Connect with us

EDITORIAL

Οι κανόνες του παιχνιδιού

Published

on

Ο αγώνας του Διομήδη με τη ΧΑΝΘ δίνει αφορμή για να ανοίξει κουβέντα αναφορικά με τους κανόνες του παιχνιδιού στην Α1 του χάντμπολ.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η ΧΑΝΘ κατέβηκε στο Άργος για τον αγώνα χωρίς 15 παίκτες και χωρίς τον προπονητή της Νίκο Μάντζο. Ουσιαστικά επιστράτευσε τους εφήβους της και τον Κυριάκο Λάππα, με προπονητή τον βοηθό του Μάντζου, Γιώργο Βασιλειάδη. Ηττήθηκε φυσιολογικά με 35-20, όμως μεγαλύτερη ήττα γνώρισε το πρωτάθλημα της Α1.

Η ΧΑΝΘ μπορεί από την πλευρά της να πει πολλά. Μπορεί να υποστηρίξει ότι από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της στο Άργος τα πέντε έγιναν ημέρα Τετάρτη. Μπορεί να πει ότι έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ και είναι δικό της θέμα ποιοι αθλητές θα αγωνίζονται σε κάθε ματς. Μπορεί να πει ότι το χάντμπολ είναι ερασιτεχνικό στην Ελλάδα και ότι οι ερασιτέχνες αθλητές της είναι εργαζόμενοι και συνεπώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν μεσοβδόμαδα στην άλλη άκρη της Ελλάδας και να λείψουν από τις δουλειές τους, με αποτέλεσμα και πάλι να δημιουργούνται άνισες συνθήκες αγώνα. Ειδικά το τελευταίο μπορούν να το υποστηρίξουν οι περισσότερες ομάδες.

Το θέμα, όμως, είναι πότε λες αυτό που έχεις να πεις. Από το καλοκαίρι υπάρχει η προκήρυξη της Α1, στην οποία αναφέρεται ότι η ΔΕΠ έχει τη δυνατότητα να ορίζει αγώνες σε εργάσιμες μέρες. Πόσες ομάδες αντέδρασαν σε αυτό; Πότε συνεννοήθηκαν οι ομάδες μεταξύ τους ώστε να επιβληθούν κανόνες που θα προστατεύουν και θα αναβαθμίσουν το προϊόν; Η ΧΑΝΘ που αντέδρασε με αυτό τον τρόπο ή ο ΠΑΟΚ που έστειλε στην ΟΧΕ αίτημα αναβολής του αγώνα με τον Δικέφαλο Αστέρα, λόγω του εργάσιμου της ημέρας, γιατί δεν αντέδρασαν όταν έπρεπε;

Η προστασία του προϊόντος
Στην περίπτωση του αγώνα του αγώνα στο Άργος, το προϊόν δεν προστατεύθηκε. Έστω και ένας φίλαθλος αν πλήρωσε εισιτήριο για να μπει στο γήπεδο, αυτό που είδε ήταν ο αγώνας μίας ομάδας της Α1, με μία εφηβική. Και δεν έχει καμία σημασία να σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο Διομήδης θα ήταν φαβορί. Η φιλοσοφία της αντιμετώπισης του προϊόντος είναι το ζήτημα.

Παρεμπιπτόντως, ο χαμένος της υπόθεσης είναι μάλλον ο Ποσειδώνας Λουτρακίου, που το Σάββατο θα βρει απέναντι του μία φρέσκια ΧΑΝΘ, με παίκτες που δεν θα έχουν υποστεί την ταλαιπωρία του μεσοβδόμαδου ταξιδιού.

Από το Sportsfeed επαινέσαμε την ομάδα της ΧΑΝΘ για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τους τελευταίους μήνες, τόσο ως προς την προβολή του τμήματος χάντμπολ με οπτικοακουστικό υλικό, όσο και αναφορικά με την προσέλκυση κόσμου στο γήπεδο της. Επιπλέον η προσφορά της στο ελληνικό χάντμπολ είναι σπουδαία, αναφορικά με την παραγωγή ταλέντων. Αυτά δεν διαγράφονται.

Αυτό το κείμενο δεν έχει στόχο να θίξει τη ΧΑΝΘ, όσο να τονίσει την ανάγκη να αναλάβουν οι ομάδες τις ευθύνες τους απέναντι στο άθλημα και να το ανεβάσουν επίπεδο… Η υπόθεση του αγώνα στο Άργος είναι απλά ένα παράδειγμα της αναγκαιότητας να μπουν κανόνες και να τους ακολουθήσει όποιος μπορεί.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/