Connect with us

STORY

Ζωντανεύει ο θρύλος

Published

on

Η ανεπανάληπτη ιστορία του μοναδικού Τζέσε Όουενς, του Αφροαμερικανού Ολυμπιονίκη που ταπείνωσε τον Αδόλφο Χίτλερ μέσα στο ίδιο του το «σπίτι», στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, θα ζωντανέψει σύντομα στη μεγάλη οθόνη σε μία φιλόδοξη παραγωγή με τον αμφίσημο τίτλο “Race”, που μεταφράζεται τόσο ως «Κούρσα», όσο και ως «Φυλή».

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η μέρα που ντροπιάστηκε ο ναζισμός και απαξιώθηκαν μια για πάντα οι θεωρίες περί ανωτερότητας της Αρίας φυλής, θα αναβιώσει στο κινηματογραφικό πανί από την εταιρεία «Focus Features». Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Καναδός ηθοποιός Στέφαν Τζέιμς, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Όουενς, ενώ στο καστ θα βρίσκονται ακόμη ο βραβευμένος με Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου, Τζέρεμι Άιρονς, και ο Τζέισον Σουντέικις, που θα ενσαρκώσουν τον τότε πρόεδρο της αμερικανικής Ολυμπιακής επιτροπής, Έιβερι Μπράντετζ, και τον προπονητή-μέντορα του Όουενς στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, Λάρι Σνάιντερ, αντίστοιχα.

Η ταινία θα πραγματεύεται τα γεγονότσ που οδήγησαν στο εκπληκτικό επίτευγμα της κατάκτησης τεσσάρων χρυσών μεταλλίων από τον Αμερικανό υπεραθλητή, στα 100μ., στα 200μ., στο μήκος και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ., που ανάγκασε τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου προκειμένου να μην παρασταθεί στην απονομή των μεταλλίων, αλλά και τη βαθιά φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Όουενς και τον Γερμανό πρωταθλητή Λουτς Λονγκ, που κόστισε τη ζωή στον τελευταίο.

Μάλιστα το “Race” πρόκειται να είναι η δεύτερη ταινία με θέμα τη ζωή του σπουδαίου Αμερικανού Ολυμπιονίκη, καθώς μερικούς μήνες νωρίτερα η Ντίσνεϊ είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τη δική της εκδοχή της ιστορίας, βασισμένη στο βιβλίο “Triumph” («Θρίαμβος») του συγγραφέα Τζέρεμι Σάαπ.
Τα γυρίσματα του “Race” αναμένεται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Μόντρεαλ και στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/