Connect with us

STORY

“Και εμείς Μουντιάλ”

Published

on

Η FIBA έχει διαπιστώσει πως υπάρχει… έλλειμμα ενδιαφέροντος για το Μουντομπάσκετ και προσέλαβε ένα στέλεχος που προέρχεται από το ποδόσφαιρο, για να επιχειρήσει την προσπάθεια “ανοικοδόμησης” του κορυφαίου γεγονότος που διοργανώνει.

tου Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Ο Φρανκ Λέντερς, γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ σε θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ και το μάρκετινγκ υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να γίνει το Μουντομπάσκετ μια διοργάνωση, που δεν θα… σνομπάρεται από τους παίκτες, αλλά θα μετατραπεί σε κορυφαίο μπασκετικό γεγονός παγκοσμίως.
“Φιλοδοξία μας είναι αυτό το γεγονός να έχει την ίδια θέση που έχει το Μουντιάλ”, είπε ο Λέντερς, προσθέτοντας: “Αν ρωτήσει κανείς κάποιον σαν τον Λιονέλ Μέσι ποιος είναι ο υπέρτατος στόχος της καριέρας του θα απαντήσει πως θέλει να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα και το Μουντιάλ με την Αργεντινή. Αν ρωτήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς θα απαντήσει πως θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι που θέλουμε να αλλάξουμε”.

Ο Λέντερς, ξεκίνησε την καριέρα του στο μάρκετινγκ από το ποδόσφαιρο και συμμετείχε στην ομάδα που προώθησε την ανάπτυξη του Τσάμπιονς Λιγκ στη σημερινή του μορφή, από το 1992. Ακολούθως εργάστηκε στο Sky Italia και πλέον έχει αναλάβει την αναβάθμιση του Μουντομπάσκετ, αρχής γενομένης από το προσεχές στην Ισπανία. “Είναι θέμα αυθεντικότητας το όλο θέμα. Θέλεις να υπάρχουν οι καλύτεροι αθλητές στην διοργάνωση. Η σχέση μας με το ΝΒΑ είναι πολύ καλή. Πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι αθλητές θα πουν ότι θέλουν να παίξουν”, είπε ο Λέντερς.
Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κέβιν Λαβ, μέλη της ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ στην Τουρκία το 2010, έχουν ήδη δηλώσει πως θα είναι παρόντες.

Ο Λέντερς αντιλαμβάνεται πως είναι δύσκολο για την FIBA να κάνει Νο1 διοργάνωση του μπάσκετ το Μουντομπάσκετ σε σχέση με το Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά στην σκέψη του είναι πως πρέπει το άθλημα να μιμηθεί το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. “Ένα από τα κλειδιά είναι να κάνεις την διοργάνωσης μια εκξαιρετική εμπειρία για τους παίκτες. Παίζοντας με την Εθνική ομάδα είναι κάτι ιδιαίτερο και για παίκτες πολλών αθλημάτων στην Αμερική δεν υπάρχει αυτό. Είναι η εμπειρία να εκπροσωπείς την χώρα σου, τη σημαία σου”, υπογράμμισε ο Λέντερς και κατέληξε: “Πρέπει σε βάθος χρόνου να αναπτύξουμε έτσι το Μουντομπάσκετ ώστε η πρώτη ερώτηση να είναι ποιος δεν θα παίξει και όχι ποιος θα είναι εκεί. Δουλεύουμε για να το πετύχουμε, αλλά δεν πρόκειται να γίνει σε μια βραδιά”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/