Connect with us

STORY

Μπολτ εναντίον Μπολτ

Published

on

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο Νο1 σόουμαν του παγκόσμιου αθλητισμού. Είναι ο αθλητής που μπορεί να γεμίσει ένα στάδιο μόνος του και να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες τους. Το ίδιο κάνει πλέον και στους αναγνώστες, με την αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε και έθεσε το νέο του στόχο. Το φράγμα των 19″ στα 200μ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Στην αυτοβιογραφία τού, “Faster than lightning” (Ταχύτερος από κεραυνό) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Γιουσέιν Μπολτ αναφέρεται στην αναγνωρισιμότητα που έχει κερδίσει και τα λεφτά, τις γυναίκες που κατακτά πιο εύκολα, μέχρι και στα 1000 McNuggets που έφαγε σε μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Το τελευταίο μάλλον το αναφέρει γιατί τα McDonald’s αποτελούν μέγα και μόνιμο χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων, Νο1 σταρ των οποίων τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο Τζαμαϊκανός. Είπαμε, μεγάλος αθλητής αλλά και μεγάλος… μάνατζερ.

Σε κάποιο σημείο της αυτοβιογραφίας του, ο Μπολτ θέτει και ένα νέο στόχο στον εαυτό του. Την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα 200 μέτρα σπάζοντας το φράγμα των 19 δευτερολέπτων. Από το 2009, όταν έκανε ρεκόρ με 19.19 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, ο ταχύτερος χρόνος που έχει τρέξει τα 200 μέτρα ο Μπολτ, είναι το 19.32 πέρσι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
“Στα 100 μέτρα είναι πολύ δύσκολο να κάνω ταχύτερο χρόνο από το 9.58. Θα ήθελα όμως πολύ να καταφέρω να κατέβω τα 19 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα. Έστω να κάνω 18.99. Μην ασχολείστε με τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δε με ενδιαφέρουν τόσο όσο να καταρρίψω αυτό το ρεκόρ. Θέλω πολύ να το πετύχω, γνωρίζοντας πως ο κόσμος που θα με παρακολουθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη θα… τρελαθεί με το επίτευγμα μου” αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο Τζαμαϊκανός σταρ και εξηγεί με ποιον τρόπο θα τα καταφέρει. “Για να πετύχω αυτό το στόχο, θα πρέπει να έχω μια τέλεια σεζόν, όπως αυτή που είχα το 2008. Πιστεύω πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα έχω τις καλύτερες πιθανότητες. Άλλωστε οι πιθανότητες που θα έχω, όσο θα περνάνε τα χρόνια θα γίνονται όλο και λιγότερες. Όσο μεγαλώνω τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καταφέρω να είμαι σωματικά έτοιμος για μία μεγάλη κούρσα. Πλέον είμαι μάστερ στο τρέξιμο πάνω στη στροφή. Μπορώ να τρέξω γρηγορότερα από οποινδήποτε άλλο και στο συγκέκριμένο σημείο της κούρσας πλέον. Αν όλα πάνε καλά, δεν έχω τραυματισμούς και το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση, το 2014 θα καταρρίψω το ρεκόρ”.

Πάντως ο Μπολτ αναγνωρίζει πως ο μόνος που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην κυριαρχία του, είναι ο… ίδιος. “Δε νομίζω πως είναι έξω από τις δυνατότητες μου να πετύχω το ρεκόρ. Σοβαρά, ποιος θα εκπλαγεί αν τρέξω τα 200 μέτρα σε χρόνο κάτω των 19 δευτερολέπτων. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην κυριαρχία μου ως σούπερ σταρ του στίβου, είμαι εγώ. Είμαι φαινόμενο, ένας σοβαρός αθλητής και θρύλος για τη γενιά μου. Πιστέψτε με, ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα μου να τα παρατήσω”.
Αυτή τη στιγμή ο Γιουσέιν Μπολτ είναι 27 ετών. Όταν ο Μάικλ Τζόνσον είχε πετύχει το ασύλλυπτο για την εποχή 19.32 στα 200 μέτρα, στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996, ήταν 28 ετών.
Γιουσέιν Μπολτ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/