Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Έγραψαν ιστορία Κίραλι-ΗΠΑ

Published

on

Μέχρι χθες το βράδυ ο Κατς Κίραλι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στο βόλεϊ σάλας όσο και στο μπιτς βόλεϊ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Ουγγρικής καταγωγής (ο πατέρας του ήταν μέλος της εθνικής εφήβων της Ουγγαρίας πριν η οικογένεια του αυτομολήσει στις ΗΠΑ) πλέον προσέθεσε μία ακόμη διάκριση στο παλμαρέ του, καθώς πριν από λίγη ώρα οδήγησε τις ΗΠΑ στο πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών!
Στη χώρα που ο ίδιος δοξάστηκε ως παίκτης της Μεσατζέρο Ραβένα, ο κορυφαίος παίκτης κατά πολλούς στον κόσμο, οδήγησε τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην κορυφή και παράλληλα σε μια γλυκιά εκδίκηση.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης οι Αμερικανίδες επικρατήσαν με 3-1 (27-25, 25-20, 16-25, 26-24) επί της Κίνας, παίρνοντας την ρεβάνς για την ήττα που είχαν γνωρίσει στο Λος Άντζελες το 1984 στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων
«Ήρθαμε εδώ για να γράψουμε ιστορία και το πετύχαμε… 62 χρόνια παγκόσμιου κυπέλλου χωρίς χρυσό για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πολλά. Υπήρχε ένα μεγάλο εμπόδιο απέναντι μας, αλλά το θέλαμε πολύ κι αυτό το χρυσό χρώμα του μεταλλίου ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο», είπε εμφανώς συγκινημένος αμέσως μετά το τέλος του τελικού ο Κίραλι και φρόντισε να προειδοποιήσει: «Τώρα σε δύο χρόνια έχουμε μπροστά μας το Ρίο. Δεν έχουμε χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις γυναίκες, οι Βραζιλιάνοι θα έχουν την υποστήριξη του κόσμου, θα είναι πιο δύσκολα… Ποτέ δεν είναι εύκολο, αλλά μας αρέσει πιο πολύ έτσι».

Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η οικοδέσποινα Ιταλία ηττήθηκε με 3-2 (25-15, 25-13, 22-25, 22-25, 15-7) από την Βραζιλία και έμεινε εκτός μεταλλίων.

MVP η Χιλ

Ήταν αυτή που πήρε τον τελευταίο πόντο του τελικού, στέλνοντας τις ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου. Η 24άχρονη Κίμπερλι Χιλ, η οποία πιτσιρίκα στο Όρεγκον δοκίμασε όλα τα σπορ πριν καταλήξει στο βόλεϊ, αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια (MVP) του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Στις ειδικές βραβεύσεις ο προπονητής της Βραζιλίας Ζοζέ Γκιμαράες πήρε το βραβείο Fair Play, αλλά εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το Ιταλικό κοινό.
Όσον αφορά την κορυφαία επτάδα, οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης είχαν από τρεις εκπροσώπους με την οικοδέσποινα Ιταλία να αρκείται στη θέση του λίμπερο.
Οι καλύτερες του τουρνουά
Ακραίες Τινγκ Ζου (Κίνα), Κιμ Χιλ (ΗΠΑ)
Κεντρικές Ταίσα Μέντεζ (Βραζιλία), Γιουνζινγκ Γιανγκ (Κίνα)
Λίμπερο Μόνικα Ντι Τζενάρο (Ιταλία)
Πασαδόρος Αλίσια Γκλας (ΗΠΑ)
Διαγώνια Σέιλα (Βραζιλία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/