Connect with us

STORY

Με την Κατερίνα αρχηγό

Published

on

Με τη συμμετοχή των υπόλοιπων πέντε πληρωμάτων της, η Εθνική μας ομάδα της κωπηλασίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη δεύτερη ημέρα (24/07) του παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων στο Βαρέζε. Ευχή όλων να συνεχιστεί η εξαιρετικά επιτυχημένη πρεμιέρα, που συνοδεύτηκε από τις προκρίσεις των Σπύρου Γιάνναρου και Διονύση Αγγελόπουλου στα προημιτελικά.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η αρχή θα γίνει με την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου στην περσινή διοργάνωση του Λιντζ-Ότενσχαϊμ της Αυστρίας, Κατερίνα Νικολαΐδου, στο σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών. Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά (ώρα έναρξης 10:51 ώρα Ελλάδας), στοχεύοντας όπως είναι φυσικό σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που χαρίζουν την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης μπαίνει στη διοργάνωση του Βαρέζε με κεκτημένη ταχύτητα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου στις αρχές Ιουνίου, καθώς και από το ασημένιο μετάλλιο που πανηγύρισε στο παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας της Λουκέρνης στα μέσα Ιουλίου.

Η συνέχεια για τα ελληνικά κουπιά θα δοθεί με το δίδυμο των Κωνσταντίνου Χρηστομάνου του ΝΟ Βόλου Αργοναύτες και Απόστολου Λαμπρίδη του ΝΟ Ιωαννίνων, στις 11:12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Οι δύο αθλητές θα αγωνιστούν στην 3η προκριματική σειρά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, επιδιώκοντας επίσης να καταλάβουν μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν κατευθείαν στη φάση των ημιτελικών.

Ένα ακόμη δίδυμο, αυτό των «ρούκι» της ελληνικής αποστολής, Αμαλίας Τσιάβου του ΝΟ Ιωαννίνων και Μαρίας Πέργουλη του ΝΟ Θεσσαλονίκης (στην πρώτη συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες) θα πάρει τη σκυτάλη από τους άνδρες, συμμετέχοντας στην 1η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, με ώρα έναρξης στη 12:01 το μεσημέρι. Ο στόχος για τα δύο κορίτσια είναι κοινός, αφού και πάλι οι δύο πρώτες θέσεις συνοδεύονται από την απευθείας πρόκριση. Λίγα λεπτά αργότερα (12:29 ώρα Ελλάδας), τη μάχη της διάκρισης θα δώσουν στην παρθενική συμμετοχή τους σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και ο Γιάννης Πέτρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, με τον «Διόσκουρό» του Στέφανο Ντούσκο του ΝΟ Ιωαννίνων, στη 2η σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Όπως και στις προηγούμενες προκριματικές σειρές, τα δύο πρώτα πληρώματα θα περάσουν άμεσα στον ημιτελικό, με τα τρία υπόλοιπα να διεκδικούν την πρόκριση μέσω των ρεπεσάζ.

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων θα κλείσει για τα ελληνικά κουπιά με το έβδομο και τελευταίο κατά σειρά ελληνικό πλήρωμα, που αποτελείται από την -επίσης πρωτάρα σε διεθνείς αγώνες- Σοφία Ασουμανάκη. Η νεαρή κωπηλάτρια του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών  θα λάβει μέρος στην 1η σειρά του σκιφ των γυναικών, στις 13:39 το μεσημέρι, εκεί όπου σε αντίθεση με τα άλλα αγωνίσματα μόνο η πρώτη αθλήτρια της κούρσας προκρίνεται απευθείας στην επόμενη φάση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/