Connect with us

STORY

Η αλήθεια για τον Τζιμπούρ

Published

on

Ένας χαμένος έρωτας, μία περίεργη κατάσταση με το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και η σφήνα του ΠΑΟΚ. Ο Ρέφικ Τζιμπούρ, αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του καλοκαιριού. Και το σίριαλ ακόμα δεν έχει τελειώσει.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Από τον Εθνικό Αστέρα που τον έφερε στην Ελλάδα αποχώρησε με ένταση. Χωρίς, βέβαια, να συνεισφέρει στην ομάδα της Καισαριανής τα χρήματα που θα αποτύπωναν την αξία του και στις προσδοκίες που συνόδευσαν την απόκτησή του από τη Λα Λουβιέρ του Βελγίου το καλοκαίρι του2005. Αλλά και από τον Ατρόμητο μέσα στην γκρίνια αποχώρησε ο Ράφικ Τζιμπούρ τον Δεκέμβριο του 2006, μόλις 11 μήνες μετά από την απόκτησή του.
Ανταλλαγή τον έκαναν οι Περιστεριώτες με τον Αχμέντ Μαγκτί, μόλις ένα χρόνο μετά από την απόκτησή του. Ενδιάμεσα είχε προλάβει να αναστατώσει τον Ατρόμητο με το ταξίδι στην Αγγλία για χάρη της Γουότφορντ. Στον Πανιώνιο η αξία του εκτοξεύτηκε. Χαρακτηρίστηκε “τρομοκράτης”. Το κατάλαβαν καλά οι “κυανέρυθροι”, αλλά και οι αντίπαλοι αμυντικοί. Παρά τις παραξενιές του, όμως, ο Κώστας Τσακίρης τον πούλησε σε εκπληκτική τιμή: 3 εκατ. ευρώ του έδωσε η ΑΕΚ, έστω και αν τα χρήματα εισπράχθηκαν μετά κόπων και βασάνων.
Με κόντρες έφυγε και από την “Ένωση”. Με τον Νάτσο Σκόκο ήρθε σταχέρια. Κατηγόρησε τον τότε πρόεδρο της “κιτρινόμαυρης” Σταύρο Αδαμίδηότι δεν φορούσε παντελόνια. Έτσι, έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Ολυμπιακό. “Όποτε τσακωνόταν κάπου, αμέσως έφευγε για μεγαλύτερη ομάδα”, έλεγε άνθρωπος που έχει ζήσει αρκετά χρόνια τον Αλγερινό επιθετικό.
Στον Πειραιά ο Τζιμπούρ έδειξε ότι βρήκε την Ιθάκη του. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον κανακεύει, τα γκολ έμπαιναν κατά ριπάς. Τη σεζόν 2011-2012 στην Ευρώπη και την επόμενη στην Ελλάδα. Συνέχισε, όμως, να ψάχνεται ο “τρομοκράτης” για μεταγραφή στο εξωτερικό. Το όνειρό του ήταν η Μαρσέιγ, λόγω της μεγάλης παροικίας που έχουν στη Μασσαλία οι Αλγερινοί, αν κι εκείνος γεννήθηκε στη Γκρενόμπλ.

Ο μύθος με το συμβόλαιο
Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Ολυμπιακού και του Τζιμπούρ φάνηκαν τον Γενάρη. Τότε που οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του όδευαν σε ναυάγιο. Μέσα σε μία νύχτα, όμως, ο Τζιμπούρ έφερε τα πάνω – κάτω. Πήρε την κατάσταση πάνω του και ανακοίνωσε την παραμονή του στον Ολυμπιακό. “Έρωτας είναι η αιτία”, σιγοψιθύριζαν στα αποδυτήρια του Ρέντη. Αρκετοί συμπαίκτες του, άλλωστε, είχαν δει τον Αλγερινό να βγάζει βόλτα στη Γλυφάδα το σκυλάκι της αγαπημένης του όπως έκανε και ο Λάζαρος Αμπατζής, κατά κόσμο Βασίλης Ρίσβας, με τον Ζιζού στο τηλεοπτικό σίριαλ “Μαύρα Μεσάνυχτα”.
Στα μέσα Φεβρουαρίου χάνεται ο έλεγχος. Ο Τζιμπούρ ετοιμαζόταν για γάμο, αλλά βιώνει τον χωρισμό. Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Οι υπογραφές στο συμβόλαιο έχουν αργήσει και όταν τις βάζει, το κουβάρι μπλέκεται ακόμα περισσότερο. Ο Αλγερινός ισχυρίζεται ότι είναι ελεύθερος. Στον Ολυμπιακό επιμένουν ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο. Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν από τους ανθρώπους του “τρομοκράτη” διάφορα σενάρια κι ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο το πρωτότυπο συμβόλαιο με την υπογραφή του παίκτη βρίσκεται στα χέρια του τελευταίου. Κάπως έτσι την πάτησαν στη Θεσσαλονίκη.

Σφήνα από τον ΠΑΟΚ
Οι συζητήσεις των δημοσιογραφικών γραφείων φτάνουν έως τα αυτιά στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που προσελήφθη πρόσφατα για τις δημόσιες σχέσεις. Με πολύχρονη παρουσία στα ΜΜΕ της Αθήνας είχε και κολλητούς που μιλούσαν με τον Τζιμπούρ. Έτσι, έσπειρε στο χωράφι του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ψηνόταν από καιρό για μία μεταγραφική επιτυχία εις βάρος του Ολυμπιακού. Στις αρχές Ιουλίου, ο Ζήσης Βρύζας πήγε και βρήκε τον Τζιμπούρ στο Ντουμπάι. Η πρόταση του ΠΑΟΚ κάλυπτε σε γενικές γραμμές τον Αλγερινό, ο οποίος όμως ζήτησε περισσότερα. Πάγια τακτική του σε όλες τις διαπραγματεύσεις. Όταν του έδιναν αμέσως 3, τότε ζητούσε 5 για να πάρει τα 4. Ο Βρύζας ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερώσει τον Σαββίδη. Τα χρήματα κρίθηκαν πολλά, αλλά αποφάσισαν να επανέλθουν. Άρχισαν να τηλεφωνούν στον “τρομοκράτη” και ο Βρύζας και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Για δύο μέρες, στις 14 και 15 Ιουλίου ο Αλγερινός αγνοούσε τις κλήσεις. Στη Θεσσαλονίκη έβραζαν και έτσι πήγαν στο plan B, στον Τόμας Νέσιντ.

Το γόνατο και οι κόντρες
Στον Πειραιά αποφάσισαν να τραβήξουν το σχοινί στις σχέσεις τους με τον Τζιμπούρ. Τον κάλεσαν σε απολογία, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Του έδωσαν εντολή να ενσωματωθεί στην αποστολή, αλλά ο Μίτσελ εξακολουθεί να τον αγνοεί. “Γνωρίζαμε από τον Απρίλιο το πρόβλημα με τον Τζιμπούρ”, δήλωσε από το Σέεφελντ ο Ισπανός τεχνικός και από την τεράστια μεταγραφική επιτυχία, δηλαδή, την απόκτηση του Χαβιέ Σαβιόλα αποδείχθηκε έμπρακτα ότι στον Ολυμπιακό είχαν κάνει τα κουμάντα τους.
Ο Τζιμπούρ βρέθηκε στον άσο. Βρέθηκε κοντά στη Σαουθάμπτον, αλλά οι “άγιοι” απαίτησαν πλήρη ιατρικά τεστ. “Πώς να τα περάσει; Εδώ προσπαθεί να αποφύγει την επιβάρυνση της προετοιμασίας για να μην ταλαιπωρήσει το γόνατό του”, σχολίαζαν στην πιάτσα των ατζέντηδων για τα τερτίπια του “τρομοκράτη”. Ο Στιβ Μπρους, πάντως, έδειξε ότι τον θέλει πολύ στη Χαλ. Ο Νίκος Λυράκης έχει αποδειχθεί μανούλα για να ολοκληρώνει μεταγραφές στην Αγγλία και έτσι ο Τζιμπούρ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη μετανάστευση. Αν και όπως λένε όσοι τον έχουν γνωρίζει από κοντά, σύντομα θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Για να διεκδικήσει τον ανεκπλήρωτο έρωτά του. Μία γυναίκα, άλλωστε, μπορεί να πετύχει εκεί που αποτυγχάνουν πρόεδροι και προπονητές. Μπορεί να κάνει αρνάκι ακόμα και τον κακό τον λύκο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/