Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Παγκόσμιο Α/Γ: Σάρωσαν οι ΗΠΑ στις γυναίκες

Published

on

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα στο παγκόσμιο της Τασκένδης (7-17 Δεκεμβρίου), με την κατηγορία των 89 κιλών στους άνδρες και των 71 κιλών στις γυναίκες.

Στο αρασέ των 89 κιλών, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 από την Αρμενία, Αντρανίκ Καραπετγιάν πήρε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας 175 κιλά, ενώ το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο πήγαν στους Ρεβάζ Νταβιτάτζε (Γεωργία) με 171 κιλά και Γιου Ντονγκ-Χου (Νότια Κορέα) με 167 κιλά αντίστοιχα. Στο ζετέ, η πρώτη θέση άνηκε στον Ρώσο παγκόσμιο πρωταθλητή Αρτέμ Οκούλοφ  ενώ ακολούθησαν ο Σαρβαρμπέκ Ζαφαργιόνοφ με 205 κιλά κι ο Γιου Ντονγκ-Χου με 204 κιλά. Στο σύνολο, ο Ασιάτης πρωταθλητής Ντονγκ-Χου κατέλαβε το χρυσό σηκώνοντας 371 κιλά, με τον Ουζμπεκιστανό Ζαφαργιόνοφ να τον ισοφαρίζει στα κιλά αλλά να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Νταβιτάτζε την τρίτη με ένα κιλό διαφορά!

Στις γυναίκες, οι ΗΠΑ έκαναν ήταν η πρώτη δύναμη, με την Μέρεντιθ Άλγουιν να πανηγυρίζει ακόμα ένα παγκόσμιο τίτλο μετά την Ρώμη. Η Αμερικανίδα αρσιβαρίστρια των 71 κιλών κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια στο ζετέ (135κ) και το σύνολο (235κ).  Η συμπατριώτισσα της Ολίβια Ριβς κατέκτησε το αργυρό στο αρασέ με 104 κιλά.  Στο αρασέ, τα ίδια κιλά σήκωσε και η νεαρή Ρωσίδα Εβγκενία Γκούσεβα που πήρε την πρωτιά καθώς και η Σουηδέζα Πατρίσια Στρένιους που βγήκε τρίτη! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Στρένιους πήρε την τρίτη θέση και στο σύνολο με 231 κιλά. Τέλος, δύο αργυρά μετάλλια έλαβε η Βρετανίδα Σάρα Ντέιβις στο ζετέ (132κ) και το σύνολο (234κ).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/