Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το είπε και το έκανε ο Προβιάς, «σπίτωσε» την ενόργανη στο Ρέθυμνο

Published

on

Λίγους μόνο μήνες μετά τη δέσμευση του Νίκου Προβιά για τη δημιουργίου «Σπιτιού της ενόργανης γυμναστικής» στο Ρέθυμνο, το έργο έχει σχεδόν ολοκληρώθεί και στις 15 Μαΐου θα παραδοθεί προς χρήση στο ΟΚΑ Αρκάδι.

Μόλις ένας χρόνος χρειάστηκε από τη μέρα που ξεκίνησαν οι εκσκαφές ως την παράδοση ενός έργου. Ενός γυμναστηρίου που θα δώσει νέα πνοή στο Ρέθυμνο και θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τα μικρά παιδιά, όσο και για ομάδες του εξωτερικού. Ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα, με τους ανθρώπους του πιο ιστορικού σωματείου του Ρεθύμνου, του ΟΚΑ Αρκάδι, να μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για αυτό που κατάφεραν και σίγουρα τα ονόματα τους θα γραφτούν στο βιβλίο της αθλητικής ιστορίας του τόπου μας.

Πρόκειται για ένα γυμναστήριο συνολικού εμβαδού 908 τ.μ., το οποίο κόστισε 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχουν φροντίσει να «στολιστεί» με τα πιο σύγχρονα όργανα, εγκεκριμένα από την παγκόσμια ομοσπονδία, αξίας 250.000 ευρώ, επενδύοντας στην ασφάλεια των αθλητών-τριών. Μάλιστα, η χρηματοδότηση έγινε σε μεγάλο ποσοστό από τον ίδιο τον πρόεδρο, Νίκο Προβιά, ο οποίος φρόντισε για να είναι έτοιμο στην ώρα του το νέο «σπίτι» του Αρκαδίου, Να σημειώσουμε ότι φιλοξενείται στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, έχοντας υπογράψει σύμβαση με το πανεπιστήμιο για την πλήρη χρήση του για τα επόμενα 20 χρόνια.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η είσοδος των αθλητών-τριών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε συνθήκες που θα ζήλευαν πολλοί σύλλογοι, έχοντας, πλέον, όλα τα μέσα για να εξελιχθούν και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

«Το νέο κλειστό προπονητήριο γυμναστικής όπου βρίσκεται στο 85% της ολοκλήρωσής του και θα είναι έτοιμο περίπου στις 15 Μαΐου ολοκληρωτικά για να παραδοθεί προς χρήση στους αθλητές του Αρκαδίου. Αυτό το γυμναστήριο έχει ό, τι πιο τελευταίο υπάρχει σε θέματα ασφαλείας και σε θέματα τεχνολογίας. Το ταπί που έχει στη μέση είναι εγκεκριμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία το 2022. Είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα και κοστίζει 60.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα όργανα. Επίσης, υπάρχει κάτι που είναι σαν μια μεγάλη πισίνα που έχει μέσα αφρολέξ, όπου τα παιδιά μπορούν να εκτελούν ασκήσεις στον αέρα και να πέφτουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Είμαστε καλυμμένοι πλήρως σε θέματα ασφαλείας. Μάλιστα, έχουμε ήδη πολλές κλήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Κρήτη για προετοιμασία. Ακόμα μία καινοτομία που έχει το γυμναστήριο είναι τα χαμηλά παράθυρα, όπου καλύπτει στο 100% το θέμα ασφάλειας του παιδιού για τους γονείς. Οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν το παιδί τους να προπονείται, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πέρα από τη σωματική ασφάλεια που επιδιώκουμε, θέλουμε να έχει και ο γονέας στο μυαλό του μια ασφάλεια ότι εκεί είναι το παιδί του και μπορεί να ελέγξει το οτιδήποτε. Αυτό που θέλουμε να ξέρετε μέχρι τώρα είναι ότι έχει ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι με πλήρη χρηματοδότηση από το σύλλογο, από εμένα και από κάποιους χορηγούς. Εννιά μήνες περιμέναμε να βγει μια απόφαση για να πάρουμε λεφτά από Περιφέρεια και Δήμο και εμείς σε εννιά μήνες έχουμε χτίσει το γυμναστήριο. Ο εξοπλισμός που έχει μέσα αυτή τη στιγμή θα ξεπεράσει τις 250.000. Το κτίριο θα περάσει τις 600.000 ευρώ σαν κόστος κατασκευής. Αρκετές εταιρείες από το Ρέθυμνο μας έχουν βοηθήσει σε αυτό. Παράλληλα, θεωρώ ότι υπάρχει μια υποχρέωση και από το δήμο και από την περιφέρεια να συμβάλλει. Φυσικά, το πανεπιστήμιο Κρήτης έχει παίξει σημαντικό ρόλο γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι υποχρέωσή του να καλύψει ένα κενό της πόλης, ένα γυμναστήριο. Και ο πρύτανης, κ. Γιώργος Κοντάκης και ο αντιπρύτανης, κ. Κώστας Σπανουδάκης, είναι πάρα πολύ κοντά στην όλη διαδικασία» τόνισε ο Νίκος Προβιάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!