Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου απέδειξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Άπελντορν ότι έχει ανέβει επίπεδο και αυτό γιατί και στις δύο κούρσες που έτρεξε κατάφερε να σημειώσει χρόνους καλύτερους από το φετινό ρεκόρ που είχε.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
φωτογραφίες Ζόμπορ Τσόμα / Sportsimages
Στις κούρσες που είχαν την μεγαλύτερη σημασία, η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου κατάφερε να ανταπροκριθεί με τον καλύτερο τρόπο. Ταξίδεψε στην Ολλανδία με φετινό ρεκόρ στα 7.24 και στα προκριματικά έτρεξε σε 7.18. Μπήκε στα ημιτελικά και πριν από λίγο τερμάτισε τον αγώνα της σε 7.22 για να κατακτήσει την 17η θέση στην Ευρώπη. Είναι η δεύτερη καλύτερη εμφάνιση που είχε η Ελλάδα στην διοργάνωση μετά την πρόκριση του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό των ανδρών.
Ταχύτερη των ημιτελικών ήταν η Ζεϊνάμπ Ντόσο (Ιταλία) με 7.03, ενώ η Έβα Σβόμποντα (Πολωνία) έκλεισε την οκτάδα με 7.12. Η Καρολίνα Μανασόβα (Τσεχία) μπήκε στον τελικό με την έβδομη επίδοση και με το 7.10 σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης Κ23.