Connect with us

STORY

Η επιστροφή του Ρόουζ

Published

on

Τα ξημερώματα ο Ντέρικ Ρόουζ θα κοιτάζει τους παίκτες των Χιτ να φορούν το δεύτερο δακτυλίδι του πρωταθλητή. Πέρσι δεν πάτησε στο παρκέ για να προσπαθήσει να έχει αυτός το πολυπόθητο δακτυλίδι. Μετά από απουσία 18 μηνών, επιστρέφει στην δράση και σύμφωνα με όλους όσοι ήταν γύρω του από τη μέρα που έκοψε τον αχίλλειό του, στις 28 Απριλίου 2012 μέχρι σήμερα, επιστρέφει πιο δυνατός και πιο έτοιμος.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ο Ρομπ ΜακΚλάναχαν, γυμναστής του Ρόουζ όλο αυτό το διάστημα και ο άνθρωπος με τον οποίο ο σταρ των Μπουλς περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς του στην αποθεραπεία του τόνισε στο “Slam” πως “τώρα είναι λίγο πιο δυνατός. Έχει πιο δυνατή βάση, πιο δυνατό κορμό. Αυτό άλλωστε ήταν το μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορούσε να συγκεντρωθεί τους πρώτους έξι μήνες, στην ενδυνάμωσή του, δεν είχε άλλη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι θα τον βοηθήσει σε βάθος”.

Ο Ρόουζ από ένα σημείο και μετά δέχθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική γιατί δεν… πίεσε τον εαυτό του να επιστρέψει νωρίτερα. Οι Μπουλς τον προστάτευσαν. “Ξέραμε ότι υπάρχει μια διαδικασία μπροστά μας και δεν θα έπαιζε αν όλοι δεν νιώθαμε 100% έτοιμοι. Το πιο σημαντικό από την πλευρά μας είναι ότι πάντοτε είχαμε ένα μεγάλο παράθυρο ανοικτό για να τον υποδεχθούμε, γιατί βλέπουμε μακροπρόθεσμα, είναι ένας πολύ νεαρός παίκτης, έχει όλη την καριέρα μπροστά του”, είπε ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Γκαρ Φόρμαν.

Μιλώντας στο “Slam” ο Ρόουζ ρωτήθηκε πως νιώθει πλέον μετά από την 18μηνη απουσία του και απάντησε: “Προπονούμαι και νιώθω πολύ πιο δυνατός. Έβαλα περίπου 5 κιλά σε μύες. Δεν ξέρω πως θα είναι το σώμα μου στο παρκέ, αλλά ξέρω ότι θα είναι περίεργο. Σουτάρω πολύ και προσπαθώ να ξεχάσω τι συνέβη με το πόδι μου. Όλο μου το σώμα άλλαξε. Νομίζω ότι πλέον είμαι πιο γρήγορος, πιο εκρητικός και πιστεύω ότι δεν θα έχω μικροτραυματισμούς φέτος, γιατί θα κάνω ότι χρειάζεται για να προσέχω το σώμα μου”.

Ο Ρόουζ δεν έκανε τίποτα άλλο την περασμένη χρονιά από το να κάνει σουτ πριν τους αγώνες των Μπουλς και βάρη. “Έκανα πολλά σουτ. Αν προσθέσεις και τα βάρη και τα σουτ που έκανα σε καθημερινή βάση, τώρα όλα μου φαίνονται πιο εύκολα, έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και στο σουτ αυτό είναι που χρειάζεσαι”, είπε ο Ρόουζ προβλέποντας πως “θα είμαι εξαιρετικός σουτέρ αυτή τη σεζόν”.

Το πιο δύσκολο μέρος της αποθεραπείας του ήταν όταν έπρεπε να κοιμηθεί τους πρώτους πέντε μήνες, έχοντας το πόδι του σε ειδικό νάρθηκα. “Ήταν τρομερό, ξάπλωνα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι να βρω την κατάλληλη θέση για το πόδι μου…”, είπε ο σταρ των Μπουλς και αναφέρθηκε και στο κοινό του Σικάγο: “Το Σικάγο είναι η πόλη μου, από εδώ κατάγομαι, οπότε ήξεραν όλοι πόσο ήθελα να επιστρέψω στο γήπεδο. Ήταν σκληρό που έμεινα εκτός όλη τη χρονιά”.
Σκέφτεται φυσικά το πρωτάθλημα με τους Μπουλς: “Είναι μεγάλη υπόθεση. Το σκέφτεσαι κάθε μέρα, το ονειρεύεσαι κάθε μέρα, αλλά δεν θα είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα, όταν το κερδίσουμε, γιατί εκεί θα προσθέσουμε και τα συναισθήματα του κόσμου…”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/