ΣΤΙΒΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2023: O έλεγχος της Εθνικής
Published
2 έτη πρινon
Το 37ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέρασε στην ιστορία με την ελληνική αποστολή να προσθέτει άλλα τρία μετάλλια στο παλμαρέ του ελληνικού στίβου. Ο απολογισμός για την Εθνική είναι θετικός καθώς επιστρέφει με τρία μετάλλια και… κάποιες νότες αισιοδοξίας.
Mίλτος Τεντόγλου (μήκος) – 8.30μ – 1ος
Τίποτα λιγότερο από το αναμενόμενο. Ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε κερδίζοντας το 3ο συνεχόμενο χρυσό της καριέρας του σε ευρωπαϊκό κλειστού. O μοναδικός ευρωπαίος που το έχει καταφέρει και σε δύο χρόνια στο Άπελντορν της Ολλανδίας, γερός να είναι, θα γίνει και ο μοναδικός Ευρωπαίος με τέσσερις τίτλους «σπάζοντας» την ισοπαλία με τον Γερμανό Χανς Μπάουμγκαρντνερ που έχει τρία.
Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) – 5.80μ – 2ος
Πρώτο μεγάλο μετάλλιο για τον Καραλή σε έναν αγώνα που κανείς δεν πήδηξε ψηλότερα από τον ίδιο. Ότι μετάλλιο και αν κέρδιζε (ακόμα και το χάλκινο) η παρουσία του θα ήταν πετυχημένη. Είναι ξεκάθαρο πως η παρουσία του πατέρα του Χάρη, τον έχει βοηθήσει πολύ και ειδικότερα στο κομμάτι της ψυχολογίας.
Νικόλας Ανδρικόπουλος (τριπλούν) – 16.58μ – 2ος
Ήρθε στην Κωνσταντινούπολη με 16.27μ έχοντας τη 12η επίδοση μεταξύ όσων συμμετείχαν. Πήδηξε 16.58μ και κατέκτησε ένα απρόσμενο αργυρό μετάλλιο. Μεγάλη έκπληξη αν ληφθεί υπόψη πως το καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό ανοιχτού είχε πηδήξει μόλις 15.39μ. To αργυρό στην Κωνσταντινούπολη του εξασφάλισε σε πολύ μεγάλο ποσοστό και την παρουσία του στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης μέσω ranking (17.20μ το όριο).
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – 4.60μ – 4η
Δεν είναι το αποτέλεσμα που περίμενε η ίδια αλλά και όσοι παρακολουθούν το στίβο. Δεν της βγήκε ένας αγώνας όπου τα μετάλλια πήγαν σε ύψη που δεν αποτελούν πρόβλημα για την ίδια. Το 4.60μ είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει καταγράψει σε τελικό. Το έχει ξανακάνει άλλη μία φορά και κέρδισε αργυρό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό, όμως ήταν το 2014…
Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) – 16.39μ – 7ος
Για ελάχιστα χιλιοστά του παπουτσιού δεν καταγράφηκε το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία μεταλλιούχου στο τριπλούν, διαγράφοντας από την πρώτη θέση τον Φαμπρίτσιο Ντονάτο. Στην έκτη του προσπάθεια στον τελικό του τριπλούν ο Τσιάμης προσγειώθηκε κοντά στο όριο των 17μ. Το άλματα του φάνηκε ότι ήταν 16.85μ με 16.90μ, όμως το ηλεκτρονικό σύστημα τον έβγαλε άκυρο, γιατί η μύτη του παπουτσιού πάρασε πάνω από τη νοητή γραμμή της βαλβίδας, πριν βρεθεί στον αέρα. Ωστόσο έτσι είναι αθλητής. Η απόσταση της επιτυχία από την επιτυχία πολλές φορές είναι ένα χιλιοστό.
Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν) – 13.60μ – 10η
Σε μια χρονιά όπου το τριπλούν γυναικών είναι στο χαμηλότερο επίπεδο του… αιώνα (21ου), η ευκαιρία διάκρισης ήταν μοναδική. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στο 14.31μ (το κέρδισε για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά Τουρκάλα) και το βάθρο «έκλεισε» στο 14.16μ. Η Καρύδη ήρθε στην Κωνσταντινούπολη με 13.42μ και φεύγει με 13.60μ (έχοντας ατομικό 13.72μ). Το να σπουδάζει κάποιος ιατρική, από μόνο του είναι κάτι πολύ δύσκολο. Το να κάνει και πρωταθλητισμό μαζί είναι… ακατόρθωτο. Σίγουρα θα βλέπαμε άλλη Καρύδη αν είχε να ασχοληθεί μόνο με τον πρωταθλητισμό και καθόλου με τις σπουδές τη στην ιατρική. Στα θετικά της παρουσία της, ότι έκανε τον καλύτερο της αγώνα για τη σεζόν, στη μεγάλη διοργάνωση.
Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν) – 16.06μ – 12ος
Η επίδοση μέτρια και καθόλου αντιπροσωπευτική για έναν αθλητή που έχει 16.69μ. Μέχρι στιγμής δεν του έχουν βγει οι συμμετοχές του στα μεγάλα πρωταθλήματα για να εξαργυρώσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Κ20. Ωστόσο, είναι μόνο 22 ετών. Έχει μπροστά του μέλλον.
Αντώνης Μέρλος (ύψος) – 2.14μ – 13ος
Η μεγάλη χαμένη ευκαρία. Η πρόκριση για τον τελικό έκλεισε στο 2.19μ. Ένα ύψος που το έχει ο Μέρλος αλλά στην Κωνσταντινούπολη δεν το πέρασε. Το 2.14μ στην Κωνσταντινούπολη φέτος και το 2.15μ στο Μόναχο πέρσι δεν είναι επιδόσεις που μπορούν να σταθούν διεθνώς και ο Μέρλος φαίνεται πως έχει «κολλήσει» σε αυτά τα ύψη. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία Κ20 το 2018 έχοντας πηδήξει 2.23μ και από τότε είναι το ατομικό του ρεκόρ.
Νικολέτα Κυριακοπούλου (επί κοντώ) – 4.30μ – 15η
Δυστυχώς, είναι από τα μέλη της Εθνικής για τα οποία έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου όσον αφορά τις μεγάλες διοργανώσεις.
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (60μ) – 7.34 – 18η
Από τις θετικές παρουσίες της Εθνικής στο ευρωπαϊκό. Έκανε ατομικό ρεκόρ στα προκριματικά με 7.26 (είχε 7.30) και προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά. Εκεί φάνηκε η απειρία της και με 7.34 κατετάγει 18η. Συνολικά η παρουσία της ήταν καλή και δημιουργεί μια αισιοδοξία για το μέλλον. Αρκεί να βελτιώσει τα πρώτα 20 μέτρα…
Ειρήνη Βασιλείου (400μ) – 53.71 – 19η
Τα είπε όλα η ίδια στις δηλώσεις της. «Δε φεύγω χαρούμενη από την Κωνσταντινούπολη».
Αναστασία Μαρινάκου (3000μ) – 9:22.34 – 20ή
Έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στον τελικό καθώς τα προκριματικά ήταν στα μέτρα της. Ήρθε στην Κωνσταντινούπολη με 9:05.82 και ο τελικός έκλεισε με 9:07.88. Το 9:22.34 ήταν αρκετά κάτω από την επίδοση της και φυσικά ούτε η ίδια έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία της.
Κώστας Δουβαλίδης (60μ εμπόδια) – 7.82 – 20ός
Έκανε ατομικό ρεκόρ σταδίου, καθώς το 2012 στο παγκόσμιο κλειστού είχε τρέξει σε 7.83. Έχοντας φτάσει 36 ετών πλέον, δεν είναι ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο όπου διεκδικούσε προκρίσεις σε τελικούς. Ο μόνος λόγος που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη ήταν για να βελτιώσει τη θέση του στο ranking και αν λάβουμε υπόψη αυτό, τότε η παρουσία του κρίνεται πετυχημένη καθώς χρειάζεται αγώνες.
Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ) – 6.71 – 21ος
Έκανε δύο φορές ατομικό ρεκόρ τρέχοντας 6.72 στον προκριματικό και 6.72μ στον ημιτελικό. Εξ’ ορισμού η παρουσία του είναι πετυχημένη καθώς ξεπέρασε τον εαυτό του.
Ανδριάννα Φέρρα (400μ) – 55.29 – 23η
Δεν έπρεπε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έκανε καθόλου κλειστού και δεν έτρεξε στο πανελλήνιο. Από τη στιγμή που έτρεξε στο ευρωπαϊκό, μπορούσε να τρέξει και στο πανελλήνιο. Εντελώς λάθος πολιτική από τον ΣΕΓΑΣ που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια. Στην Κωνσταντινούπολη ολοκλήρωσε 23η μεταξύ 27 αθλητριών τρέχοντας 55.29.
Χρήστος Κοτίστσας (800μ) – 1:50.82 – 25ος
Ήταν προφανές ότι του λείπει η εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Άλλο επίπεδο το βαλκανικό και άλλο το ευρωπαϊκό. Μπορούσε να κάνει ατομικό ρεκόρ (1:49.35) καθώς είχε την ευκαιρία να τρέξει σε γρήγορη κούρσα αλλά δεν κατάφερε λόγω απειρίας και διαχείρησης να κάνει ούτε φετινό ρεκόρ (1:49.68). Τα προσόντα πάντως τα έχει.
Ραφαέλα Σπανουδάκη (60μ) – 7.43
Δεν έπρεπε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη καθώς δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Είχε το όριο πρόκρισης από πέρσι που έκανε εξαιρετική χρονιά, φέτος όμως το προβλημα στο γόνατο την πήγε πίσω. Ενδεχομένως να ρίσκαρε και έναν τραυματισμό τρέχοντας στον προκριματικό. Το 7.43 δεν την αντιπροσωπεύει.
Αναΐς Καραγιάννη (60μ εμπόδια) – 8.34 – 29η
Το άγχος της ήταν προφανές και δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί με αποτέλεσμα να κάνει κακή κούρσα στον προκριματικό τρέχοντας σε 8.34. Η πρόκριση στα ημιτελικά έκλεισε στο 8.14 και η ίδια είχε ατομικό ρεκόρ 8.18.
Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ εμπόδια) – δεν αγωνίστηκε
Έπαθε θλάση στην προθέμανση και δεν κατέβηκε στον προκριματικό
share this:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
You may like
-
Οι κορυφαίοι του βάδην κλείνουν τη σεζόν στη Μαδρίτη
-
Συγκροτήθηκε σε σώμα το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αντιπρόεδρος ο Καλατζής
-
Μεταξύ ευρωπαϊκού και παγκοσμίου το μίτινγκ του Ντουπλάντις
-
Ντάιαμοντ λιγκ 2025: Τα μίτινγκ με ελληνικό ενδιαφέρον
-
Ντάιαμοντ λιγκ: Το καλεντάρι του 2025, τελικός τον Αύγουστο
-
Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Προσωρινή διακοπή από προπονητή που ήθελε να μηνύσει τη Σακοράφα