Connect with us

EDITORIAL

Υπάρχει έτοιμο σχέδιο σταδίου στίβου για το Ρέντη!

Published

on

Προ τριετίας είχαν γίνει συναντήσεις μεταξύ του ΣΕΓΑΣ, του δήμου Νίκαιας-Ρέντη και της περιφέρειας για να διατεθεί η επίμαχη έκταση στην υπηρεσία του στίβου, οι οποίες όμως «κόλλησαν» μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην τελευταία.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ πριν διερευνήσει την επιλογή του Σχιστού Κορυδαλλού είχε κάνει συναντήσεις με τον τότε αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, και τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη. Στην συνάντηση ήταν παρών ως γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και ο Βασίλης Σεβαστής μαζί με άλλα στελέχη της διοίκησης. Μάλιστα είχαν εξεταστεί δύο διαφορετικές λύσεις σε σχέση με τον προσανατολισμό του σταδίου σε συνεργασία με αρχιτέκτονα του Δήμου. Η πρώτη με 15% απόκλιση από τον άξονα βορά νότου επιτρέπει και τη διεξαγωγή αγώνων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της World Athletics και η δεύτερη με 65% απόκλιση από τον άξονα βορά νότου έχει περισσότερο το ρόλο του προπονητικού κέντρου, αν και υπάρχουν και άλλα στάδια ανά τη χώρα με αυτή την κατεύθυνση (π.χ. Άγιος Κοσμάς). Και οι δύο εκδοχές επιτρέπουν την εκατέρωθεν κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίου, αποδυτηρίων και κλειστού προπονητηρίου, παράλληλα με κερκίδες. Ο διευρυμένος χώρος στάθμευσης που χρειάζεται το διπλανό δημοτικό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το οποίο στεγάζει τις ομάδες βόλεϊ του ΟΣΦΠ μπορεί να παραμείνει όπως έχει σχεδιαστεί στην βορειοανατολική γωνία της έκτασης.

Θυμίζουμε ότι με το παρόν σχέδιο που έχει γίνει με σύμπραξη του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα με τη νέα αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, το μεγάλο μέρος της έκτασης θα πάρει ένα γήπεδο 11Χ11 ποδοσφαίρου, το οποίο δεν έχει ανάγκη η περιοχή, που έχει ήδη πολλά αντίστοιχα γήπεδα, όπως και όλη η Αττική. Με αυτό το σχέδιο, το οποίο δεν είναι πουθενά δημοσιευμένο μέχρι στιγμής, ο στίβος θα παραμείνει εγκλωβισμένος στο παράπλευρο 200αρι στάδιο που θα «ανακαινιστεί» μεν, αλλά θα παραμείνει δε κατάλληλο μόνο για ακαδημίες και παντελώς ακατάλληλο για προπόνηση αθλητή μεγαλύτερου των 13-14 ετών. Επίσης, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για βοηθητικές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, γυμναστήριο οπότε η καθημερινότητα των παιδιών που γυμνάζονται εκεί ουσιαστικά δε θα αλλάξει.

Το επίμαχο σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου

Είναι πάγιο το αίτημα του στίβου της περιφέρειας Πειραιά και πολλών πολιτών να βρεθεί λύση για την αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού. Παρά τη μεγάλη ιστορία που έχει ο στίβος στην περιοχή του Πειραιά, με διοργάνωση διεθνών αγώνων και με πολλούς διακεκριμένους αθλητές, την τελευταία 20ετία παρακμάζει λόγω της έλλειψης σωστών εγκαταστάσεων. Το βοηθητικό του Καραϊσκάκη γκρεμίστηκε, το ΣΕΦ έγινε μπασκετικό, λύση για το «Σπίτι του στίβου» δε βρέθηκε ούτε στη Δραπετσώνα ούτε στο Σχιστό Κορυδαλλού, παρά τις αρχικές καλόπιστες δηλώσεις. Όλες αυτές οι αστοχίες των τελευταίων ετών μπορούν να διορθωθούν αν η συγκεκριμένη έκταση διατεθεί στην υπηρεσία του στίβου είτε με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, είτε της Περιφέρειας, είτε των Δήμων μέσω διαδημοτικού φορέα διαχείρισης. Το ερώτημα παραμένει: Θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος για να το κάνει πραγματικότητα;

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!