Connect with us

STORY

Τουλάχιστον το πάλεψε

Published

on

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας , η οποία νίκησε με 13-9 και συνεχίζει την προσπάθεια για τη διατήρηση των σκήπτρων της. Όσο για τη δική μας ομάδα το πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, με τους Σέρβους να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το ελληνικό τέρμα είτε από τα 5 μέτρα είτε στον παίκτη παραπάνω.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Την πρώτη σημαντική διαφορά την πήραν στα μισά του δεύτερου οκτάλεπτου με 6-3. Η Ελλάδα αντέδρασε και με δύο γρήγορα γκολ του Φουντούλη μείωσε σε 5-6. Εκεί έβαλε το χεράκι της η διαιτησία, που με μια αποβολή-δώρο 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στους Σέρβους να πάρουν διαφορά δύο τερμάτων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι «καθάρισαν» το παιχνίδι, αφού αύξησαν σταδιακά τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές αποβολές που κέρδισαν, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +5 (11-6) για να τελειώσει το οκτάλεπτο με 11-7. Κομβική φάση ήταν η χαμένη ευκαιρία του Κολόμβου εξ επαφής, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει σε 9-7, πριν ξεφύγει στη συνέχεια το παιχνίδι.
Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας έκανε μία τελευταία προσπάθεια μειώνοντας σε 11-9, ωστόσο και πάλι οι Σέρβοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 13-9. Η Σερβία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα την Κροατία το Σάββατο στις 14.30 για την πέμπτη θέση.

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς) Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γουνάς, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος
Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς) Πιέτλοβιτς Γκ., Μάντιτς 2, Γκόκιτς, Ραντζέλοβιτς 1, Τσουκ 2, Πιέτλοβιτς Ντ., Νίκιτς 2, Άλεξιτς 2, Ράτζεν, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς Στ. 1, Μίτροβιτς Μπρ.

Aποτελέσματα και το πρόγραμμα της Παρασκευής
Θέσεις 7-12
Ρωσία – Γερμανία 8-9
Γεωργία – Γαλλία 6-10
Θέσεις 1-4
Ιταλία – Κροατία 8-7
Ελλάδα – Σερβία 9-13
Θέσεις 7-10
15.30 Γερμανία-Ισπανία
17.00 Γαλλία-Ρουμανία
Θέσεις 11-12
19.30 Ρωσία – Γεωργία
Ημιτελικοί
21.00 Ιταλία – Ουγγαρία
22.30 Σερβία – Μαυροβούνιο

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/