Connect with us

EDITORIAL

Ερχονται μετάλλια στο πόλο

Published

on

Θησαυρός είναι ο τοίχος της Γεωργίας Ελληνάκη στο facebook! Ειδικά τις περιόδους που αγωνίζονται οι Εθνικές ομάδες σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Όχι απαραίτητα στις επιτυχίες, αλλά και στις υποτιθέμενες αποτυχίες.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Τέτοιες εμφανίσεις όπως η σημερινή από τα κορίτσια μας, είναι περηφάνια, είναι το αύριο, είναι τα μετάλλια που έρχονται…κόντρα σε όλα… Ελλαδάρα!!!», έγραψε η αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004 με την Εθνική ομάδα γυναικών της υδατοσφαίρισης, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ιταλία στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα επέστρεψαν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δίχως δείγμα… πορσελάνης στις βαλίτσες αθλητών και αθλητριών. Η Εθνική ομάδα των ανδρών θα διεκδικήσει αύριο την 5η θέση απέναντι στην Κροατία. Διαχρονικά θα είναι η δεύτερη καλύτερη θέση για τους διεθνείς πολίστες στη διοργάνωση μετά από την 4η το 1999 στη Φλωρεντία.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 7η θέση. Πολύ μακριά από τις προσδοκίες τους και κυρίως από τις δυνατότητές τους. «Το μόνο θετικό του φετινού ευρωπαικού πρωταθλήματος σε άνδρες και γυναίκες, είναι ότι αισθανόμαστε πίκρα από τον αποκλεισμό από την τετράδα, θεωρώντας ότι η 5η ή η 6η θέση δεν μας αντιπροσωπεύει πλέον. Και αυτό είναι μεγάλη κληρονομιά…», έγραψε ο Δημήτρης Σελετόπουλος.

Έχουν δίκιο και οι δύο! Και η Γεωργία και ο Δημήτρης! Οι απαιτήσεις για μετάλλιο από τους άνδρες είναι απόρροια της κληρονομιάς που άφησε η προηγούμενη γενιά και φυσικά των προσδοκιών που δημιουργεί το ταλέντο των σημερινών διεθνών. Όσο για τις κοπέλες, ο τρόπος που αγωνίστηκαν εναντίον της Ιταλίας στο κρίσιμο χιαστί ματς αποτελεί την υπερηφάνεια και την παρακαταθήκη για τις διακρίσεις στο μέλλον.

Οι βάσεις υπάρχουν! Τα θεμέλια έχουν μπει χάρη στο ταλέντο που διαθέτουν και οι άνδρες και οι γυναίκες! Από ‘δω και πέρα μένει η σωστή δουλειά των εργολάβων, δηλαδή, της Ομοσπονδίας και των μηχανικών, σε απλά ελληνικά, των ομοσπονδιακών προπονητών! Τα καλύτερα είναι μπροστά για το ελληνικό πόλο! Αρκεί να δουλέψουν σωστά όλα τα γρανάζια από ‘δω και πέρα…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/