Connect with us

EDITORIAL

Η υποκρισία της πολιτείας

Published

on

Απόφαση για την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στα ομαδικά αθλήματα πήρε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός! «Σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσούλη», όπως εξήγησαν οι συνεργάτες του.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Για να στηρίξει την απόφασή του με κάθε τρόπο, ο υφυπουργός επέβαλε ακόμα και την αναβολή των φιλικών από το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 6 του μήνα.
Μέχρι και ο Μίτσελ τοποθετήθηκε για την αναβολή των αγώνων στην Ελλάδα. Πήρε θέση με ένα τιτίβισμά του ο Ισπανός. «Όχι στη βία. Σταματάμε το ποδόσφαιρο στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», έγραψε ο Ισπανός στο twitter. Έτσι, αισθάνεται ο άνθρωπος. Ότι με την αποχή από τα αθλητικά γεγονότα οι άνθρωποι των ομαδικών αθλημάτων τιμούν τη μνήμη του 46χρονου, ο οποίος έχασε την περασμένη Δευτέρα τη μάχη που έδινε επί δύο εβδομάδες για να κρατηθεί στη ζωή.

Μόνο που στην πράξη, η κυβερνητική πρωτοβουλία αποδεικνύεται μία αποθέωση της υποκρισίας. Την ώρα που υποτίθεται πως σταματάει κάθε αθλητική δραστηριότητα στα ομαδικά αθλήματα, στο Ρέθυμνο διεξάγεται κανονικά το τουρνουά στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη. Άραγε, για το συγκεκριμένο τουρνουά δεν ισχύει η υπουργική απόφαση; Πώς σέβεται κάποιος τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του σε ένα γήπεδο;

Ενδεχομένως κάποιοι να παρεξηγηθούν από τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιώ. Είναι, όμως, απόρροια της οργής που μου προκαλεί το όλο σκηνικό. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ως δικαιολογία ότι ήταν προγραμματισμένο του τουρνουά και, μάλιστα, με την άφιξη ομάδων από το εξωτερικό. Ας έβρισκαν μία φόρμουλα από την περασμένη Δευτέρα για να εναρμονιστούν και στο Ρέθυμνο με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν και δεν φταίνε οι διοργανωτές του τουρνουά, αλλά η πολιτεία που φαίνεται ότι αποφασίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Που διαμορφώνει τον σεβασμό στη μνήμη ενός νεκρού ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Κρίμα!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/