Connect with us

EDITORIAL

Η μοναδική ελπίδα

Published

on

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro 2016, ασφαλώς και αυτός ονομάζεται Γιώργος Καραγκούνης. Ο μέχρι τον περασμένο Ιούλιο αρχηγός της Εθνικής μπορεί να αποτρέψει την πορεία προς τα βράχια. Διαθέτει όλα όσα λείπουν από εκείνους που κρατούν στα χέρια τους το τιμόνι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική να αποφύγει το πισωγύρισμα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Επενδύουμε στις γνώσεις, την ψυχή του, την καρδιά του, την αφοσίωσή του και την αγάπη του για το Εθνόσημο», είπε ο Γιώργος Σαρρής κατά την παρουσίαση του «Κάρα». Εμείς στο είχαμε γράψει από τις 31 Μαΐου 2014 στο «Αρχηγός από τα γεννοφάσκια».
Πράγματι, ο «τυπάρας» έχει τις γνώσεις που λείπουν από την ΕΠΟ. Έστω και αν τις απέκτησε μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στα γήπεδα με τους συλλόγους του, αλλά και με την Εθνική. Αν διέθεταν γνώσεις ο Σαρρής και οι συνεργάτες του, θα λειτουργούσαν με καλύτερο σκεπτικό στο θέμα του προπονητή και θα περνούσαν από κόσκινο τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος.

Πράγματι, ο Καραγκούνης έχει ψυχή. Χαρακτηριστικό που στερούνται οι περισσότεροι σύμβουλοι της ΕΠΟ, αν όχι όλοι. Δείτε, για παράδειγμα, τον Γιώργο Καραμελίδη. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι προσωπικοί λόγοι τον υποχρέωσαν σε παραίτηση από την ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων και η αδυναμία του να βρίσκεται συχνά στην Αθήνα. Όταν, όμως, του προτάθηκε η θέση του ταμία, τότε εξέλειψαν οι προσωπικοί λόγοι. Διότι πολύ απλά, η προσφορά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται με δύναμη ψυχής, αλλά με βάση άλλα κίνητρα.

Πράγματι, ο Καραγκούνης έχει καρδιά. Λειτούργησε πολλές φορές με το συναίσθημα, πέρα από κάθε λογική. Ποιο στέλεχος της ομοσπονδίας έχει έστω και μία πράξη στο παρελθόν που μπορεί να υπερηφανευτεί ότι το συναίσθημα υπερίσχυσε της λογικής; Αν τον βρείτε, ας μου τον δείξετε και μένα. Αν λειτουργούσαν με καρδιά, θα σέβονταν τον Φερνάντο Σάντος στην περίπτωση της τιμωρίας του από τη ΦΙΦΑ. Αλλά όχι απλά τον άφησαν μόνο του, αλλά ξέχασαν και να τον ενημερώσουν για την κλήση του σε απολογία.

Πράγματι, ο Καραγκούνης ήταν και παραμένει αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα. Στην ΕΠΟ θυμούνται την Εθνική όποτε έχουν να συνάψουν κάποια χορηγία, να πάνε ένα ταξίδι, να βγάλουν φωτογραφίες. Για αφοσίωση στην Εθνική δεν μπορούν να μιλήσουν στην ομοσπονδία, από τη στιγμή που βάζουν σε κίνδυνο την ηρεμία της ομάδας απλά και μόνο για να συνοδέψουν την αποστολή στη Φινλανδία παρά τις αντιρρήσεις του προπονητή.

Πράγματι, ο Καραγκούνης αγαπάει το Εθνόσημο. Σε αντίθεση με το ΔΣ της ΕΠΟ που νοιάζεται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και αδιαφορεί πλήρως για την ουσία. Με συνέπεια να γεμίσουν τα επιτελεία των Εθνικών ομάδων με γνωστούς, συντοπίτες και κουμπάρους κάποιου μάνατζερ.
Έτσι, ο Ρανιέρι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Ρουμανία. Έτσι, τον άφησαν να εκτεθεί και με τις κλήσεις για τους αγώνες με τη Φινλανδία και την Βόρειο Ιρλανδία. Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Εθνικής μυρίζει μπαρούτη. Χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει ένας παίκτης ως σημείο αναφοράς. Δίχως να μπορεί κάποιος παίκτης να βγει μπροστά και να γίνει ασπίδα στον προπονητή και στην ομάδα. Άλλοι διότι δεν γνωρίζουν πώς να το πράξουν και ορισμένοι επειδή δεν μπορούν. Έρχεται, λοιπόν, ο Καραγκούνης για να καλύψει όλα τα κενά και να οδηγήσει και με άλλη ιδιότητα την Εθνική σε διακρίσεις. Όπως έκανε επί 25 χρόνια με όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όταν φορούσε τη φανέλα με το Εθνόσημο.

Το απέδειξε, άλλωστε, ο Καραγκούνης με την πρώτη αποστολή που ανέλαβε από το νέο πόστο του. Ο νέος συνεργάτης του Ρανιέρι πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον Φάνη Γκέκα, στον οποίο ξεκαθάρισε πώς τον θεωρεί κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα. «Κάνε υπομονή και όλα θα διευθετηθούν», είπε μεταξύ άλλων ο «Κάρα» στον Λαρισαίο. Και επειδή αρχηγού ομιλούντος, κάθε οργή παυσάτω, ο Γκέκας απέφυγε τη νέα έκρηξη κατά του Ιταλού τεχνικού και της ΕΠΟ… Πρώτη επιτυχία του Καραγκούνη που δείχνει φουριόζος και έτοιμος από καιρό για αποκατάσταση της ηρεμίας στην Εθνική ομάδα και γύρω από αυτήν…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/