Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Το μετέωρο βήμα του κανονισμού κι ενός πρωταθλήματος

Published

on

Θεωρητικά αύριο το πρωί θα διεξαγόταν η κλήρωση της βόλεϊ λιγκ, αλλά στο δύσμοιρο πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ ακόμη κι η κλήρωση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της βόλεϊ λιγκ προκαλούν το γέλιο σε όσους δεν γνωρίζουν και την απόγνωση σε όσους ζουν ξανά το ίδιο έργο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρουτ του Ηρακλή Μάκη Καλαϊτζίδη σήμερα θα υπήρχε το οριστικό ξεκαθάρισμα στο ζήτημα του νέου κανονισμου σχέσεων ΤΑΑ-παικτών και βασικά στο ποιες οφειλές θα ενταχθούν στον διακανονισμό των 12ο δόσεων.

Ο κ.Καλαϊτζίδης ορθώς οριοθέτησε τη σημερινή ημερομηνία καθώς οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ βρέθηκαν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να πάρουν θεωρητικά τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για αν είναι συνταγματικό το αν ενταχθούν στις συγκεκριμένες δόσεις και όσες αποφάσεις έχουν καταστεί τελεσίδικες με αποφάσεις δικαστηρίων.

Αυτό το θέμα είναι που απειλεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα (ο Ηρακλής ουσιαστικά δεν θα μπορεί να αγωνιστεί), ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportsfeed.gr ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ δεν παρουσίασαν στο Υφυπουργείο κάποιο προσχέδιο κανονισμού σχέσεων με τα σημεία που διαφωνούν, αλλά πήγαν εκεί και έκαναν μία άτυπη ενημέρωση!!!

Να το πούμε και διαφορετικά για όσους δεν το κατάλαβαν. Περίπου δέκα ημέρες πριν το πρώτο σερβίς (από τις 10/10 πήγε στις 17/10 και βλέπουμε) κι ενώ υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν κατατέθηκαν οι επίσημες θέσεις, αλλά άτυπα έγινε μια ενημέρωση…

Και φυσικά όπως πληροφορούμαστε… ατύπως τους απαντήσαν ‘φέρτε το επίσημο προσχέδιο και βλέπουμε’.

Αυτό βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα, όμως παρόλο που από το Υφυπουργείο απέφυγαν να πουν το οτιδήποτε (αφού δεν είχαν τίποτα το επίσημο στα χέρια τους) η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αίτημα της ΕΣΑΠ για ένταξη όλων των οφειλών σε καθεστώς 120 δόσεων δεν πρόκειται να περάσει.

Και πέρα από το θέμα της συνταγματικότητας ή όχι (που φαίνεται ξεκάθαρα ότι το δίκιο το έχει ο ΠΑΣΑΠ) είναι επίσης ξεκάθαρο ότι στο Υπουργείο περιμένουν να υπάρχει μια διαβάθμιση των δόσεων ανάλογα με το ποσό της οφειλής.

Κι αν σκεφτούμε ότι η ΕΣΑΠ θέλει αν δεν πληρωθεί μία δόση να αφαιρούνται τρεις βαθμοί, αλλά όταν πληρώνει το ΤΑΑ οι βαθμοί να επιστρέφονται, ενώ ο ΠΑΣΑΠ είναι ξεκάθαρος ότι βαθμοί δεν επιστρέφονται, καταλαβαίνει κανείς ότι το θέμα του κανονισμού έχει πολύ δρόμο.

Το πόσο χρόνο έχει το πρωτάθλημα για να υπάρχουν τόσο σημαντικές εκκρεμότητες είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, αν και βάσει του νόμου εφόσον υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των τριών πλευρών (ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ), τότε αυτός που αποφασίζει τι θα ισχύσει (σύμφωνα με τα προτεινόμενα) είναι ο Υφυπουργός.

Κι αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχει απόφαση του που να πηγαίνει κόντρα στους αθλητές, πόσω μάλλον σε περιπτώσεις που υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Μέσα σ’ όλα αυτά λοιπόν την Τετάρτη, σύμφωνα με την προκήρυξη που εγκρίθηκε (;) οι ομάδες πρέπει να καταθέσουν στην ΕΣΑΠ τα συμβόλαια τους και την Πέμπτη να εξετασούν οι φάκελοι τους από την ΕΕΑ…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!