Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Πληρωμένοι ξένοι μόνο με έγκριση της ΕΟΕ και προ-Ολυμπιακή ομάδα με αυστηρά κριτήρια

Published

on

Καλημέρα! Να ‘μαι κι εγώ! Ολοκαίνουργιος όπως λέει και ο Xman που τον άφησα για λίγο μόνο του να παίνει όλη την κρέμα.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Συνεδρίασε η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σκέφτηκα να εμφανιστώ. Βγήκαν, άλλωστε, θέματα. Ακόμα και μέσα στο δελτίο Τύπου κρύβονται ειδήσεις. Αρκεί, να προσέξεις τις λέξεις, μέσα από τις οποίες μπορεί να βγει ο… Αλέξης. Στην ανακοίνωση, λοιπόν, γίνεται λόγος για την απόφαση της ΕΟΕ να ενισχύει με ποσό έως 50.000 ευρώ ετησίως τις ομοσπονδίες που θα προσλάβουν ξένο προπονητή ή, τεχνικό σύμβουλο. Τρομερή κίνηση, που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση κάποιων αθλημάτων.

  • Υπάρχουν, ωστόσο, προϋποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην υποχρέωση να υποβάλλεται σχετική πρόταση προς την παγκόσμια ομοσπονδία. Άρα, απαιτείται η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

Έπειτα, ο εκλεκτός που θα συμφωνεί θα περνάει από την έγκριση της ΕΟΕ για να εκταμιευθούν τα χρήματα των αποδοχών του. Αν δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, τα 50.000 ευρώ θα παραμένουν στη Δημητρίου Βικέλα. 

  • Εδώ, πάντως, αξίζει να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο κονδύλι είναι ανεξάρτητο από τα χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Είναι έξτρα. 

Μόνο οι πρωτοκλασάτοι στους μεσογειακούς

Μια άλλη σημαντική απόφαση αφορά στην αναβάθμιση των μεσογειακών αγώνων. Ήταν και μία επιθυμία του Ιάκωβου Φιλιππούση, ο οποίος ως γραμματέας της ΔΕΜΑ δεν μπορούσε να βλέπει τους Έλληνες αθλητές να κάνουν απλά ταξιδάκια, χωρίς να διεκδικούν διακρίσεις. Οι μεσογειακοί αγώνες είχαν απαξιωθεί από την ελίτ των πρωταθλητών μας. Αλλά πλέον εντάσσονται στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Σοφή κίνηση και φυσικά οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον αναπληρωτή γραμματέα της ΕΟΕ που επιθυμεί τη βελτίωση του προϊόντος που τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε σημαντικό αθλητικό γεγονός.

  • Αρχής γενομένης από την Αλγερία, λοιπόν, η Ελλάδα θα εκπροσωπείται στους Μεσογειακούς μόνο από αθλητές πρώτης γραμμής, με δυνατότητες διάκρισης. Διαφορετικά δεν θα ‘χουμε συμμετοχή στο αγώνισμα.

Με κριτήρια η Ολυμπιακή προετοιμασία

Ανάμεσα στις σημαντικές αποφάσεις που πήρε η ΕΟΕ βρίσκεται, όπως προανέφερα, και η αλλαγή στο καθεστώς ένταξης στην προ-Ολυμπιακή ομάδα. Ο Γιάννης Καρράς εισηγήθηκε, όπως προανέφερα και τη θέσπιση πέντε κριτηρίων. Μέσα από τις συγκεκριμένες παραμέτρους θα δίνονται και τα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Περιορίζονται, δηλαδή, τα κόλπα από διάφορες ομοσπονδίες που νόμιζαν ότι έμπαιναν κουμανταδόροι στα χρήματα άλλων αλλά και το γεγονός που στην προ-Ολυμπιακή ομάδα έμπαιναν αθλητές και αθλήτριες που δεν πλησίαζαν καν τα κριτήρια συμμετοχής. Δεν συνεχίζω, για να μην ξύσω πληγές και χρειαστεί… ιατρική παρέμβαση. 

Επικοινωνιακό λάθος

Την εκτίμησή μου για τη Βασιλική Μυλλούση και τον Λευτέρη Πετρούνια την έχω εκφράσει ποικιλοτρόπως. Για μένα ο Λευτέρης δεν είναι απλά ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην ιστορία της γυμναστικής, αλλά τον θεωρώ ιερό τέρας και του αθλήματός του, αλλά και του αθλητισμού γενικά. Θεωρώ, όμως, λάθος τη συμμετοχή του στην επιτροπή για την ισότητα των δύο φύλων. Και μόνο με την παρουσία του ενισχύει την… ανισότητα. Ναι, ακούγεται ριζοσπαστική η άποψη. Αλλά για σκεφτείτε το. Μιλάμε για την ισότητα στον αθλητισμό, στην εργασία, παντού! Ακόμα και στο σπίτι. Έρχεται, λοιπόν, μία Επιτροπή για την ισότητα, στην οποία πρόεδρος είναι η γυναίκα της οικογένειας και απλό μέλος ο άνδρας. Άρα; Τροφή, για σκέψη ήταν. Καλημέρα σας!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/