Connect with us

STORY

Μπορεί να γίνει Σπανούλης;

Published

on

Και γεννάται πλέον το ερώτημα: Μπορεί ο Νίκος Παππάς να γίνει ο επόμενος Βασίλης Σπανούλης; Την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος ο Παππάς, όχι όμως με λόγια, αλλά με πράξεις.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Το ταλέντο του Παππά δεν είναι… μη συγκρίσιμο με του Σπανούλη. Κάθε άλλο. Ο Παππάς είναι γεννημένος σκόρερ, έχει την ικανότητα να βάζει τη μπάλα στο καλάθι, έχει ένστικτο ηγέτη και σκόρερ, όμως το πρόβλημά του μέχρι σήμερα δεν υπήρξε το τι μπορεί να κάνει μέσα στο παρκέ με τη μπάλα, αλλά το τι έχει στο μυαλό του να κάνει. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν πως έχει κάνει λάθη, έχει υπάρξει ανώριμος σε αποφάσεις που ίσως θα του άλλαζαν την καριέρα πιο νωρίς.

Πορεία διαδοχής
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, ανήκει στην χρυσή γενιά των ’90 γεννηθέντων, που κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης και ως Νέοι και ως Έφηβοι, να φτάσουν στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων, να κερδίσουν πολλά μετάλλια και ατομικές διακρίσεις. Δεν μπόρεσε όμως, λόγω των επιλογών του και του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του, να εξαργυρώσει τις επιτυχίες αυτές, όπως άλλοι συμπαίκτες του στην ομάδα αυτή και αναφερόμαι στον Παπανικολάου, τον Σλούκα και τον Μάντζαρη.
Πάντως τα βήματα του Σπανούλη τα ακολουθεί (σχεδόν) αν ρίξει κανείς μια ματιά τι έκανε ο V-Span όταν ήταν 23 ετών. Προερχόταν κι αυτός από μια χρυσή γενιά που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό Νέων (2002), έκανε εξαιρετική χρονιά στο Μαρούσι την περίοδο 2004-05 με 15,9 πόντους, 3,9 ασίστ, 2,1 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής και το Μαρούσι είχε τελειώσει δεύτερο την κανονική διάρκεια!
Ο Παππάς πέρσι είχε με τον (τρίτο) Πανιώνιο 16,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής. Καλύτερα νούμερα σχετικά. Ο Σπανούλης ήταν ήδη μέλος της Εθνικής ομάδας, συμμετείχε μεν ελάχιστα στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, όμως την επόμενη χρονιά, το 2006, έχοντας ήδη την πρώτη του χρονιά με τον Παναθηναϊκό, ήταν πρωταγωνιστής στην Σαϊτάμα.

Οι προπονητές
Ο Παππάς θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του Σπανούλη και στον Παναθηναϊκό. Ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού δούλεψε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δύο γεννημένους νικητές, εκείνη την εποχή και βελτιώθηκε κυρίως στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μέσα στο παιχνίδι του.
Από την άλλη πλευρά, ο… εν δυνάμει διάδοχος του Σπανούλη δούλεψε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, έναν εργάτη της προπονητικής, ανερχόμενο Έλληνα προπονητή και τώρα με τον Αργύρη Πεδουλάκη, που είδε την φιλοσοφία του να δικαιώνεται πέρσι με την κατάκτηση του νταμπλ.

Συμπέρασμα
Ουδείς αμφιβάλλει πως ο Νίκος Παππάς είναι σε καλά χέρια… Αν καταφέρει μέσα από την χρονιά που κάνει με τον Παναθηναϊκό να κερδίσει μια θέση στην Εθνική ομάδα, την οποία έχασε φέτος γιατί έκανε παράπονα ότι δεν τον υπολόγιζε ο Τρινκιέρι, θα μπορέσει να μπει στον ίδιο δρόμο που χάραξε ο Σπανούλης. Κι όπως εύστοχα είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής λίγα λεπτά μετά το σόου του Παππά στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα “τώρα πρέπει να τον πιάσουν και να του πουν ότι απλά τον… έμαθαν”. Από εδώ και πέρα πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει σε διάρκεια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/