Connect with us

STORY

Για ένα μετάλλιο ακόμα

Published

on

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χθες και σήμερα πετάει για την Βενετία, όπου και θα πραγματοποιήσει και εκεί μία προπόνηση πριν φτάσει στο Κόπερ, έδρα των αγώνων του ομίλου της στο Ευρωμπάσκετ.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Έχει χριστεί φαβορί για μετάλλιο από τους αναλυτές, έχει αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο δια στόματος όλων των μελών της και μένει να αποδείξει στην πράξη ότι έχει τα φόντα να φτάσει στο βάθρο ξανά. Φαινομενικά η συγκεκριμένη ομάδα που επέλεξε ο Αντρέα Τρινκιέρι πλησιάζει αρκετά για να θεωρηθεί πλήρης.

Γκαρντ
Ο Ιταλός επέλεξε τρία γκαρντ, τα οποία όμως έχουν ως πρώτο χαρακτηριστικό ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν, είναι καλοί οργανωτές και τις περισσότερες φορές στα κρίσιμα σημεία έχουν καθαρό μυαλό. Ο Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Σλούκας στις ομάδες τους ήταν παίκτες που συνήθως έρχονταν από τον πάγκο, για να αλλάξουν πράγματα. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Για τον Σπανούλη τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο σταρ της ελληνικής ομάδας, ο ηγέτης, από αυτόν περιμένουν όλοι τα περισσότερα και αυτό όχι μόνο δεν τον αγχώνει, αλλά τον ευχαριστεί κιόλας.
Το αρνητικό της… ποσότητας των γκαρντ δεν προβληματίζει τον Τρινκιέρι, μένει να φανεί επί τω έργω πόσο θα αντέξουν οι τρεις στην πίεση που θα τους ασκήσουν οι αντίπαλες άμυνες. Ο Τρινκιέρι θεωρεί καλούς χειριστές και τους Περπέρογλου, Πρίντεζη…

Φόργουορντ
Ίσως η πιο πλήρης ομάδα στις θέσεις “3” και “4” του Ευρωμπάσκετ. Φαινομενικά από την ελληνική ομάδα λείπει ο καθαρόαιμος σουτέρ (Βασιλειάδης), αλλά το θετικό είναι ότι μηδενός εξαιρουμένου τα έξι φόργουορντ που επέλεξε ο Τρινκιέρι σουτάρουν με πολύ αξιόλογα ποσοστά από τη γραμμή του τρίποντου. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα και σε κοντύτερους αντιπάλους τους (Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Μπράμος), αλλά και σε ψηλότερους (Φώτσης, Περπέρογλου, Πρίντεζης) και όλοι απειλούν το καλάθι με περισσότερους από έναν τρόπους.

Σέντερ
Ο υγιής Μπουρούσης μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Ο Μαυροκεφαλίδης έχει το (πολύ) θετικό ότι ταιριάζει με όλους, γιατί μπορεί να παίξει και “4” και “5”, έχει καλή αντίληψη στο πικ εν ρολ και σουτάρει αξιόλογα για το ύψος του. Τα όποια αμυντικά κενά παρουσιάσουν οι δύο πρώτοι μπορεί να τα καλύψει επαρκέστατα ο Καββαδάς που επιλέχθηκε αντί του Βουγιούκα, γιατί ακριβώς συμπλήρωνε τους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη.

Screen Shot 2013-09-01 at 2.10.33 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/