Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Αναμονή για την κατάθεση της Στάθη

Published

on

Καλησπέρα! Δύσκολη μέρα, αλλά φαίνεται ότι μόνο τότε μπαίνω στη διαδικασία της λειτουργίας. Είναι και το γράψιμο ένας τρόπος διαφυγής από τις σκέψεις. Έστω και αν απαιτεί χρήση του μυαλού και η αποτύπωση κάθε θέματος.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Για παράδειγμα, η ιστορία με την καταγγελία της Ξένιας Στάθη είναι ιδιαίτερα σημαντική, για τις εξελίξεις στην ομοσπονδία του πινγκ πονγκ. Για το άθλημα, γενικότερα. Εδώ οφείλω να διευκρινίσω κάτι, επειδή πολλοί ερμήνευσαν λανθασμένα όλο αυτό το σκηνικό. Χωρίς να κάνω τον συνήγορο κάποιου. Απλά επειδή δέχθηκα τηλεφωνήματα με την εύλογη απορία εάν η καταγγελία που έκανε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αφορά στο #metoo. Διευκρινίζω, λοιπόν, ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

  • Προσπερνώ, λοιπόν, το σφάλμα, ολέθριο κατ’ εμέ, να σπεύσουν κάποια μέλη του ΔΣ να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά της Στάθη για τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών. Προσπερνώ επίσης ότι το ίδιο ΔΣ είχε στείλει τη Γενική Γραμματέα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για την Ισότητα των Φύλων. Όπως προσπερνώ, τέλος και ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, η Πολυξένη Στάθη εμφανίζεται έως σήμερα ως γενική γραμματέας.

Στέκομαι στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο άθλημα. Πρώτα απ’ όλα στην Εθνική ομάδα. Διότι είναι βαριά η καταγγελία για ύπαρξη «κλίκας στην Εθνική». Όσο για το πού βρίσκεται η υπόθεση, έμαθα ότι περιμένουν την κατάθεση της Στάθη, για να πέσει άπλετο φως και συνεπώς, για να προχωρήσει η διαδικασία. Ελπίζω να μη χρονίσει, διότι μπορεί να μην είναι η ομοσπονδία ένας φορέας με πληθώρα στελεχών, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση στην ανάδειξη της αλήθειας και στην επιβολή κυρώσεων.

Ο Παπαγεωργίου και η εναλλακτική

Μέσα από την έρευνα για την καταγγελία της Ξένιας Στάθη, έθεσα και ένα – δυο ερωτήματα για την επόμενη μέρα στο πινγκ πονγκ. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για χρονιά εκλογών και οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε όσα υποστήριξε η γενική γραμματέα της ομοσπονδίας, ανέδειξαν και την έλλειψη χημείας στο ΔΣ. Υπήρξαν αντικρουόμενες συμπεριφορές. Άλλοι θέλησαν να μείνει η καταγγελία κάτω από το χαλάκι, κάποιοι αντέδρασαν επειδή βγήκαν όλα στο φως, υπήρξαν και ορισμένοι πιο διαλλακτικοί, που συνέστησαν υπομονή μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Άρα, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι το ΔΣ δεν είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τον Κώστα Παπαγεωργίου. Αυτή η διαπίστωση, προσωπική μεν, αλλά καθ’ όλα σωστή, μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο σημερινός πρόεδρος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Όπως νομίζω ότι δεν είναι βέβαιος για τις αποφάσεις του ούτε ο ίδιος ο Παπαγεωργίου.

Ο Κούβελος στον Άγιο Γεώργιο

Επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, παρουσία της βασίλισσας Καμίλα, αλλά όχι του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Ανάμεσα στις βασιλικές οικογένειες από όλη την Ευρώπη, αλλά και τους πολιτικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, στο κάστρο είχε προσκληθεί και ο Ισίδωρος Κούβελος. Ενδεχομένως ο μόνος Έλληνας, ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Ήταν άλλη μία απόδειξη της αποδοχής και της εκτίμησης που απολαμβάνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας σε όλα τα επίπεδα.

Η λύση του Γιάννη Νικολάου

Κάτι η ίωση, λίγο η χρονοκαθυστέρηση των αντανακλαστικών λόγω ηλικίας, άφησα στην άκρη τις εξελίξεις στον ΣΕΓΑΣ, με την υποψηφιότητα του Γιάννη Νικολάου, για την προεδρία. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι έρχομαι να ευλογήσω τα γένια μου, δηλαδή, τον φίλο μου. Θα αντιπαραθέσω ως επιχείρημα ότι ο Γιάννης είναι φίλος μου επειδή το αξίζει.

  • Τον γνώρισα πριν από 25 χρόνια. Μού έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή η στοχοπροσήλωσή του και η αποφασιστικότητά του. Για τον Νικολάου τα εμπόδια είναι για να τα προσπερνάμε. Όχι για να τα κοιτάμε. Αν ψάξουμε όλοι μας, πόσοι Έλληνες κατάφεραν μόνοι τους, τα τελευταία 30 χρόνια, να γίνουν σημείο αναφοράς στον τομέα τους και, μάλιστα, διεθνώς, θα βρούμε ελάχιστους. Ε, λοιπόν, ο Γιάννης ανήκει σε αυτή τη σπάνια κατηγορία.

Στα καλά χρόνια των ελληνικών ΜΜΕ, με τις διεθνείς αποστολές, ο Νικολάου ήταν ο μόνος που έβλεπα σε κάθε σημαντικό ταξίδι στο εξωτερικό. Τον είδα σε Final 4 του μπάσκετ. Τον είδα σε τελικούς του Champions League. Τον είδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπήρχε διεθνές αθλητικό γεγονός, που δεν βρισκόταν εκεί. Η εργατικότητά του, απαράμιλλη. Η ευρηματικότητά του αξιέπαινη. Η αφοσίωσή του, παράδειγμα. Γι’ αυτό πέτυχε μόνος του! Χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη. Δίχως πολιτικές ή οικονομικές στηρίξεις και αλισβερίσια. Μόνος του! Με τη δουλειά του και τη συνέπειά του! Με τον χαρακτήρα του και τον λόγο του, που για όσους τον ξέρουν, αποτελεί συμβόλαιο. 

Μέσα σε αυτή τη διαδρομή, ο Γιάννης Νικολάου δεν ξέχασε τον στίβο. Αυτή, άλλωστε, ήταν η μεγάλη αγάπη του. Κι αυτή έρχεται τώρα να υπηρετήσει. Όχι επειδή δεν έχει κάτι άλλο να κάνει, αλλά διότι θεωρεί ότι πρέπει να βγάλει τον ΣΕΓΑΣ από το αδιέξοδο, στο οποίο τον οδήγησε ο περίγυρος, που στήριξε τις προηγούμενες διοικήσεις, για να συνεχίσει τις διάφορες μπίζνες. Ο Γιάννης έρχεται για να προσφέρει! Όχι για να πάρει. Όχι για να κάνει δουλειές. Κι επειδή είναι κρυστάλλινος, θα τα καταφέρει! Θα διασώσει τον ΣΕΓΑΣ, για τον οποίο καλή κουβέντα δεν ακούς στην αθλητική και δημοσιογραφική πιάτσα. Αυτά και θα επανέλθω! 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/