Connect with us

STORY

Οι μεγάλοι απόντες

Published

on

Μια 12αδα αστέρων θα δουν το Ευρωμπάσκετ από την τηλεόραση. Οι περισσότεροι λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσαν να φορέσουν την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας τους. Πάντως αν αυτή η ομάδα κατέβαινε στο Ευρωμπάσκετ, το χρυσό το είχε στο τσεπάκι!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ντιρκ Νοβίτσκι
Έχασε σημαντικό μέρος της περσινής χρονιάς λόγω τραυματισμού, έκανε την χειρότερη χρονιά του μετά την πρώτη του στο ΝΒΑ, έχοντας (μόλις για Νοβίτσκι…) 17,3 πόντους και 6,8 ριμπάουντ και ήθελε να χρησιμοποιήσει το καλοκαίρι για να επανέλθει 100% υγιής την προσεχή αγωνιστική περίοδο με τους Μάβερικς.
Κορυφαία στιγμή: Για τον ίδιο η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 με την Γερμανία, αλλά έχει και ένα αργυρό μετάλλιο το 2005, όταν ηττήθηκε από την Εθνική στον τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Αντρέι Κιριλένκο
Η Ρωσία χωρίς αυτόν είναι μια άλλη Ρωσία. Ο ΑΚ-47 αποφάσισε φέτος να μην παίξει με την Εθνική ομάδα, θέλοντας να εστιάσει την προσοχή του στη χρονιά που έρχεται με τους Νετς, στους οποίους υπέγραψε αποδεχόμενος να πάρει λιγότερα χρήματα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Κορυφαία στιγμή: Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007, όταν οι Ρώσοι κέρδισαν τους Ισπανούς στο “σπίτι” τους.

Πάου Γκαζόλ
Ο σταρ των Ισπανών έμεινε εκτός γιατί ταλαιπωρήθηκε όλη τη χρονιά από τραυματισμούς με τους Λέικερς, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ευτυχώς για τους Ισπανούς υπάρχει ο Μαρκ (Γκαζόλ) και θα καλύψει επάξια το κοινό.
Κορυφαία στιγμή: Έχει να διαλέξει πολλές, αλλά η κατάκτηση του κόσμου το 2006 στην Ιαπωνία είναι δίχως άλλο η πιο μεγάλη επιτυχία.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Ταλαιπωρημένος και αυτός, όπως και ο κολλητός του Γκαζόλ, από τραυματισμούς, προτίμησε να μείνει εκτός δράσης αυτό το καλοκαίρι για να γίνει καλά και δεν πρόλαβε την προετοιμασία με τους φούριας ρόχας.
Κορυφαία στιγμή: Ομοίως με τον Γκαζόλ, η κατάκτηση του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006.

Σερζ Ιμπάκα
Ο Ιμπάκα ήθελε να παίξει στο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν τον άφησαν οι Θάντερ. Όπως ο ίδιος ενημέρωσε μέσω της ομοσπονδίας η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η μακρά περίοδος στο ΝΒΑ με τους Θάντερ, οδήγησαν το ιατρικό τιμ της ομάδας του να του συστήσει ξεκούραση.
Κορυφαία στιγμή: Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2011 στην Λιθουανία, αλλά και το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012.

Αντρέα Μπαρνιάνι
Ο Ιταλός σταρ, ανανεωμένος από την ανταλλαγή που τον έστειλε στη Νέα Υόρκη και τους Νικς, ήθελε πολύ να βοηθήσει την σκουάντρα ατζούρα, συμμετείχε στην προετοιμασία μέχρι τη μέρα που έπαθε πνευμονία! Αναγκαστικά έμεινε εκτός δράσης και ακόμα αναρρώνει…
Κορυφαία στιγμή: Με την Εθνική Ιταλίας δεν έχει, την αναζητάει…

Ντανίλο Γκαλινάρι
Έκανε εξαιρετική σεζόν με τους Νάγκετς, αλλά υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και τέθηκε νοκ άουτ τον Απρίλιο. Αναμένεται να επιστρέψει στην δράση στο μέσο της προσεχούς περιόδου, ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να βοηθήσει τους Ιταλούς.
Κορυφαία στιγμή: Όπως και ο Μπαρνιάνι, δεν υπάρχει κορυφαία στιγμή για τον Γκαλινάρι στην καριέρα του με τους ατζούρι.

Νικόλα Πέκοβιτς
Οι διαπραγματεύσεις με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς για την υπογραφή νέου συμβολαίου καθυστέρησαν και έθεσαν τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού εκτός Εθνικής ομάδας με την ανοχή της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου. Ο Πέκοβιτς τελικά έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο των “Λύκων” για τα επόμενα πέντε χρόνια με αποδοχές 60 εκατομμύρια δολάρια!
Κορυφαία στιγμή: Μικρή η ιστορία του Μαυροβουνίου σε επίσημες διοργανώσεις, άρα δεν μπορεί να υπάρχει κορυφαία στιγμή για τον Πέκοβιτς.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης
Ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο και η πρόκληση του νέου τριετούς συμβολαίου με τη Μακάμπι άφησαν εκτός Εθνικής ομάδας, οικειοθελώς, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος πάντως προσφάτως ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμπαίκτες του.
Κορυφαία στιγμή: Ο ημιτελικός με τους Αμερικανούς στη Σαϊτάμα το 2006 και η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ.

Κώστας Κουφός
Δεν ήθελε να παίξει φέτος με την Εθνική ομάδα, ίσως γιατί ήταν στην ανταλλαγή που τον έστειλε στο Μέμφις και τους Γκρίζλις και έβαλε τους εκπροσώπους του να ενημερώσουν την ομοσπονδία ότι δεν θα κατέβει στην προετοιμασία.
Κορυφαία στιγμή: Το χάλκινο μετάλλιο που πήρε η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009.

Νικ Καλάθης
Για τρεις μέρες δεν βρέθηκε στην Εθνική ομάδα και τα γήπεδα της Σλοβενίας. Η προετοιμασία άρχισε στις 24 Ιουλίου, ο Καλάθης ενημέρωσε πως ήθελε να παραμείνει στις ΗΠΑ ως τις 27 γιατί ενδεχομένως θα υπέγραφε συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ (όπως και έγινε αφού τον ανακοίνωσαν οι Γκρίζλις), η ομοσπονδία δεν το δέχθηκε και έτσι ο Καλάθης δεν είναι στην 12αδα.
Κορυφαία στιγμή: Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όπως και για τον Κουφό, τέσσερα χρόνια πριν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/