Connect with us

STORY

Μάχη για το παγκόσμιο

Published

on

Έβδομη η Σερβία, όγδοη η Ιταλία. Ένας αντίπαλος παραπάνω για την Εθνική στην προσπάθειά της να κερδίσει μια wild card από τις τέσσερις που θα δώσει η FIBA για το Μουντομπάσκετ της επόμενης χρονιάς στην Ισπανία.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Η Εθνική είναι ομάδα που έχει τα φόντα να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση έστω κι από το… παράθυρο, όμως δεν παίζει μόνη της, ούτε θα είναι εύκολη υπόθεση. Τουναντίον.
Όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ουσιαστικά δύο είναι οι wild cards που “παίζουν”, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και η Βραζιλία και η Κίνα λόγω του ότι είναι μεγάλες αγορές θα πάρουν τις δύο πρώτες.

Από εκεί και πέρα, όπως είχε γράψει το Sportsfeed.gr από τη Λουμπλιάνα, πολύ δυναμικά αναμένεται να μπει στο παιχνίδι και ο Καναδάς, που έχει μεγάλο “όπλο” τον Στιβ Νας, ο οποίος πλέον έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε παραγοντικό επίπεδο.
Από την Ευρώπη οι ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση είναι εκτός της Ελλάδας, η Τουρκία, η Ρωσία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ιταλία.
Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα την παγκόσμια κατάταξη, γιατί εκεί είναι η τέταρτη δύναμη παγκοσμίως, όμως δεν έχει να επιδείξει σοβαρή διάκριση από το 2009 και μετά.
Η Ρωσία αντιθέτως έχει χάλκινα μετάλλια στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Τουρκία είναι γεγονός ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες, γιατί και η Ιταλία στο – σχεδόν βέβαιο – σενάριο ότι θα διεκδικήσει wild card, έχει πολύ σοβαρές διασυνδέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Σημαντικός παράγοντας που θα παίξει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο είναι ποιες από τις χώρες αυτές έχει ήδη συνάψει συμφωνία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό για την Ελλάδα, κυρίως λόγω των όσων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην (πρώην) ΕΡΤ…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/