Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Φίλιππος Βέροιας: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…»

Published

on

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις δηλώσεις του προπονητή του ΑΟΠ Κηφισιάς, Νίκου Ζαλμά, εξέδωσε ο Φίλιππος Βέροιας.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Υπενθυμίζουμε ότι ο έμπειρος τεχνικός είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για συμπεριφορά παράγοντα της ομάδας της Βέροιας, χωρίς να τον κατονομάζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φίλιππου:
«Ο παραπάνω στίχος του λόγιου ιερομόναχου Καισάριου Δαπόντε πρν από περίπου 200 χρόνια, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ…

Με έκπληξη μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με τον ΑΟΠ Κηφισιάς, διαβάσαμε στον Τύπο, τις δηλώσεις του τεχνικού Νίκου Ζαλμά και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτόξευσε μέσω αυτών, εναντίων κορυφαίων μελών του ΔΣ του ΤΑΑ Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας.

Κατανοούμε ασφαλώς τη σύγχυσή του, καθώς ακόμη και οι πιο έμπειροι προπονητές δύσκολα θα μπορούσαν να διαχειριστούν μέσα σε λίγες ώρες μία σειρά δυσάρεστων καταστάσεων, όπως: να έχεις στην ομάδα σου 4 αθλητές θετικούς στον κορονοϊό, να βλέπεις τον αρχηγό και «σημαία» της ομάδας σου να αλλάζει «στρατόπεδο» μετά από 18 χρόνια και να γνωρίζεις μία «πεντακάθαρη» ήττα από μία νεοφώτιστη ομάδα.

Ωστόσο, θεωρούμε ανεπίτρεπτο και ατόπημα για το ήθος και την μέχρι σήμερα πορεία του κ. Ζαλμά στο άθλημα, την προσπάθεια στοχοποίησης διοικητικών στελεχών του συλλόγου μας, με απώτερο στόχο να αμαυρώσει το προφίλ τους και την εν γένει προσφορά τους στο άθλημα.

Ουδέποτε τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, τα οποία ο κ. Ζαλμάς «φωτογραφίζει» στις αβάσιμες δηλώσεις του, ως υπεύθυνους για πρόκληση έντασης στο Ζηρίνειο, συμπεριφέρθηκαν ως «χούλιγκανς» ή προκάλεσαν με οιονδήποτε τρόπο η συμπεριφορά τους στην κερκίδα.

Είναι λογικό, έστω και ως διοικητικοί παράγοντες, κάποιοι να αγαπάνε το βόλεϊ και ως αγνοί φίλαθλοι, πανηγυρίζοντας με πάθος, αλλά πάντα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, ιστορικές επιτυχίες της ομάδας τους, όταν μάλιστα αυτές λαμβάνουν χώρα σε μία τόσο δύσκολη έδρα, επί μιας καταξιωμένης ομάδας στο ελληνικό βόλεϊ, όπως ο Α.Ο.Π Κηφισιάς.

Αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα της μετάδοσης livestreaming του αγώνα, όπου μπορεί κάθε φίλος του βόλεϊ βλέποντας το video στο youtube να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» ότι τα μέλη της διοίκησής μας χειροκροτούν φυσιολογικά κάθε πόντο της ομάδας, πανηγυρίζουν με σφιγμένες γροθιές την εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση του Φιλίππου και εμψυχώνουν με τις φωνές τους την ομάδα μας.

Ο κορονοϊός εδώ και πολλούς μήνες, μας έχει στέρησε το βόλεϊ από τις ζωές μας, έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδα, προκάλεσε τεράστιες οικονομικές απώλειες στις ομάδες μας,. Ευτυχώς για εμας στην Βέροια ο Covid-19 δεν εμπόδισε το «αίμα να κυλά στις φλέβες μας», ούτε σταμάτησε τους παλμούς της καρδιά μας να χτυπά στους «ρυθμούς του βόλεϊ», αποστερώντας την όμορφη «τρέλα» που έχουμε για την ομάδα μας.

Ο κ. Ζαλμάς αντί να αναζητά στις εξέδρες, έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να επιρρίψει τις ευθύνες της ήττας της ομάδας του και να του «φορτώσει» την ένταση στο Ζηρίνειο, ας ψάξει την αλήθεια στις δηλώσεις του αθλητή του Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Προς τιμήν του, ο ακραίος του Α.Ο.Π. Κηφισιάς μετά το τέλος του ματς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κάποιες φορές και εμείς οι αθλητές προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνητρο για να αγωνιστούμε λίγο πιο παθιασμένα, ξέρετε και οι διοικήσεις επί χρόνια παλεύουν να έχουν σε ένα επίπεδο τις ομάδες τους και πραγματικά οφείλουν να τις στηρίζουν. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει ανάμεσα σε διαφορές διοικήσεων ομάδων ή παικτών, αλλά με τη στιγμή του αγώνα».

Είναι λογικό λοιπόν μετά την «πικρία» που προκάλεσε στον κ. Ζαλμά το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης να αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο και να κατηγορεί τους παράγοντέςμας, για τους οποίους το ελληνικό βόλεϊ εδώ και δυο χρόνια μιλά με τα καλύτερα λόγια.

Αναφερόμαστε στα ίδια πρόσωπα, που, η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή της για τη φιλοξενία που έτυχε στο μεταξύ μας αγώνα Κυπέλλου στη Βέροια, πριν από ένα χρόνο εκθείαζε, αφιερώνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σχετικό κείμενο, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση»!

Ευχόμαστε λοιπόν στον κ. Ζαλμά στο μέλλον να έχει την ευλογία και την τύχη να συνεργαστεί με ανάλογους «νεόκοπους» παράγοντες, που θα αγαπούν και θα υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη την ομάδα τους, θα έχουν «όραμα» για το σύλλογο και την πόλη τους, παλεύοντας για την αναβάθμιση του ελληνικού βόλεϊ, που σήμερα ίσως, έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ την επαρχία.

ΥΓ. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους αθλητές του Α.Ο.Π. Κηφισιάς, ελπίζοντας να είναι τα τελευταία κρούσματα που «χτυπούν» το άθλημά μας και την «οικογένειά» του ελληνικού βόλεϊ.»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/