Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος στην ομοσπονδία άρσης βαρών

Published

on

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, η διοίκηση της ομοσπονδίας της άρσης βαρών (ΕΟΑΒ) απάντησε με ανακοίνωση στην… ανακοίνωση των μελών του συμβουλίου που είναι η αντιπολίτευση, σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ομοσπονδία.

Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση των επτά μελών της διοίκησης μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι αθλητών και προπονητών (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ) η οποία βγήκε με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση του Τάσου Λαγκά από τη θέση του προέδρου και την αντικατάσταση του αμέσως από την Θεανώ Ζαγκλιβέρη.
Μια εβδομάδα μετά, τα υπόλοιπα μέλη της ΕΟΑΒ απαντάνε:

«Η αυτοαποκαλούμενη ‘ομάδα διάσωσης της άρσης βαρών’, που κόπτεται για το καλό του αθλήματος και θέλει να διοικήσει την ΕΟΑΒ, πρωτίστως θα πρέπει να έχει αναγνώσει, έστω και μια φορά, τη νομοθεσία και το καταστατικό της ΕΟΑΒ, διότι όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή της, με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΟΑΒ, είναι παντελώς ανακριβή και αντικαταστατικά.  Και εξηγούμαστε :

Η παραίτηση είναι πράξη μονομερής που επιφέρει τα αποτελέσματά της από τη στιγμή της παραλαβής της από το ΔΣ, το οποίο δεν έχει δικαίωμα να μην την αποδεχθεί, παρά μόνο αν υπάρξει επιστολή ανάκλησης από τον ίδιο τον παραιτηθέντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε ανάκληση, παρ’ ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες και συζητήσεις για να μεταπεισθεί ο κ. Λάγκας. Οι λόγοι της παραίτησης αναγράφονται από τον ίδιο στην επιστολή του, την οποία απέστειλε σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ομοσπονδίας ενώ σχεδόν ταυτόχρονα δημοσιεύθηκε σε αθλητικό ιστότοπο. Είμαστε βέβαιοι ότι αν ήθελε να γράψει κάτι άλλο θα το έκανε. 

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ενώ τα μέλη του ΔΣ, που απέστειλαν την επιστολή, είχαν λάβει έγκαιρα την πρόσκληση για σύγκληση του ΔΣ όπου με σαφήνεια αναφέρονταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, απείχαν από τη συνεδρίαση παρ’ ότι ο κ. Σπύρου συνδέθηκε αρχικά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της συνεδρίασης και αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να πει λέξη.

Με τη συμπεριφορά τους αυτή απαξιώνουν το αρμόδιο καταστατικό όργανο της ομοσπονδίας, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν  και να καταθέσουν τις όποιες απόψεις-απορίες τους, όπως επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ταυτόχρονα προσβάλλουν το θεσμό του προέδρου του ΔΣ, αλλά και τα πρόσωπα τόσο του παραιτηθέντος όσο και της νέας προέδρου αφού επέλεξαν την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της σημαντικής αυτής στιγμής, αντί της θεσμικής τους παρουσίας και εκτέθηκαν με όσα ανιστόρητα αναφέρουν στην επιστολή τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με ακατανόμαστες φράσεις απευθύνονταν στον κ. Λάγκα και τώρα ‘κόπτονται’ γιατί παραιτήθηκε. 

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αναξιοπιστίας της συγκεκριμένης παράταξης, στην επιστολή τους έχουν προσθέσει ως ΠΡΩΤΟ υπογράφοντα τον συνάδελφο κ. Γιάννη Γέροντα ο οποίος, όχι μόνο ήταν παρών στη συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά υπερψήφισε και την υποψηφιότητα της κ. Θ. Ζαγκλιβέρη για πρόεδρο της ΕΟΑΒ. 

Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας με τους προπονητές τους έδιναν τον αγώνα τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε-Ν και U23, στο Δυρράχιο, με σημαντικές επιδόσεις και 1 ασημένιο, 5 χάλκινα μετάλλια, για τα οποία δεν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία να πουν ούτε ‘συγχαρητήρια’, αλλά αντί γι’ αυτό επέλεξαν να προκαλέσουν και να  σκεπάσουν την αθλητική επιτυχία με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των αθλητών, η προσήλωση στο στόχο της επιστροφής της ελληνικής άρσης βαρών στο δρόμο των επιτυχιών και η συνέχιση του πετυχημένου έργου που μας άφησε παρακαταθήκη ο προηγούμενος πρόεδρος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς εκτός από εκείνους που με δική τους επιλογή αυτοεξαιρούνται.

Υποθέτουμε ότι κάτι θα σπεύσουν να «ψελλίσουν» σε απάντηση των ανωτέρω αλλά δηλώνουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να  ακολουθήσουμε ανταλλαγή επιστολών. 

Τους περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β.

 • Πύρρος Δήμας
 • Θεανώ Ζαγκλιβέρη
 • Φώτης Καϋμενάκης
 • Άννα Στρούμπου
 • Κων/νος Καζακλής
 • Ηρακλής-Χαράλαμπος Ροδίτης
 • Ιωάννης Γέροντας
 • Αθανάσιος Ζησιόπουλος
 • Φιλιππία Κοχλιαρίδου
 • Χαρίκλεια Κυριακίδου
 • Γεώργιος Ανατολίτης»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/