Connect with us

STORY

Δεν τους κουνάει τίποτα!

Published

on

Συμπάθειες και αντιπάθειες μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος. Ακόμα και ο δημοσιογράφος. Μόνο που στον δημόσιο λόγο απαγορεύεται ρητά η επιρροή των συναισθημάτων διότι μέσα από την υποκειμενική άποψη διαμορφώνεται λανθασμένα η κοινή γνώμη.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Καλή η θεωρία, θα μας πει κάποιος. «Στην πράξη τι γίνεται;», θα προστεθεί η εύλογη απορία. Η απάντηση είναι απλή: στην πράξη γίνεται στόχος ακόμα και ο Γιώργος Μορφέσης! Ο πιο επιτυχημένος προπονητής ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία. Κι εδώ δεν μιλάμε εμείς, αλλά οι τίτλοι, οι διακρίσεις του!

Και αν προσπερνάμε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 επειδή ο Μορφέρης αποτελούσε βοηθό του Κούλη Ιωσηφίδη, ασφαλώς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το χάλκινο στο World League του 2010. Ούτε με το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ την ίδια χρονιά. Το 2011 ο 42χρονος, τότε, προπονητής οδήγησε την Εθνική γυναικών στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Σαγκάη! Να προσθέσουμε και το χρυσό στο ευρωπαϊκό νεανίδων στη Μαδρίτη ή θα σας πιάσει ζαλάδα; Με το ασημένιο στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόβεν και το χρυσό στο παγκόσμιο νεανίδων στο Περθ η θολούρα θα γίνει μεγαλύτερη; Βάλτε και το χάλκινο στο παγκόσμιο νέων στον Βόλο και το χρυσό στο ευρωπαϊκό νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρωθεί η απόγνωση από τον πονοκέφαλο που προκαλούν οι διακρίσεις του Μορφέση σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν.

Με τόσες επιτυχίες στην καριέρα του, όμως, ο προπονητής της Εθνικής γυναικών στο πόλο αφήνει τη δουλειά του να μιλάει για εκείνον. Να απαντάει σε όσα επιχειρούν να του προσάψουν. Χάρη στη δουλειά του, αλλά και στον χαρακτήρα του, άλλωστε, μπαίνει ασπίδα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. «Ο Γιώργος είναι διαμάντι! Ένα κόσμημα για το πόλο και τον ελληνικό αθλητισμό. Μένει ακλόνητος στη θέση του», διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Την ίδια θέση εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΟΕ και για τον προπονητή της Εθνικής ανδρών. Ο Σάκης Κεχαγιάς απολαμβάνει την εκτίμηση αθλητών και ομοσπονδίας. Έστω και αν δεν έχει το ίδιο βιογραφικό με τον Μορφέση. «Υπάρχουν τουλάχιστον 10 χώρες που τον θέλουν για προπονητή των Εθνικών ομάδων τους κι εμείς θα τον διώξουμε;», απορούν… ρητορικά στην ΚΟΕ. Άρα, και ο Κεχαγιάς μένει στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/