Connect with us

ΑμεΑ

Η ντριμ τιμ των ΑμεΑ

Published

on

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η παρουσία της Εθνικής ομάδας στίβου ΑμεΑ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Σουόνσι. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συνολικά κατέκτησαν δεκατρία μετάλλια αφήνωντας υποσχέσεις για περισσότερες διακρίσεις ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Από τα δεκατρία ελληνικά μετάλλια, τα δύο ήταν χρυσά και ο κάτοχος τους κοινός. Ο Γιώργος Κωστάκης κυριάρχησε σε μήκος και τριπλούν στην κατηγορία Τ46 κάνοντας το νταμπλ.
Τα πέντε αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο (F54), Κωνσταντίνος Καμαράς στο μήκος (Τ38), Δημήτρης Ζησίδης στη σφαίρα (F32), Στέλλα Σμαραγδή στο μήκος (Τ47) και Μαρία Σταματουλά στη σφαίρα (F32/33).
Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι τους Δημήτρης Ντομγκιόνι στο ακόντιο (F57), Στράτος Νικολαΐδης στη σφαίρα (F20), Χρήστος Κουτουλιάς στο τριπλούν (Τ47), Στέλλα Σμαραγδή στα 100μ. (Τ47), Ανθή Λιάγκου στην σφαίρα (F32/33) και Χρήστος Καπελάς στο άλμα εις ύψος (Τ44).

Στα σσημερινά απογευματινά αγωνίσματα είχαμε τις συμμετοχές των Φυλαχτού Μαρίνου (F42) στον δίσκο με 37.91μ. ο οποίος κατετάγει 4ος, Αλέξανδρου Μπέρμπερη στο δίσκο (F46) με 35.08μ. επίσης 4ος και της Αναστασίας Τριανταφυλλίδου στην σφαίρα (F34) η οποία με 6.51μ. κατέλαβε την 5η θέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/