Connect with us

EDITORIAL

Δεν πείθει ο Παναθηναϊκός

Published

on

Πέρσι ο Παναθηναϊκός, σε μια από τις χειρότερες χρονιές του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να κερδίσει την έξοδο του στην Ευρώπη, τόσο αγωνιστικά όσο και στα χαρτιά. Δυστυχώς για το τριφύλλι τα πράγματα δεν προβλέπονται καλύτερα φέτος.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Από την περσινή ομάδα που κατέκτησε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα μετά από μπαράζ, έχουν φύγει οι Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Φιγκερόα, Μπούμσονγκ, Σισοκό, Μαρίνος, Φουρλάνος, Εσπάρθα, Καζιγιάμα, Κάιπερ,Γιοκίν, Μπαρμπαρούσης ενώ θα πουληθεί σίγουρα ο Μαυριάς. Στη θέση τους ήρθαν οι Μπεργκ, Μέντες, Μπαϊράμι, Αμπεΐντ, Σίντεφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής και Καρέλης. Έναν καλό αλλά βεβαρημένο από τραυματισμούς επιθετικό, έναν μέτριο μέσο χωρίς πολλές συμμετοχές πέρσι, ένα μέσο με 10 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, έναν κεντρικό στόπερ που δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ, έναν 21χρονο Αλγερινό δανεικό από τη Νιούκαστλ, έναν αριστερό μπακ από τη δεύτερη Ισπανίας και δύο νεαρούς και ελπιδοφόρους Έλληνες. Αυτές τις κινήσεις έκαναν οι πράσινοι για τη νέα χρονιά.

Μια μια πρώτη ανάγνωση, δεν τίθεται θέμα ανταγωνιστικότητας με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει και με τον ΠΑΟΚ. Δεν πείθει η ομάδα που έστησε ο Γιάννης Αναστασίου με τον Νίκο Νταμπίζα, ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους ερυθρόλευκους και το Δικέφαλο του βορρά.

Ούτε όμως και η εικόνα που έχουν παρουσιάσει στα φιλικά οι πράσινοι, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν συμπεράσματα από την προετοιμασία. Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, να εμφανιστεί βελτιωμένη στο πρωτάθλημα και να αποτελέσει την έκπληξη. Με βάση όμως τα υπάρχοντα δεδομένα, μόνο έκπληξη δε θα προκαλέσει αυτός ο Παναθηναϊκός.

Ο άπειρος Αναστασίου, καλείται να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα έχοντας μέτριο (για Παναθηναϊκό) υλικό στα χέρια του. Οι οιωνοί δεν είναι ευννοϊκοί και θυμίζουν πολύ την περσινή ΑΕΚ. Ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο, με τους πράσινους να σώζουν την παρτίδα, χωρίς όμως να καταφέρουν τίποτα παραπάνω.

Η καλύτερη κίνηση που έκανε η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήταν η επιστροφή στη Λεωφόρο. Ίσως περισσότερο να έγινε για να γλιτώσουν οι πράσινοι το ενοίκιο στο ΟΑΚΑ. Είνα όμως πιο… έδρα από το αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ και αυτό θα μετρήσει πολύ στην προσπάθεια του τριφυλλιού για κάτι καλό. Αν έμενε στο ΟΑΚΑ, τότε τα πράγματα θα σκούραιναν.

Αν οι πράσινοι καταφέρουν να σπάσουν το δίδυμο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ θα θεωρηθεί έκπληξη. Μήπως όμως υπάρχουν και στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αυτοί που βλέπουν το project ΑΕΚ ως την καλύτερη λύση για ολική αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος; Μήπως;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/