Connect with us

EDITORIAL

Ο ΠΑΟΚ των δανεικών

Published

on

Αποτελεί νόμο στο ποδόσφαιρο. Ομάδα με δανεικούς δεν κάνεις. Εκτός και αν είσαι μικρομεσαίος, μικρής οικονομικής εμβέλειας και ποντάρεις στην ενίσχυση από τα περισσεύματα των μεγάλων. Στη φετινή σεζόν που ο ΠΑΟΚ ξεκινά ως διεκδικητής πρωταθλήματος, με τη συμφώνια του Νίνη, θα φτάσει τους… 4,5 δανεικούς ποδοσφαιριστές. Αριθμός μεγάλος.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Δεν πάει πολύς καιρός, από την εποχή που στον ΠΑΟΚ είχαν ξεκαθαρίσει πως δε θα κινηθούν ξανά για την απόκτηση δανεικών παικτών πλην εξαιρετικής περίπτωσης. Άνθρωποι του Δικέφαλου ήταν αυτοί που είχαν τονίσει πως με δανεικούς ποδοσφαιριστές ομάδες δε χτίζονται και δεν είχαν άδικο σε αυτό. Τελικά η βούληση έμεινε στα λόγια καθώς ο μεταγραφικός προγραμματισμός δεν τους βγήκε και τα… δάνεια γεμίζουν το ρόστερ της ομάδας.

Δανεικός παρέμεινε στο Δικέφαλο ο Σέκου Ολίσε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λιβεριανός δεν ήταν μέσα στα πλάνα, αλλά τελικά και με τη σύμφωνη γνώμη του Στέφενς θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, πάλι ως δανεικός. Η πρώτη συμφωνία έγινε το Ιανουάριο του 2013 και αφορούσε σε δανεισμό έξι μηνών. Μεσούσης της προετοιμασίας, το επιτελείο του Δικέφαλου ανακοίνωσε την επέκταση του δανεισμού για ακόμα ένα χρόνο.

Από την ίδια ομάδα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) βρίσκεται ως δανεικός στον ΠΑΟΚ και ο Τόμας Νέσιντ. Ο Τσέχος διεθνής επιθετικός, πρόκειται για καλό όνομα αλλά προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Στη Θεσσαλονίκη συμφώνησε να παραμείνει για ένα χρόνο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη ΤΣΣΚΑ. Ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ θα αποθεραπευτεί και θα αποκτήσει παιχνίδια στα πόδια του.
Κελεπούρι μπορεί να χαρακτηριστεί για το Δικέφαλο, η περίπτωση του Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος δεν ήταν στα πλάνα της Φενέρμπαχτσε και βρέθηκε τελικά να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής, το δάνειο αποδίδει με ένα γκολ και μία ασίστ στα παιχνίδια με τη Σάλκε. Ο δανεισμός του είναι για ένα χρόνο και σε περίπτωση που συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ο Δικέφαλος θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 3.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Μαζί με τις ετήσιες αποδοχές του, ο Σλοβάκος θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 4.000.000 ευρώ. Σχετικά νορμάλ ποσό για έναν παίκτη του επιπέδου και της ηλικίας του Στοχ αρκεί ο τρελό Σλοβάκος να μη θυμηθεί τον κακό εξωγηπεδικό ευατό του.

Με το τρικ του δανεισμού, αποκτήθηκε από την Καρπάτι Λβιβ, ο Λούκας Πέρεθ. Οι Ουκρανοί ήθελαν να γλιτώσουν το ποσοστό μεταπώλησης που ήταν υποχρεωμένοι να αποδώσουν στη Ράγιο Βαγιεκάνο από ενδεχόμενη μεταγραφή. Έτσι αποφάσισαν να παραχωρήσουν δανεικό για έξι μήνες τον Ισπανό και το Δεκέμβριου του 2013 που μένει ελεύθερος από την Καρπάτι, υποτίθεται ο ΠΑΟΚ θα τον αποκτήσει δίχως να πληρώσει ευρώ.
Τελευταία (μέχρι την επόμενη) περίπτωση δανεικού ποδοσφαιριστή, ο Σωτήρης Νίνης. ο Κώστας Κατσουράνης έκανε όλη τη δουλειά, αναλαμβάνοντας να πείσει τον μικρό ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί για τον ίδιο η καλύτερη κίνηση για την καριέρα του. Ο νεαρός διεθνής δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στην ενδεκάδα της Πάρμα, η οποία ήθελε να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του (750.000 ευρώ).
Δεν είναι ο επιτελικός μέσος που ζητούσε ο Στέφενς, εμπορικά όμως θεωρείται καλή κίνηση, ιδίως για το φρόνημα των οπαδών. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Νίνη, εκτός από το “ψήσιμο” του Κατσουράνη, έπαιξε και το γεγονός ότι ήθελε χρόνο συμμετοχής για να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική, ενόψει του μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/