Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Στον άερα οι επόμενοι αγώνες της Κηφισιάς

Published

on

Τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζονται στην Κηφισιά και πλέον τα θετικά έχουν φτάσει συνολικά στα 6.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τα τρία πρώτα είχαν εντοπίσθηκαν πριν τον αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου (την περασμένη Πέμπτη) με αποτέλεσμα να αναβληθεί.

Το 4ο κρούσμα παρουσιάστηκε πριν τον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος διεξήχθη κανονικά (καθώς απαιτούνται τρία νέα κρούσματα), ωστόσο σήμερα προέκυψαν και δύο νέα για να φτάσουμε στα έξι και πλέον η κατάσταση είναι στα όρια του κόκκινου συνεγερμού

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ απαιτούνται τρία (3) νέα κρούσματα στον τελευταίο επανέλεγχο πριν το επόμενο προγραμματισμένο ματς, άρα θεωρητικά η Κηφισιά δεν δικαιούται να ζητήσει αναβολή, καθώς έχει δύο αθλητές που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής θετικοί.

Το «μέχρι στιγμής» δεν είναι απλή αναφορά, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα όλων των τεστς στα οποία έχουν υποβληθεί οι παίκτες της ομάδας, η οποία θεωρητικά αύριο το απόγευμα πρέπει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για τον μεθαυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Δεδομένου ότι η Κηφισιά έχει 14 αθλητές και της απομένουν μόλις 8, θεωρητικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη (που ίσχυε εδώ και χρόνια) απαιτούνται μίνιμουν 9 αθλητές δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος.

Ωστόσο στην ΕΣΑΠ, όταν συζήτησαν τις αλλαγές για την επανεκκίνηση άλλαξαν το συγκεκριμένο όριο αναφέροντας στην συμπληρωματική προκήρυξη ότι απαιτούνται μίνιμουμ 7 αθλητές!

Κι έτσι στις πρώτες διερρευνητικές επαφές που έγιναν με την ΕΣΑΠ, η απάντηση που δόθηκε ήταν «αν δεν αν ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη θα μηδενιστείτε». Στην Κηφισιά πάντως αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό είναι να μην ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη, ενώ αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση θα υπάρξει κίνδυνος και για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό (που είναι και τηλεοπτικός αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα αλλάξει και ίσως μεταδοθεί η αναμέτρηση Φίλιππος Βέροιας-Φοίνικας).

Κηφισιά: «Δεν μας ακούσατε, αλλά θα συνεχίσουμε να παίζουμε»
Πάντως ο ΑΟΠ Κηφισιάς, μετά το 5ο κρούσμα, εξέδωσε ανακοίνωση (ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη από την πλευρά των παικτών) με την οποία εκφράζει πολύ ευγενικά τη δυσαρέσκεια του για τη μη αναβολή του αγώνα με τον Φίλιππο, κι εκφράζει την ελπίδα να μην έχει διασπείρει τον ιό, τονίζει ότι θα σεβαστεί το πρωτόκολλο και θα συνεχίσει να παίζει…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς ανακοινώνει ότι σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητή του , το 5ο μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο απόλυτο και εκκωφαντικό τρόπο τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις της διοίκησης της ομάδας ως προς την διεξαγωγή του αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας (πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου) , οι οποίες είχαν εκφραστεί στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ.

Δυστυχώς το αίτημα για αναβολή του αγώνα δεν εισακούστηκε… Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να περιοριστεί η διασπορά σε άτομα σχετιζόμενα με τη δική μας ομάδα και να μην επεκταθεί σε αθλητές άλλων ομάδων. Ευχόμαστε το σημερινό κρούσμα να είναι το τελευταίο και να κλείσει ένας φαύλος κύκλος υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνουμε ότι σε καθημερινή βάση οι αθλητές και το επιτελείο της ομάδας μας υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του covid-19, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Για ακόμα μία φορά δηλώνουμε ότι κορυφαία προτεραιότητα για την ομάδα μας είναι η διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού όλων μας, που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή. Η υγεία των αθλητών και των μελών της ομάδας μας είναι αδιαπραγμάτευτη και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την προφυλάξουμε.

Ενημερώνουμε επίσημα ότι θα σεβαστούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο και την προκήρυξη που διέπουν το άθλημα και την κατηγορία μας (Volley League) και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κανονικά. Στην περίπτωση που η αγωνιστική μας δράση καταστεί αδύνατη είτε για ιατρικούς λόγους είτε για πιθανή διακωμώδηση του αθλήματος θα επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΠ.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους αθλητές, το επιτελείο της ομάδας αλλά και τις οικογένειες τους για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα μέλη της διοίκησης αυτές τις δύσκολες ώρες.
Με εκτίμηση»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/