Connect with us

STORY

Ο επόμενος σούπερ σταρ

Published

on

Άντριου Ουίγκινς. Το Νο1 του ντραφτ στο ΝΒΑ το 2014. Πιο σίγουρος και από τον… Λεμπρόν Τζέιμς το 2004. Γιος του Μίτσελ Ουίγκινς και της Μαρίτα Πέιν. Ναι, του Ουίγκινς που έκανε καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα την δεκαετία του ’90 αγωνιζόμενος με τον Μίλωνα, το Σπόρτιγκ και τον Πανιώνιο! Ναι, της Πέιν αργυρής Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 στις σκυταλοδρομίες 4Χ100 και 4Χ400 με τον Καναδά.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ο Ουίγκινς είναι το πιο hot prospect όπως λένε και οι Αμερικανοί στο παγκόσμιο μπάσκετ. Γεννημένος το 1995, με ύψος 2,03μ. ο Ουίγκινς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν με βεβαιότητα οι αναλυτές του ΝΒΑ θα κάνει σπουδαία καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που έκανε ο πατέρας του.
Ο ντόρος γύρω από το όνομά του είναι παρόμοιος με αυτόν που γινόταν το 2004 πριν επιλεγεί στο ντραφτ ο Λεμπρόν Τζέιμς. Όλη η Αμερική ασχολείται με τον γιο του Μίτσελ, του δεινού σκόρερ της ελληνικής Α1, που θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, αν δεν είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαϊνης, κάτι που τον άφησε εκτός ΝΒΑ για δυόμιση χρόνια. Χάρη σε αυτήν την τιμωρία τον θαύμασε το ελληνικό μπασκετικό κοινό.

Ο μικρός Ουίγκινς γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν ο Μίτσελ αγωνιζόταν στο Σπόρτιγκ. Επέλεξε το Κάνσας για να παίξει την επόμενη χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αποφοιτήσει. Το ΝΒΑ είναι… αδηφάγο με κάτι τέτοια ταλέντα!
Προσφάτως ο Λεμπρόν έδωσε συμβουλές στον 18χρονο Άντριου: “Να προσπαθήσει να είναι ο καλύτερος φοιτητής και ο καλύτερος συμπαίκτης και ο καλύτερος παίκτης που μπορεί κάθε μέρα. Να μην προσπαθήσει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Είναι φανερό πως το μέλλον του είναι λαμπρό, αλλά δεν μπορείς να ζήσεις το σήμερα, αν ανησυχείς για το μέλλον. Πρέπει να ζήσεις το σήμερα. Το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να είναι συγκεντρωμένος είναι να γίνει ένας εξαιρετικός φοιτητής και ένας εξαιρετικός παίκτης για την ομάδα του. Όλα τα άλλα θα τακτοποιηθούν από μόνα τους”.

Ο Ουίγκινς δεν έχει γίνει καν παίκτης σε κολέγιο, εννοείται πως δεν είναι καν επαγγελματίας, αλλά η μάχη μεταξύ Adidas και NIKE έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στης Ηνωμένες Πολιτείες η Adidas φέρεται να έχει ετοιμάσει πρόταση για να “αποκτήσει” τον Ουίγκινς, προσφέροντάς του 180 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 10 χρόνια! “Είναι βέβαιο ότι η ΝΙΚΕ θα δώσει τα ίδια σε κάθε περίπτωση”, φέρεται να δήλωσε άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της οικογένειας Ουίγκινς. Ο χορός εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει για την χάρη του Ουίγκινς, οι ομάδες καραδοκούν και αυτός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει υγιής και συγκεντρωμένος… Κάτι παραπάνω ξέρει κι ο Λεμπρόν.

 

[youtube id=”n9wIOtPFh20″ width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/