Connect with us

STORY

Βασίλισσα του σκέλετον

Published

on

Η Βρετανίδα Λίζι Γιάρνολντ είναι μία πρωταθλήτρια σε αποστολή – να γίνει η πρώτη Ολυμπιονίκης στην ιστορία των Χειμερινών Αγώνων που θα υπερασπιστεί το στέμμα της στο έλκηθρο σκέλετον σε δύο συνεχείς διοργανώσεις.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η 25χρονη Βρετανίδα πρωταθλήτρια, που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της χώρας της στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, φαίνεται ότι δεν επαναπαύεται στις Ολυμπιακές της δάφνες, καθώς δηλώνει διψασμένη για την κατάκτηση ενός ακόμη -ιστορικού- χρυσού μεταλλίου, στην Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, το 2018.

«Είναι ωραίο να μπορώ να αντλώ από την Ολυμπιακή μου εμπειρία στο Σότσι, όμως αυτο δεν είναι το τέλος. Θα προσπαθώ πάντα να γίνομαι καλύτερη», ξεκαθαρίζει η φιλόδοξη Γιάρνολντ, η οποία έχει επίσης στο στόχαστρό της και το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2015 στο Βίντερμπεργκ της Γερμανίας – το μοναδικό που λείπει από την εκθαμβωτική συλλογή της, για να συμπληρώσει ένα ανεπανάληπτο χατ-τρικ χρυσών μεταλλίων: Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο κύπελλο, παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η αρχή της πρωτότυπης αυτής… αναζήτησης χρυσού θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στη Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης, με τη Βρετανίδα ιππότη (χρίστηκε το 2014 για τις εξέχουσες υπηρεσίες της στο βρετανικό στέμμα) να αναγνωρίζει ωστόσο τη δυσκολία του εγχειρήματός της: «Κανείς δεν έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο σκέλετον δύο φορές, και πιστεύω ότι θα είναι κάτι φανταστικό να το κατορθώσω. Ξέρω όμως ότι θα υπάρχει αφθονία ταλέντου σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση, και ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά».

Η πίεση για την εν ενεργεία χρυσή Ολυμπιονίκη θα είναι μεγάλη, ωστόσο η ίδια δηλώνει πανέτοιμη να τη διαχειριστεί, παρά την απουσία της μεγάλης της αντιπάλου, της αργυρής στο Σότσι Αμερικανίδας, Νοέλ Πάικους-Πέις. «Τερμάτισα 3η πριν από δύο χρόνια και 4η στην περσινή διοργάνωση. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τα καταφέρω. Θα είναι καταπληκτικό να έχω κερδίσει και τα τρία χρυσά μετάλλια», καταλήγει η Γιάρνολντ. Ίσως η υποδοχή ηρωίδας που της επεφύλαξαν οι συντοπίτες της στο Κεντ, να είναι το καλύτερο κίνητρο για να τα καταφέρει και πάλι.

Who is who
Όνομα Ελίζαμπεθ Ανν Γιάρνολντ
Υπηκοότητα Βρετανίδα
Γεννήθηκε 31.10.1988
Πόλη Σέβενοουκς, Κεντ
Διεθνής από 2010
Επιτυχίες Χρυσή Ολυμπιονίκης (Σότσι 2014), χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια (Λέικ Πλάσιντ 2012), 1η στο παγκόσμιο κύπελλο (2013-2014)
Άλλες διακρίσεις Μέλος του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας (ΜΒΕ), 2014.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/