Connect with us

STORY

Νέο αίμα στο ΝΒΑ

Published

on

Το ΝΒΑ αρχίζει σήμερα και πέρα από την ανυπομονησία όλων των φιλάθλων του μπάσκετ παγκοσμίως για το ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα και ποιοι παίκτες θα λάμψουν στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, το νέο… κύμα προπονητών έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία!
Συνολικά εννιά ρούκις προπονητές θα ξεκινήσουν την φετινή χρονιά στο ΝΒΑ, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος μετά την περίοδο 1949-50! Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το ενδιαφέρον για την πορεία αυτών των νέων προσώπων.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ντέιβιντ Τζέργκερ
Μέμφις Γκρίζλις
Ο Τζέργκερ υπήρξε την τελευταία διετία άμεσος συνεργάτης του Λάιονελ Χόλινς στον πάγκο των Γκρίζλις. Δεν είναι καινούριο πρόσωπο για την ομάδα και τους παίκτες, είναι όμως… φρέσκος ως πρώτος προπονητής. Την περσινή περίοδο οι Γκρίζλις κέρδισαν 56 από τα 82 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια, έφτασαν ως τους τελικούς της Δύσης και κατά τα φαινόμενα οτιδήποτε άλλο φέτος θα θεωρηθεί αποτυχία, οπότε ο Τζέργκερ έχει τη μεγαλύτερη πίεση από τους “ρούκι” προπονητές.

Τζέισον Κιντ
Μπρούκλιν Νετς
Πέντε μήνες πριν βοηθούσε τους Νικς της Νέας Υόρκης να κάνουν καλή πορεία στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Σήμερα είναι προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, που έχουν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ειδικά μετά την ανταλλαγή με τους Σέλτικς που έφερε στην ομάδα τους Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ και Τζέισον Τέρι. Ο Κιντ είναι πρωτάρης ως προπονητής, αλλά υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν… γεννήθηκε προπονητής, όταν έκανε όσα έκανε στο παρκέ ως πλέι μέικερ; Κάθε βασικός των Νετς κοστίζει περισσότερο από 10 εκατ. δολάρια φέτος, οπότε ο Κιντ για να είναι πετυχημένος στη πρώτη του χρονιά πρέπει να οδηγήσει την ομάδα το λιγότερο στους τελικούς της Ανατολής.

Μπρετ Μπράουν
Φιλαδέλφια Σίξερς
Ο Αυστραλός αποφάσισε φέτος να αφήσει τον Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον οποίο συνεργάστηκαν στους Σπερς για έξι χρόνια. Οι Σίξερς του προσέφεραν την δουλειά με στόχο την ανοικοδόμησή τους και την βελτίωση των ταλέντων που έχουν και όχι τόσο το ρεκόρ νικών – ηττών. Αυτό που περιμένει να δει η διοίκηση των Σίξερς από τον Μπράουν είναι να παίξουν όλοι οι νεαροί που έχουν μαζευτεί στη Φιλαδέλφια.

Τζεφ Χόρνασεκ
Φίνιξ Σανς
Ο Τζεφ Χόρνασεκ επέστρεψε στην ομάδα που τον επέλεξε στο ντραφτ του 1986, για να κάνει το πρώτο βήμα της προπονητικής του καριέρας από το ίδιο σημείο. Ήταν βοηθός προπονητή στους Τζαζ από το 2011 και τον Μάιο οι Σανς τον επέλεξαν για την θέση του πρώτου προπονητή. Όπως και με τον Μπράουν στους Σίξερς, στόχος δεν είναι οι νίκες ή ο πρωταθλητισμός, αλλά να κάνει τους Σανς και πάλι ομάδα ανταγωνιστική.

Μπραντ Στίβενς
Μπόστον Σέλτικς
Ο 37χρονος Στίβενς οδήγησε το πανεπιστήμιο Μπάτλερ (ως… σταχτοπούτα του NCAA) δύο συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος (2010, 2011) και φέτος αποδέχθηκε την πρόταση από τους Σέλτικς, που βρίσκονται στο σημείο μηδέν για το νέο ξεκίνημά τους. Στόχος των Σέλτικς φέτος είναι να… χάσουν όσα λιγότερα παιχνίδια μπορούν, με ένα νεανικό και άπειρο σύνολο, που έχει σταρ τον Ραζόν Ρόντο, όταν αυτός επιστρέψει στην δράση μετά την αποθεραπεία για τον αχίλλειο τένοντα. Ο Στίβενς είναι το νέο στοίχημα των Σέλτικς και του Ντάνι Έιντζ.

Στιβ Κλίφορντ
Σάρλοτ Μπόμπκατς
Ο Μάικλ Τζόρνταν έδωσε τα “κλειδιά” των Μπόμπκατς σε έναν ρούκι προπονητή, που πάντως έχει εμπειρία πολλών ετών ως βοηθός, κυρίως των αδελφών Βαν Γκάντι και πέρσι στους Λέικερς. Οι Μπόμπκατς έχουν ταλέντα που μπορούν να αλλάξουν την μοίρα της ομάδας όπως ο Μάικλ Κιντ Γκίλκριστ ή ο Κέμπα Ουόκερ και σε αυτούς θα επικεντρωθεί ο Κλίφορντ.

Μάικ Μαλόουν
Σακραμέντο Κινγκς
Μεγάλο στοίχημα για τους Κινγκς η φετινή χρονιά. Ταλέντο υπάρχει, όμως υπάρχει απειρία και συνεχόμενες άσχημες χρονιές για τους “Βασιλιάδες” στο Σακραμέντο, που έδωσαν την ομάδα στον Μάικ Μαλόουν, έναν νεαρό κόουτς, που πέρσι ήταν στο πλευρό του (πετυχημένου) Μαρκ Τζάκσον στους Ουόριορς. Ο Μαλόουν καλείται να κάνει τα ταλέντα παίκτες και να τους βάλει σε μια σωστή πορεία…

Μπράιαν Σο
Ντένβερ Νάγκετς
Ήταν περιζήτητος αν και ποτέ δεν είχε εργαστεί ως πρώτος. Θήτευσε όμως δίπλα στον Φιλ Τζάκσον στους Λέικερς, ήταν στο πλευρό του Μάικ Βόγκελ στους Πέισερς και θεωρείται ίσως ο πιο ανερχόμενος τεχνικός στο ΝΒΑ. Οι Νάγκετς θέλουν να παραμείνουν πρωταγωνιστές στην Δύση και θεωρούν πως ο Σο έχει τον τρόπο να τους διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο και να τους βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

Μάικ Μπάντενχολζερ
Ατλάντα Χοκς
Άλλο ένα “παιδί” του Γκρεγκ Πόποβιτς βρήκε δουλειά ως πρώτος προπονητής. Οι Χοκς βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης και επέλεξαν έναν πολύ καλό κόουτς, που βοήθησε τα μέγιστα τους Σπερς από το 1996 να κατακτήσουν τέσσερα πρωταθλήματα! Οι Χοκς προσπαθούν να… ζήσουν χωρίς τον Τζος Σμιθ που έφυγε για το Ντιτρόιτ και είναι σαφώς μια μεταβατική χρονιά.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/