Connect with us

STORY

Εκεί θα ξεχειμωνιάσουν

Published

on

Η καλοκαιρινή περιπέτεια των Εθνικών ομάδων στην υδατοσφαίριση ολοκληρώθηκε. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νέες γυναίκες ξεκουράζονται πριν πιάσουν δουλειά στους συλλόγους τους.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Πολλά από τα μέλη της Εθνικής νέων γυναικών συμμετέχουν ήδη και στις διοργανώσεις των γυναικών, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στον προθάλαμο της μεγάλης Εθνικής ομάδας. Η επόμενη διετία είναι πολύ σημαντική λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και οι διεθνείς μας καλούνται να δουλέψουν καλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα στις ομάδες τους, πριν συγκεντρωθούν για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις τους.

Οι 13 που φόρεσαν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Όστια της Ιταλίας μοιράζονται σε πέντε ομάδες. Τη μερίδα του λέοντος σε διεθνείς κατέχουν φυσικά οι ισχυρότερες ομάδες της Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός με έξι πολίστριες και η Βουλιαγμένη με τρεις, μία αγωνίζεται στη Γλυφάδα, ενώ η ομάδα διαθέτει και τρεις ξενιτεμένες. Οι αδερφές Χαραλαμπίδου επιστρέφουν στις ΗΠΑ και τους «Trojans» με τους οποίους θα αγωνιστούν στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, ενώ μεταγραφή από την ουγγρική Ζέντες στην γαλλική Λιλ, πήρε η δεύτερη τερματοφύλακάς μας, Στεφανία Τερεφού.

Τα σωματεία των πρωταθλητριών Ευρώπης
Χρυσή Διαμαντοπούλου Ολυμπιακός
Ελευθερία Πλευρίτου Ολυμπιακός
Βάσω Πλευρίτου Ολυμπιακός
Μαρία Σώρα Ολυμπιακός
Βιργινία-Παναγιώτα Νιαρχάκου Ολυμπιακός
Μιχαέλα-Βασιλική Καλογεράκου Ολυμπιακός
Ιωάννα Χυδριώτη Βουλιαγμένη
Ελένη Ξενάκη Βουλιαγμένη
Μαρία Ντάσιου Βουλιαγμένη
Νικολέτα Ελευθεριάδου Γλυφάδα
Στεφανία Χαραλαμπίδου Trojans (ΗΠΑ)
Ιωάννα Χαραλαμπίδου Trojans (ΗΠΑ)
Στεφανία Τερεφού Λιλ (Γαλλία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/