Connect with us

EDITORIAL

Και τώρα; Γκρίνια…

Published

on

Στο 30′ η Εθνική ομάδα είχε δεχτεί 15 πόντους από αιφνιδιασμό και δεν έβαλε ούτε έναν. Στο 30′ η Εθνική ομάδα είχε δεχτεί 17 πόντους από δεύτερες επιθέσεις (16 επιθετικά ριμπάουντ οι Σλοβένοι, 17 αμυντικά εμείς) και έβαλε μόλις πέντε. Στο 30′ η Εθνική είχε 22 ριμπάουντ, οι Σλοβένοι 37 και το σκορ ήταν 62-47, ενώ η διαφορά είχε φτάσει στους 26 πόντους (60-34). Τελικό σκορ, ήττα με 75-63.

Λουμπλιάνα: Γιώργος Συρίδης
[email protected]
follow me @GeoS31178

Όσα κι αν έγιναν στην τέταρτη περίοδο, όποια προσπάθεια και ενέργεια κι αν έβγαλε η Εθνική… η Λουμπλιάνα δεν θα μπορούσε να είναι Μαδρίτη, γιατί φέτος είναι 2013 και όχι 2007.
Ναι, η διαιτησία ήταν υπέρ των Σλοβένων, έπαιξε καθαρά έδρα. Όχι, δεν θα έπρεπε να έχει δεχτεί τεχνική ποινή ούτε ο πάγκος μας, ούτε ο Νίκος Ζήσης. Αυτοί οι εύκολοι πόντοι και οι περισσότερες κατοχές ίσως να έκαναν και τη διαφορά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική κατάφερε να μειώσει μέχρι και 68-60 λίγο πριν το φινάλε και 71-65 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με τα “αν” δεν γράφεται ιστορία. Αυτή έχει γραφεί με χρυσά γράμματα για την Εθνική με αποτελέσματα. Αυτά της έλειψαν της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ; Πίστευε κανείς ότι θα κέρδιζε η ομάδα την Ρωσία, την Τουρκία και την Ισπανία και θα δεν θα έμπαινε στην τελική οχτάδα; Κι όμως αυτό συνέβη. Η Εθνική πλήρωσε την ήττα από την Φιλανδία όσο πιο ακριβά γινόταν, με την πρόωρη επιστροφή.
Νέα περίοδος ανασύνταξης, νέα περίοδος γκρίνιας έρχεται. Δυστυχώς. Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα οδήγησαν σε αποτυχία, ίσως και μεγαλύτερη από το περσινό στραπάτσο στο Καράκας, αλλά αυτό θα αξιολογηθεί σωστότερα από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος καθόταν μονάχος του σε μια γωνιά των επισήμων και έβλεπε την Εθνική να παραπαίει για 30 λεπτά, αλλά τώρα θα πρέπει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να κάνουν πρωτίστως την αυτοκριτική τους και έπειτα να λάβουν τις αποφάσεις που θεωρούν σωστές.
Η Εθνική αποχαιρετά το Ευρωμπάσκετ, εκτός κι αν η αδιάφορη Ιταλία (αφού με την ήττα της Εθνικής προκρίθηκε) “ματώσει” για να κερδίσει την Ισπανία. Μπάλα είναι, όλα συμβαίνουν, αλλά υπάρχει και μια στοιχειώδης λογική…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/