογή, στον εσωτερικό δανεισμό από μέλη του Δ.Σ., γεγονός που τη μετατρέπει αυτόματα όμηρο και δέσμια των δανειστών της, από τους οποίους η ύπαρξή της εξαρτάται.

Η προσπάθεια όλων μας αποβλέπει στην οριστική εξάλειψη των αιτιών που μας οδήγησαν στο περιθώριο και στον οικονομικό μαρασμό, βάζοντας δικλείδες αποτροπής αντίστοιχων φαινομένων. 

Θέλουμε μια άλλη ομοσπονδία, των πολλών και όχι των συσχετισμών και των ολίγων, με ένα σύγχρονο πλαίσιο για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των αθλημάτων που υπάγονται σε αυτήν. 

Θέλουμε μια ομοσπονδία δημοκρατικά δομημένη με στήριξη των αθλημάτων με δυνατότητα αυτοδιαχείρισης, πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο του νόμου και του καταστατικού της. 

Θέλουμε μια ομοσπονδία μεταξύ άλλων που θα εγκαταλείψει την ασφάλεια του πρωτοκόλλου της επετηρίδας και της ρουτίνας και θα μεταλλαχθεί σε εργαστήρι έξυπνων και καινοτόμων ιδεών.

Θέλουμε μια γυμναστική που να γίνει ΠΑΛΙ κυρίαρχη δύναμη στο αθλητικό γίγνεσθαι και φυσικά για να πετύχει αυτό, πρέπει άμεσα να αλλάξουμε ρότα, αφού δε μπόρεσαν κάποιοι να ορίσουν τους ανέμους.

Πρέπει και οφείλουμε να αναμετρηθούμε με ερωτήματα που θέτει η σύγχρονη εποχή της Γυμναστικής που διανύουμε.

Σε αυτό το δρόμο συναντηθήκαμε με ανθρώπους της ιστορίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ που άφησαν ξεχωριστά ο καθένας το δικό του αποτύπωμα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ !! Η κρίση που έχει γκριζάρει τα τελευταία χρόνια την ομοσπονδία, μας έχει επηρεάσει όλους ανεξαιρέτως.

Εμείς δεσμευόμαστε να εμπιστευθούμε τον κόσμο και να συνάψουμε ΜΑΖΙ του συμφωνία αλήθειας, γνωρίζοντας ότι αυτή η επιλογή είναι σχετικώς αντιδημοφιλής τακτική και φυσικά κινείται σε πλήρη αντίθεση με όσα μας έχουν συνηθίσει οι προηγούμενοι που συσσώρευσαν επί του πεδίου περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις, και διαγκωνίζονταν για το ποιος θα λαϊκίσει περισσότερο. Όμως είναι μια τακτική που αποτελεί πλέον μονόδρομο, επιτάσσει αλλαγή νοοτροπίας και μόνο θετικές αλλαγές μπορεί να επιφέρει.

Η ανανέωση και η εναλλαγή σε θέσεις ευθύνης είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ. 

Η ΕΓΟ δε μπορεί να παραμείνει απλός παρατηρητής σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ΕΓΟ δε μπορεί να εξακολουθεί να εφαρμόζει απαρχαιωμένες τακτικές, συντηρώντας μία κακή νοοτροπία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 17 χρόνια.

Η ΕΓΟ οφείλει να διαχειρίζεται με σύνεση και διαφάνεια το δημόσιο χρήμα, για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων στα αθλήματά της.

Για το λόγο αυτό:

Δεσμευόμαστε για διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων. Είναι αδιανόητο η σημερινή διοίκηση να συνεχίζει τη λήψη αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες, προσπαθώντας να αποκρύψει από τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τι πραγματικά συζητείται στα Διοικητικά Συμβούλια, ποιες είναι οι αποφάσεις και από ποιους λαμβάνονται μέσα στο ΔΣ.

Δεσμευόμαστε για πλήρη διαφώτιση στο τι συμβαίνει στα οικονομικά της ΕΓΟ και να δοθούν άμεσα εξηγήσεις στα σωματεία που πλήττονται οικονομικά από τις αποφάσεις και τη διαχείριση της παρούσας διοίκησης.

Δεσμευόμαστε για ενδελεχή έλεγχο και αναζήτηση της σκοπιμότητας και νομιμότητας των οικονομικών ενεργειών της Ομοσπονδίας από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Δεσμευόμαστε για την συγκρότηση των αναγκαίων διοικητικών-τεχνικών δομών και στελέχωσή τους με κριτήρια αξιολόγησης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το αίσθημα αξιοκρατίας και λειτουργικότητας. 

Το προφίλ της ομοσπονδίας που επιδιώκουμε είναι Συνεργατικό, Αποτελεσματικό, Αξιοκρατικό, Τεχνοκρατικό και Ενωτικό και θα λειτουργεί βάσει των αρχών της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής διοίκησης.

Με διαδικασίες ουσιαστικές και ηγεσία που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες των μελών της οικογένειας της Γυμναστικής και θα δίνει βήμα στην άποψή τους.

Σε αυτή την προσπάθεια ολιστικής μεταρρύθμισης της ομοσπονδίας μας, σας καλούμε όλους και όλες μαζί μας, για να διαμορφώσουμε και να δούμε τη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΙΩΣ»!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/