Connect with us

STORY

Ένα μικρό παγκόσμιο

Published

on

Το διεθνές τουρνουά πάλης της Αρχαίας Ολυμπίας εντυπωσιάζει με το υψηλό επίπεδό του και με τη συμμετοχή που θυμίζει παγκόσμιο πρωτάθλημα.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί μεγάλα ονόματα για να συμμετάσχουν στο τρίτο τουρνουά «Ολυμπία» και η εικόνα που βγαίνει εγγυάται ότι κάθε χρόνο αυτοί οι αγώνες θα γίνονται όλο και μεγαλύτεροι.
Για να γίνει αντιληπτό το επίπεδο της διοργάνωσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνορωμαϊκή αγωνίστηκαν τρεις χρυσοί Ολυμπιονίκες, οι Κορεάτες Χιον Γου και Τζιν Χιου και ο Ιταλός Αντρέα Μινγκούτσι. Στο συγκεκριμένο στιλ τα μετάλλια μοιράστηκαν σε εννιά χώρες με την Κορέα να σαρώνει τα χρυσά συγκεντρώνοντας 60 βαθμούς και την Ελλάδα να ακολουθεί με 53.

Ο μοναδικός Έλληνας που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Δημήτρης Τσεκερίδης, ένα 19χρονο παλικάρι από τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τη δουλειά, βοηθώντας τον πατέρα και προπονητή του, στον πάγκο που έχουν σε λαϊκές αγορές. «Η νίκη μου σε αυτή τη διοργάνωση θα με βοηθήσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε ένα τουρνουά τέτοιου επιπέδου και να βλέπεις Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Ακόμα και να κοιτάζεις τόσο καλούς αθλητές πως παλεύουν, αποτελεί κέρδος. Οι αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία είναι εκπληκτικοί και πρέπει να τους στηρίξουμε και να διεξάγονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο 19χρονος αθλητής του ΠΑΟΚ.

Τα αποτελέσματα της ελληνορωμαϊκής
59κ. Γιονγκ Τζουν (Κορέα), Σότο (Μεξικό), Χαζαριάν (Αρμενία), Στοροζένκο (Ουκρανία).
66κ. Ατουτιουνιάν (Αρμενία), Λόπεθ (Μεξικό), Θεοδωρίδης (Ελλάδα), Σου Ρίου (Κορέα)
71κ. Τζι Χιουν (Κορέα), Πρεβολαράκης (Ελλάδα), Φέτσερ (Γερμανία), Αρσακιάν (Αρμενία)
75κ. Χιον Γου (Κορέα), Πέντορετς (Ελλάδα), Εσκομπάρ (Μεξικό), Ποπόφ (Ρουμανία)
80κ. Γουν Γιανγκ (Κορέα), Βάρκας (Ελλάδα), Βινθέντε (Μεξικό), Μπράουν (Γερμανία)
85κ. Τσεκερίδης (Ελλάδα), Κεσίδης (Ελλάδα), Μπούκης (Ελλάδα), Σι Γιολ (Κορέα)
98κ. Χακ Μπον (Κορέα), Αβανεσιάν (Ισραήλ), Κουντούρατζής (Ελλάδα), Μινκούτσι (Ιταλία)
130κ. Γιονγκ Μιν (Κορέα), Τσεντί (Τυνησία), Παπαδάτος (Ελλάδα).

Σήμερα, Κυριακή, οι αγώνες συνεχίζονται με την ελευθέρα των ανδρών και τη γυναικεία πάλη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/