Connect with us

EDITORIAL

ΣΕΓΑΣ: Κάποιος λέει ψέμματα για τα έσοδα του Μαραθωνίου της Αθήνας

Published

on

Ο κορυφαίος κόουτς καλαθοσφαίρισης, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου έχει πει ότι με τα στατιστικά, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πεις ψέμματα. Ο κόουτς «Κ» λέγοντας στατιστικά, δεν εννοεί… μαθηματικά. Την επιστήμη της αλήθειας. Και όμως η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, προσπαθεί να πείσει ότι μια διοργάνωση με αύξηση στο αντίτιμο συμμετοχής και 38% αύξηση στα έσοδα από πέρσι, ουσιαστικά δεν άφησε… κέρδη στην ομοσπονδία.

του – Θανάση Νικολάου
[email protected]

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επιχείρησε με αοριστολογίες, να διαψεύσει τα πραγματικά στοιχεία που χρησιμοποίησε το Sportsfeed από το επίσημο site του Μαραθωνίου αλλά και τα πραγματικά στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής και των διοργανωτών μαραθωνίων ίδιας κατηγορίας από όλον τον κόσμο.
Μερικά από τα αναληθή στοιχεία που επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και που είναι τα πραγματικά στοιχεία της διοργάνωσης τη διαψεύδουν:

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Στο αγωνιστικό διήμερο συμμετέχουν περισσότεροι από 65.000 δρομείς, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών, άνω του 25 τοις εκατό, να προέρχονται από άλλες χώρες».
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ: Ο ακριβής αριθμός των δρομέων που συμμετέχαν σε όλα τα αγωνίσματα του διημέρου, ήταν 53.074.

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Για να στηθεί και να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα το αγωνιστικό διήμερο, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, δηλαδή την EXPO, το Authentic Talks και τις τελετές στο Μαραθώνα, καταρτίζεται ένας προϋπολογισμός, τα έξοδα του οποίου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στην 36η συνεδρίαση της οικονομικής επιροπής της περιφέρειας που έγινε στις 26 Ιουλίου, με την υπ’ αριθμό 1659/2022 απόφαση, εγκρίθηκε από την πλευρά της, δαπάνη ύψους 1.139.840 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) που αντιστοιχεί στην εξ’ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης του 2022 και του 2023. Η απόφαση αναφέρει αυτολεξεί: «Τροποποίηση της αρ. 1334/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως προς το ποσό που αφορά την έγκριση πολυετούς δαπάνης και διάθεση πίστωσης τελικού συνολικού ποσού 923.520,00 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και του δικαιώματος προαίρεσης 8% για το έτος 2023) για την κάλυψη των αναγκών σε προμήθειες και υπηρεσίες του Μαραθωνίου και των παράλληλων εκδηλώσεων ΣΕΓΑΣ/ΑΙΜΣ για τα έτη 2022 και 2023».

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Τα έσοδα του Μαραθωνίου προέρχονται από το, χαμηλό σε σχέση με μεγάλους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού, αντίτιμο της συμμετοχής και από τις χορηγίες που εξασφαλίζει το ικανό και δραστήριο τμήμα μάρκετινγκ της ομοσπονδίας».
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ:

O Μαραθώνιος της Αθήνας, ανήκει στην κατηγορία LABEL (κατηγορία Ε). To κόστος για το πλήρες επίπεδο είναι 120 ευρώ, ενώ των αντίστοιχης κατηγορίας μαραθωνίων (LABEL Ε) το κόστος έχει ως εξής:
Ανόβερο (Γερμανία) – 113 ευρώ
Κοπεγχάγη (Δανία) – 114 ευρώ
Μαρακές (Μαρόκο) – 70 ευρώ
Βηρυτός (Λίβανος) – 65 ευρώ
Καστεγιόν (Ισπανία) – 60 ευρώ
Μιλάνο (Ιταλία) – 59 ευρώ
Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – 59 ευρώ
Ραβένα (Ιταλία) – 45 ευρώ

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Ο Μαραθώνιος φέρνει κάποια έσοδα στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ, αλλά σε καμία περίπτωση τα χρήματα δεν αντιστοιχούν στα ποσά που κυκλοφορούν και, όπως αντιλαμβάνομαι απορρέουν από μια, μάλλον απλή και κάποιες φορές κακόβουλη συλλογιστική. Θα έλεγα ότι ίσα-ίσα αρκούν για να κλείσουν κάποιες τρύπες…».

Τα πραγματικά στοιχεία από τα επίσημα site των διοργανώσεων (μεταξύ αυτών και του ΣΕΓΑΣ) είναι κακόβουλη συλλογιστική. Τα σχόλια δικά σας…

ΥΓ. Πλέον δεν υπάρχει η βουλευτική ασυλία…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/