Connect with us

EDITORIAL

Όνειρα και εφιάλτες

Published

on

Σήμερα θα μάθει ο Ολυμπιακός, ποιες τρεις ομάδες θα τον συντροφεύσουν στον όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ. Με την ολοκλήρωση των χθεσινών αναμετρήσεων, σχηματίστηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας και ήδη έχουν βγει οι προτιμήσεις για τους ερυθρόλευκους που βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ μαζί με Ντόρτμουντ, Άγιαξ, Μάνστεστερ Σίτι, Βασιλεία, Ζενίτ, Γαλατάσαραϊ και Λεβερκούζεν.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ποιος θα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τον όμιλο του Ολυμπιακού; Μπενφίκα, Σάλκε και Αούστρια Βιέννης. Αυτές οι τρεις ομάδες, δίνουν προοπτική πρόκρισης στους ερυθρόλευκους.
Οι Πορτογάλοι της Μπενφίκα σίγουρα δεν αποτελούν φόβητρο, παρά το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια διανύουν περίοδο… νεότητας, φτάνοντας πέρσι στον τελικό του Γιουρόπα λιγκ, όπου ηττήθηκαν από την Τσέλσι 2-1 στο ’93. Με παρόμοιο τρόπο έχασαν πέρσι όλους τους τίτλους που διεκδικούσαν. Πριν από λίγες μέρες έδωσαν και 4 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για τον Φέισα.
Τη Σάλκε την είδαμε με τον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Δεν πατάει καλά στο γήπεδο και σχεδόν πάντα δέχεται γκολ. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να την αποκλείσει, το ίδιο ισχύει και για τους ερυθρόλευκους. Όσον για την Αούστρια Βιέννης, παρουσιάζεται μεν ιδιαίτερα φορμαρισμένη, όμως δεν είναι η ομάδα που θα απειλήσει τον καλό Ολυμπιακό. Με αυτόν το συνδυασμό οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βρεθούν ακόμα και στην πρώτη θέση.

Υπάρχει όμως και το χειρότερο σενάριο. Αυτό που ναι μεν θα φέρει τα περισσότερα έσοδα στον Ολυμπιακό, λόγω εμπορικότητας των αντιπάλων, όμως η αποστολή θα είναι… αυτοκτονίας. Μπαρτσελόνα, Παρί Σεντ Ζερμέν και Νάπολι. Τρεις ομάδες που ενισχύθηκαν ιδιαίτερα το καλοκαίρι και σίγουρα θα εμφανιστούν καλύτερες από πέρσι που ήδη ήταν… φόβητρα. Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, οι Καταλανοί, αυτή τη στιγμή, είναι οι πιο φορμαρισμένοι από όλους. Μπάγερν, Γιουνάιτεντ και Ρεάλ ακόμα ψάχνονται. Η Τσέλσι είναι κλασσική αμυντικογενής ομάδα Μουρίνιο, η Άρσεναλ εντυπωσιάζει αλλά δε φοβίζει, το ίδιο και η Πόρτο.

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, η Γιουβέντους είναι μεν δυνατή, όμως φέτος δείχνει να απειλείται περισσότερο από ποτέ από τη Νάπολι. Η Μίλαν δεν είναι στα καλύτερα της, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ιδιαίτερα ισχυρή, όχι όμως όπως πέρσι με τον Φαλκάο. ΤΣΣΚΑ, Μαρσέιγ και Σαχτάρ είναι ισχυροί αντίπαλοι, αλλά όχι όσο η Παρί.

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχει μία ομάδα που κανένας δε θέλει. Η Νάπολι. Οι Ιταλοί φέτος είναι ξεκάθαροι διεκδικητές του ιταλικού πρωταθλήματος. Από την εποχή του Μαραντόνα έχει να συμβεί αυτό. Στην Ευρώπη κανείς δεν τους θέλει για αντίπαλους, όταν μάλιστα στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν οι Κοπενχάγη, Σέλτικ, Άντερλεχτ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βικτόρια Πλζεν και Αούστρια Βιέννης. Μόνο η Ρεάλ Σοσιεδάδ εμφανίζεται ισχυρή, αλλά και αυτή δε φοβίζει τον Ολυμπιακό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/