Connect with us

STORY

Προβάδισμα στο Ζλάταν

Published

on

Σήμερα είναι η μέρα, που ο ποδοσφαρικός πλανήτης θα χωριστεί στα δύο. Σε αυτούς που θέλουν τον Ρονάλντο στα γήπεδα της Βραζιλίας και στους άλλους που προτιμούν τον Ιμπραΐμοβιτς. Τα exit ball βγάζουν ισοπαλία. Όμως ο Σουηδός, έχει ένα μικρό προβάδιμα λόγω προσωπικότητας. Και όχι μόνο…

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Πριν από μερικές μέρες, ο Νίκος Κούδας σε θέμα που είχε γράψει εδώ στο sportsfeed.gr είχε αναφερθεί στη “Μονομαχία ντίβας”. Όχι άδικα καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές είναι πραγματικές ντίβες. Σήμερα οι δύο αυτές ντίβες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μπαράζ για ένα εισιτήριο στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωσε πως από το παγκόσμιο κύπελλο χρειάζεται περισσότερο τον ίδιο και λιγότερο τον Ρονάλντο. Μάλλον έχει δίκιο ο Σουηδός καθώς η σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών με βάση την προσωπικότητά τους, τις επιτυχίες και την παρουσία τους μέσα σε μία ομάδα, ο “Ίμπρακατάμπρα” το δικαιούται περισσότερο αυτό το εισιτήριο γιο τη Βραζιλία.

Κοστολόγιο μεταγραφών
Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κατέχει το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 94.000.000 ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, ωστόσο όμως ο Ιμπραΐμοβιτς έχει κοστίσει περισσότερο καθώς έχει κάνει πιο πολλές μεταγραφές.
Ρονάλντο: Από Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 18.400.000€. Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ Μαδρίτης, 94.000.000€.
Σύνολο: 112.400.000€.
Ιμπραΐμοβιτς: Από Μάλμε σε Άγιαξ, 8.200.000€. Από Άγιαξ σε Γιουβέντους, 16.800.000€. Από Γιουβέντους σε Ίντερ, 26.083.000€. Από Ίντερ σε Μπαρτσελόνα, 73.100.000€. Από Μπαρτσελόνα σε Μίλαν, 31.500.000€. Από Μίλαν σε Παρί Σεντ Ζερμέν, 22.080.00€.
Σύνολο: 177.763.000€.

Τίτλοι
Αν και πρόκειται για δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη στο παλμαρέ τους υπάρχει μόνο ένα Τσάμπιονς λιγκ, αυτό που κατέκτησε ο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι το 2008 στη Μόσχα. Και αυτό στα πέναλτι (ας είναι καλά ο Τέρι που γλίστρισε).
Όσον αφορά όμως στα πρωταθλήματα, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής σε ολόκληρο τον πλανήτη που να έχει την επιτυχία του Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, αποτελώντας μάλιστα, πάντα τον κορυφαίο παίκτη. Είναι αυτός που όταν τον αποκτά μία ομάδα κάνει τη διαφορά και φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα που ήδη ήταν διεκδικήτρια σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ανέβασε τις ομάδες επίπεδο και τις έκανε ο ίδιος διεκδικήτριες και στο φινάλε πρωταθλήτριες.
Αντιθέτως, ο Ρονάλντο όταν μεταγράφηκε τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήγε σε δύο ομάδες οι οποίες ήταν τα φαβορί στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Ομαδικότητα
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, συνήθως γίνεται highlight για κάποιο από τα εκπληκτικά γκολ που σημειώνει (εξ΄ου και το “Ίμπρακατάμπρα”). Αυτό όμως που δε φαίνεται στα highlight είναι το πόσο εκπληκτικός ομαδικός παίκτης είναι. Παρά το βαρύ κορμί που διαθέτει, κινείται σε όλο το χώρο του κέντρου και τις επίθεσης. Βοηθάει τους συμπαίκτες του ανοίγωντας διαδρόμους και συχνά είναι αυτός που δίνει την τελική πάσα για το γκολ. Επίσης πολλές είναι οι φορές που συμπαίκτες του έχουν δηλώσει, ότι η παρουσία του Σουηδού τους βοηθά να γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.
Από την άλλη πλευρά, Ρονάλντο και ομαδικότητα είναι δύο έννοιες που δε συμβαδίζουν. Ο Πορτογάλος καίγεται περισσότερο για τα προσωπικά του επιτεύγματα και λιγότερο για αυτά της ομάδας και των συμπαικτών του.

Συγκέντρωση
Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που να είναι τόσο αφοσιωμένος στην προσωπική του βελτίωση. “Αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα επαγγελματισμού καθώς είναι πολύ φιλόδοξος και κάνει τα πάντα για την τελειότητα” έχει δηλώσει για τον Ρονάλντο ο Χόρχε Βαλντάνο. Ωστόσο όμως αποπροσανατολίζεται εύκολα πριν από τα μεγάλα παιχνίδια. Το κατάφεραν οι παίκτες της Ισπανίες πριν από τις δύο αναμετρήσεις στο μουντιάλ το 2010 και στο euro το 2012, με αποτέλεσμα ο Ρονάλντο να είναι από τους χειρότερους παίκτες του γηπέδου.
Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι άλλο… ανέκδοτο. Ο Σουηδός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όπου και αν αγωνίζεται όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, αυτός θα κάνει το παιχνίδι του και θα κουβαλήσει την ομάδα όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες. Στο τέλος θα μείνει με το σλιπάκι και το… μπουστάκι που του αρέσει να φοράει, στο κέντρο του γηπέδου για να πανηγυρίζει ημίγυμνος και να μην τον ενδιαφέρει αν την επόμενη μέρα τον ειρωνέυεται ο μισός πλανήτης για το μπουστάκι.

Πολύ απλά Ζλάταν
Είναι γνωστή η ιστόρια με τον Ιμπραΐμοβιτς που δεν παίρνει ποτέ δώρο στη γυναίκα του τα Χριστούγεννα γιατί όπως λέει ο ίδιος: “Έχει ήδη τον… Ζλάταν”. Γνωστό επίσης είναι το επεισόδιο με τον τεχνικό διευθυντή της Παρί Ζεντ Ζερμέν, Λεονάρντο, όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας, τον έβριζε μπροστά στις κάμερες γιατί πολύ απλά δεν τον… γούσταρε. Όπως και όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα, μπροστά σε όλους είπε στον Πεπ Γκουαρντιόλα πως δεν έχει αρχ…
Την πιο απίστευτη απάντηση έχει δώσει σε γυναίκα δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να είναι ομοφυλόφιλος. “Έλα στο σπίτι μου να σου δείξω αν είμαι ομοφυλόφιλος. Μπορείς να φέρεις και την αδελφή σου”…

Η απάντηση του Ιμπραΐμοβιτς στη ρεπόρτερ.
[youtube id=”kFv6kh_rPPA” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/