Connect with us

STORY

Ο Ντι Τζέι του ΠΑΟΚ

Published

on

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο ντοκιμαντέρ με τίτλο “In Coop we trust”. Είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου και αφορά τον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα – και την πορεία – του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ο Ντι Τζέι Κούπερ ήρθε στον Δικέφαλο με 50.000 δολάρια, ήτοι κάτι περισσότερο από 40.000 ευρώ. Δέχτηκε στενό μαρκάρισμα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να πειστεί να βγει για πρώτη φορά στην ζωή του από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ούτε καν για διακοπές δεν είχε φύγει από την Αμερική ο Κούπερ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πατέρας εδώ και εννέα μήνες και μάλιστα η σύντροφός του και το παιδί του βρίσκονται μαζί του στην Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος πλέι μέικερ έχει γράψει την δική του μοναδική ιστορία στο κολεγιακό μπάσκετ. Μοναδική στην κυριολεξία, γιατί τα κατορθώματά του δεν θα έχει πετύχει ουδείς άλλος στην ιστορία του NCAA! Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Οχάιο όντας ο μοναδικός παίκτης στο κολεγιακό μπάσκετ με περισσότερους από 2.000 πόντους (2.075), 900 ασίστ (934), 600 ριμπάουντ (621) και 300 κλεψίματα (327), αγωνιζόμενος σε 143 αγώνες με μέσο όρο συμμετοχής 33,8 λεπτά!
Η μοναδική αιτία που δεν επιλέχθηκε φέτος στο νταφτ του ΝΒΑ είναι το μεγέθός του, καθώς οι τζένεραλ μάνατζερ έκριναν ότι δεν μπορεί να προσφέρει από την θέση “1” με τα 1,83μ.. Καλό για τον ΠΑΟΚ αυτό, αφού ο Κούπερ αποδεικνύεται ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην θέση “1” μετά την θητεία του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Ο Κούπερ χρειάστηκε – ίσως και ακόμα χρειάζεται – χρόνο για να κατανοήσει το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτοί τον βοηθούν και τον στηρίζουν όλοι μέσα στον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα όμως ο Μαρκ Πέιν, έτερος Αμερικανός που έχει όμως ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και ο Κώστας Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Μπόγρης, με τον οποίο κάνουν παρέα και εκτός παρκέ, όταν δεν “συνδέονται” με τα πικ εν ρολ, που “σκότωσαν” την Μπουντούτσνοστ την περασμένη Τρίτη και τον Άρη χθες.

Για να καταλήξει ο – σχολαστικός με τις επιλογές ξένων – Σούλης Μαρκόπουλος να επιλέξει τον Κούπερ για την θέση του βασικού πλέι μέικερ, αντιλαμβάνεται κανείς την αξία και τις δυνατότητες του 23χρονου. Ελάχιστες φορές ο Μαρκόπουλος έχει επιλέξει στις ομάδες του ένα κολεγιόπαιδο, το έκανε με τον Κούπερ και αυτός τον δικαιώνει με 12,2 πόντους, 6,2 ασίστ μέσο όρο και δύο σουτ που έκριναν το αποτέλεσμα. Ο Κούπερ ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με την Μπούντουτσνοστ με τρίποντο από τα 9 μέτρα (85-84), ο Κούπερ ήταν αυτός που έστειλε το ντέρμπι με τον Άρη στην παράταση χθες με τρίποντο στα 26” πριν το φινάλε… Δικαίως, λοιπόν, χαρακτηρίζεται εύστοχος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ “In Coop we trust”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/