Connect with us

EDITORIAL

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, πρόεδρος του Ηρακλή

Published

on

Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, έχει για θύμα και πάλι τον Ηρακλή. Το κράτος απαιτεί τη διάλυση του ΓΣ και οι Ηρακλειδείς ξεκίνησαν (ακόμα έναν) αγώνα δικαίωσης. Αυτή τη φορά θα έχουν σύμμαχο και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, καθώς βάσει καταστατικού είναι ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει πραγματικός ξεσηκωμός στη Θεσσαλονίκη για το θέμα του Ηρακλή. Το υπουργείο οικονομικών με χαρτί του ΣΔΟΕ απαίτησε τη διάλυση του ΓΣ καθώς έκρινε ότι λειτουργούσε με κερδοσκοπικούς προσανατολισμούς, λαμβάνοντας υπόψη την υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια. Στο θέμα όμως εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα στα οποία ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και έχει προκαλέσει ερωτηματικά η σπουδή του υπουργείου να ζητήσει τη διάλυση του ΓΣ. Σίγουρα η ακίνητη περιουσία του συλλόγου, είναι το “τρόπαιο” που εδώ και χρόνια κυνηγούν κάποιοι προκειμένου να την εκμεταλλευτούν εμπορικά.
Έχει τουλάχιστον μια δεκαετία που κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα ακίνητα σε Αγίου Δημητρίου (Ιβανωφειο, Κοσμοπούλειο και Χορτατζήδες) και σε Μίκρα. Η εμπορική του αξία είναι τεράστια και αυτό έχει προσελκύσει αρκετούς μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν να πατήσουν πάνω στη διοικητική αδυναμία που παρουσιάζει ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα οικόπεδα.

Στον Ηρακλή, ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για να υποχρεώσουν την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας να ακυρώσει την όλη διαδικασία και έχουν φτάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις 5000 υπογραφές. Αρκετοί βουλευτές έχουν κάνει δηλώσεις επί του θέματος και κάτι φαίνεται να κινείται στον Γυμναστικό Σύλλογο που έμοιαζε να βρίσκεται σε λήθαργο.

Άλλοι όμως είναι αυτοί που θα σώσουν την παρτίδα. Στην οικογένεια του Ηρακλή, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απευθείας επαφή με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Χαΐτογλου ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές του, όταν είχε δημιουργήσει την Πολιτική Άνοιξη. Από τότε μέχρι σήμερα η φιλία τους παραμένει ένθερμη και οι δυο τους τα λένε συχνά επί προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και με τον Νίκο Τζίκα (συνυπήρξε με τον Κώστα Χαΐτογλου στο μπάσκετ του Ηρακλή).

Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι πως βάσει καταστατικού, επίτιμος πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Άνθιμος ο οποίος διαθέτει τις προσβάσεις για να επηρεάσει υπέρ του συλλόγου του οποίου είναι επίτιμος πρόεδρος.
Για όσους δε γνωρίζουν, ο τίτλος του επίτιμου προέδρου, είναι μεν αυτό ακριβώς που λέει (τιμητικός) όμως σε κρίσιμες καταστάσεις είναι αυτός που καλείται να βοήθησει. Άλλωστε για το λόγο αυτό στη θέση αυτή επιλέγονται προσωπικότητες που έχουν τη δυναμική και την ισχύ να επηρεάσουν καταστάσεις. Με αυτό το σκεπτικό και οι συντάκτες του καταστατικού του ΓΣ Ηρακλή, αποφάσισαν τότε να τοποθετήσουν τον εκάστοτε μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στη θέση αυτή.
Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στον ΓΣ Ηρακλή, ουσιαστικά δεν υπάρχει διοίκηση καθώς η επιτροπή στην οποία ανατέθηκε ο ρόλος της διοικούσας, όλον αυτόν τον καιρό υπολειτουργούσε (ή δε λειτουργούσε καθόλου), ο μητροπολίτης Άνθιμος και βάσει καταστατικού μπορεί να λειτουργήσει ως πρόεδρος. Στον Ηρακλή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα “όπλα” που έχουν στη διάθεση τους. Λαμβάνοντας υπόψη το… μαχητικό ιστορικό του μητροπολίτη, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει ενεργό μέλος του αγώνα για τη δικαίωση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/