Connect with us

STORY

Οι χρυσοί και ο “νίντζα”

Published

on

Την “χρυσή γενιά” του Γιουγκοσλάβικου μπάσκετ θα τιμήσει ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ στις 18 και 19 Αυγούστου στην Λουμπλιάνα. Χρυσή γενιά αποτέλεσε για την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία η ομάδα του 1970 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Λουμπλιάνα, κερδίζοντας στον τελικό την Βραζιλία του Hall Of Famer Τόγκο Σοάρες.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Το ξεχωριστό της συγκεκριμένης είδησης δεν είναι μόνο ότι θα βρεθούν ξανά μαζί μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας, αλλά ότι ανάμεσά τους θα είναι και ένας δικός μας γνώριμος. Ο Λάζαρο Λέσιτς!
Ο “Νίντζα” ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ράνκο Ζεράβιτσα στην τεχνική ηγεσία των πλάβι σε εκείνο το Μουντομπάσκετ και θα είναι και αυτός παρών στο διήμερο των εκδηλώσεων του Προέδρου της Σλοβενίας για να τιμήσει εκείνη την ομάδα, που είχε αρχηγό τον Ίβο Ντανέου και υπόλοιπους παίκτες τους Κρέσιμιρ Τσόσιτς, Πέταρ Σκάνσι, Νίκολα Πλέτσας, Βίνκο Γέλοβατς, Αλιόσα Ζόργκα, Ράτο Τβρντιτς, Νταμίρ Σόλμαν, Λιούμποντραγκ Σιμόνοβιτς, Τράικο Ράικοβιτς, Μπόρις Κρίσταντσιτς, Ντράγκουτιν Τσέρμακ και Ντράγκαν Κάπισιτς.
Όσοι είναι εν ζωή από εκείνη την ομάδα (Ζεράβιτσα, Λέτσιτς, Ντανέου, Τσέρμακ, Πλέτσας, Σκάνσι, Σόλμαν, Τβρντιτς, Ζόργκα και Κρίσταντσιτς) θα ειναι παρόντες και θα παρακολουθήσουν και τον φιλικό αγώνα της Σλοβενίας με την Ρωσία, στο ημίχρονο του οποίου θα τιμηθούν και πάλι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/