Connect with us

STORY

Φουλ για τετράδα

Published

on

Ο Αντώνης Φώτσης είναι έτοιμος να σπάσει ρεκόρ στη Σλοβενία. Καταρχήν αυτό θα είναι το έκτο του Ευρωμπάσκετ, όσα δεν έχει κανείς άλλος διεθνής στην συγκεκριμένη Εθνική ομάδα – και από τους εν ενεργεία διεθνείς γενικότερα – όμως το σημαντικό είναι ότι οδεύει ολοταχώς για να μπει στην πρώτη τετράδα σε συμμετοχές στην ιστορία της “επίσημης αγαπημένης”, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον θρύλο Νίκο Γκάλη.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ξεκινώντας την προετοιμασία ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε 168 συμμετοχές. Συμμετείχε σε εννιά φιλικά της ομάδας αυτό το καλοκαίρι και έφτασε ήδη τις 177 φορές που φόρεσε την γαλανόλευκη σε επίσημα παιχνίδια, είτε επίσημα φιλικά, τα οποία σαφώς και μετρούν.
Άφησε πίσω του τον Νίκο Γκάλη, που σταμάτησε στις 168 συμμετοχές και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της σχετικής λίστας. Εφόσον αγωνιστεί στη πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ θα “πιάσει” τον Δημήτρη Κοκολάκη (178) και ως το τέλος του τουρνουά, αν και εφόσον η Εθνική ομάδα φτάσει μακριά, θα μπορέσει να ξεπεράσει και τον Λιβέρη Ανδρίτσο (182) και τον Γιώργο Σιγάλα (185)!
Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μπροστά του μόνο τα… ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι πρώτος με 351 συμμετοχές, ο Παναγιώτης Φασούλας ακολουθεί με 244 συμμετοχές και τρίτος είναι ο Φάνης Χριστοδούλου με 220 συμμετοχές. Αν η Εθνική φτάσει μακριά και ο Φώτσης παραμείνει υγιής, είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί στην τέταρτη θέση.

Screen Shot 2013-09-02 at 2.01.52 PM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/