Connect with us

STORY

Θρύλος ο Μέιγουεδερ

Published

on

Αφού δεν έχασε τώρα, δε θα χάσει ποτέ. Με απόφαση των κριτών, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ νίκησε τον Σαούλ Άλβαρεζ στο 12ο γύρο και όπως δείχνουν τα πράγματα θα μείνει στο κλαμπ των επαγγελματιών πυγμάχων που δεν ηττήθηκαν ποτέ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Άλβαρεζ ο οποίος μετά τον αγώνα δήλωσε πως δεν μπορούσε να καταφέρει δυνατά χτυπήματα στον αντίπαλο του. “Δεν μπορούσα να τον βρω πουθενά. Είναι πολύ έξυπνος και έμπειρος πυγμάχος. Στους τελευταίους γύρους ήμουν εξαντλημένος. Η νίκη του, ήταν απόλυτα δίκαιη. Είναι μεγάλος πυγμάχος”. Ωστόσο όμως, ένας από τους τρεις κριτές (ο οποίος έχει ιστορικό αλλοπρόσαλλων αποφάσεων) έδωσε ισοπαλία 114-114 στην απόφαση του. Φυσικά τα στατιστικά του αγώνα τον εκθέτουν, καθώς ο Μέιγουεδερ έριξε 505 γροθιές από τις οποίες οι 232 πέτυχαν τον αντίπαλο σε αντίθεση με τις 526 του Άλβαρεζ, από τις οποίες στόχο βρήκαν οι 117. Στα χτυπήματα στο πρόσωπο, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο Μέιγουεδερ είχε 139 πετυχημένα από τα 330 ενώ ο Άλβαρεζ 44 στα 294.
Ακόμα και το κοινό, το οποίο στην αρχή υποστήριζε τον Άλβαρεζ, αν και Μεξικάνος (στην πυγμαχία οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πάντα το αουτσάιντερ), στους τελευταίους τέσσερις γύρους άλλαξε άποψη και επευφημούσε τον Μέιγουεδερ.

Μετά και από αυτή του τη νίκη, ο σούπερ σταρ της σύγχρονης επαγγελματικής πυγμαχίας, φαίνεται πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του αήττητος και πάρα πολύ πλούσιος. Σε ηλικία 36 ετών, αντιμετώπισε έναν 23χρονο πυγμάχο που αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος στην κατηγορία των ελαφριών μέσαιων βαρών. Αφού δεν κατάφερε ούτε ο Άλβαρεζ να τον νικήσει, δε θα χάσει από κανέναν. Πόσο μάλιστα όταν σκέφτεται να κατέβει κατηγορία (στην πιο βαριά από τις ελαφριές) όπου εκεί δεν έχει αντίπαλο. Οι μοναδικοί πυγμάχοι που μπορούν να απειλήσουν το αήττητο του Μέιγουεδερ είναι ο Γκενάντι Γκολόβκιν και ο Σέρχιο Μαρτίνεζ, όμως αυτοί είναι οριακά στην κατηγορία των ελαφριών μέσων βαρών.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες που έχει δηλώσει πως θα δώσει πριν αποσυρθεί, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ θα επιλέξει αντιπάλους ικανούς γιατί πάνω από όλα τον ενδιαφέρει και το κέρδος. Αν ο αντίπαλος δεν είναι καλός, δεν είναι και πολλά τα λεφτά που θα μπουν στο τραπεζικό λογαριασμό του Αμερικανού. Κατεβαίνοντας όμως σε μια κατηγορία όπου δεν υπάρχει πυγμάχος που θα αντέξει 12 γύρους μαζί του στο ριγκ, η θέση του στο πάνθεο των αήττητων πυγμάχων δείχνει σίγουρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα 31,22 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε ο Μέιγουεδερ για τον αγώνα αυτό, έφτασε τα συνολικά του κέρδη στα 264 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ πυγμάχος πάνω στο ριγκ. Σχεδόν διπλάσια είναι αυτά που έχει βγάλει από την εταιρία του, την “The Money Team” που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των αγώνων του, καθώς και αυτά άλλων 50 πυγμάχων.

Screen Shot 2013-09-15 at 2.07.57 PM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/